Tuesday 21 April 2009

Los Presidentos

Na današnji dan, 21. dana aprila Igi Pop slavi svoj 62. rođendan. A naši predsednici se raspucali na sve strane.

Prvo je predsednica otvoreno pisala predsedniku. Ali, o tome već sve znate. Potom je to uhvatilo i preCednike-pretendente, pa ih nije pušćalo neko vreme.

Za razliku od prethodne crvene epizode, Sastanak & Rastanak su se ovog puta našli u žutim prostorijama. Da održe opet Konferenciju za novinare, naravno. Ali samo dvojica umesto prethodne četvorice. Da uštede na kiseloj vodi, ili šta ih već spopade.
KZN.
K. Z. N.

Kao Fox Mulder u jednoj od epizoda X-Files:

Efbiaj.
Ef. Bi. Aj.

Sastanak je otvorio herr Sastanak. Požele odma' dobrodošlicu na konferenciji, pa poče da se žali kako su deganžirali sirotog herr Wagnera iz zgrade Opštine u lokal odmah do Demokratske Stranke. Da, onaj što mu u izlogu stoje neka etno-ponjava i kompjuter. Kao, herr Wagner će tu bolje da se oseća; kada se u njegovu kancelariju useli herr Rankić - što će tek tada da se oseća ... U stvari, žuti su provalili da je dotični herr Wagner ubačeni špijun frau Radmile Gerow, instaliran u tu prostoriju da špijunira aktivnosti demokrata tako što će da ih prisluškuje kroz onaj drveni pregradni zid.
Da ih prisluškuje? Natürlich, damen und herren, pa posle da sve otkuca u Krajskomandanturu! Da, ali kako će ON da ih prisluškuje šta pričaju, pa on baš nešto i ne zna srpski!!!
Ehm, pa sad, ni oni ... možda se razumu baš zato?
Möglich ...
Zato, demokrate znaju sve o Rankiću i propasti koju je ostavio borskoj Toplani. Eh, kad bi znali i za negotinsku Borsku, kud bi nam svima bio kraj? Ovako, da im verujemo, imaju oni u Boru sada svog žutog predsednika, valjda i on zna nešto pa da mu poveruju.
Herr Sastanak reče i da je nešto čitao (...) kako u istoriji parlamentarizma (...) nije bilo zabeleženo da je održana sednica neke skupštine na tako veliki hrišćanski praznik, poput one naše od Velike Subote. Eto, zato je rešio da i on uđe u anale (...) parlamentarizma pa je sazvao Opštinski odbor DS Negotin istog dana i isterao Desimira iz članstva. Ne bi on, ali ga teraju oni iz Beograda.
Eto, pa da i njega jednog dana čitaju ...
Pade malo i "ču te tužim krivično ti Gune, i tebe ču te tužim Zagorko", red je. Njima bi zaista trebalo ispuniti tu želju, zaista su se potrudili.
Na kraju, endlich, svima gradžanima Hristos Voskrese!

Posle herr Sastanka, reč i mikrofon dobi i herr Rastanak.
Pričao je uglavnom o raznim pravnim i pravničkim kerefekama, sve u sklopu ZNR struke magistarske. Ali, nije da ne zna. Naglasak, povremeno podsećao na neku ugrofinsku varijantu srpskog.
Niti jedan jedini put nije upotrebio padež urukativ. Good for him.
Kako reče Nitogen:
Izgleda da je kritika urodila plodom. Čovek se uči dok je živ.
More, mnogo bre to dugačko ...

***
U toku popodneva već je krenula priča o održavanju naredne, X sednice SO Negotin, u sredu ili najkasnije u četvrtak.
Tema: Seča nepodobnih direktora javnih preduzeća i ustanova. Naravno - na tapetu su Komunalno i Biblioteka.
Ima tu jedan bračni par što ne može više da čeka, počela i kloaka da radi ...

p.s.
22.04.2009.
Ovo mu više dođe kao dopuna, a ne ispravka. Da ne pišem u komentaru.
Zakazaše i X sednicu SO Negotin. Umesto što Če seĆimo direftori, samo je jedna tačka dnevnog reda:
1. Mandati odbornika.
Šta, kao treća sreća? Presude ništa, tužbe takođe?
A zašto ne menjaju direktore ovog puta, npr. pod #2?
Izgleda, još
se nisu dogovorili koji će Lazić u koju firmu?

5 comments:

Anonymous said...

Aha,sve cekam da vidim sta ces reci za danasnju konferenciju za stampu gospodje "vinjak".Jesi li video kako onako alkoholno naduta istreska da ce se zaliti medjunarodnom sudu, ali ne zbog nje sto nece biti predsednica vec zbog gradjana koji joj nece oprostiti ako ispusti 17 mandata koje joj gradjani odredise.E ovako nesto ni vrli magistar "urukativ" ne bi tresnuo a za onog sto uciteljici u inat zavrsio osnovnu skolu u cetvrtoj deceniji da i ne pricam.Dakle ovde u Negotinu tek predstoji borba intelektualne elite u vidu predstavnika pozicije i opozicije.

Anonymous said...

Gde će biti konferencija za štampu? Na kojoj televiziji? Baš bih voleo da vidim.

Radmilo Kračunović said...

RTK 20.35
Čuo sam da su bili prisutni i radikali, ili je to samo buha?
Žaliće se međunarodnom sudu ...
Bože mili, da li je u toku promena Zemljinih polova ili je to samo Ona definitivno izgubila kompas?
Joj, a što ćemo mi, pilići iz NTK inkubatora sa farme vetrenjača u magli?!!!
Plus, nije htela da zove "neke" novinare jer pišu svašta o njoj.
Baš europejski, ima odma' da joj ispune želju čim čuju kako "nema nikakve veze sa radikalima ili pritiscima na medije i sudije".
h a - h a a - h a a a a a
trtmrt
Gledaćemo i čudićemo se, šta to bi.

Armagedon said...

Izbaci bre Lale izveštaj opštinske izborne komisije koji je otišao prema RIK-u posle lokalnih izbora, pa da vidimo da li bi i tada imala toliko mandata da su poništeni izbori zbog neregularnosti. Alo bre 1+1 morad uvek da bude 2 (dva) i nikako drugačije!!!

Da li ste svesni da su se lokalne vlasti svuda po Srbiji formirale bez zvanično objavljenih konačnih rezultata izbora? Sve te vlasti formirane su NELEGALNO !!!

Armagedon said...

Evo ti link gde sam to objavio za Bor. To isto imam i za sve one gradove sa duplim početnim slovom.

http://www.borskainicijativa.com/?p=151



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...