Saturday 9 June 2018

Flašizam


Dinastija AV definitivno obožava forhend flašizam - ništa bekhend, ništa defanziva. Samo udri.

"Andrej Vučić i njegov pratilac se povlače još koji korak, žandarmi ih prate u stopu, ali i snimatelj koji se još više približio i zumirao sliku. Tada, u sedamnaestoj sekundi snimka, Vučić baca onu flašu vode prema jednom žandarmu. Istog trenutka reaguje drugi (najbliži) žandarm, u crnoj uniformi i udara Vučića u predelu bubrega. Ovaj uz bolan jauk pada na trotoar i zamiče objektivu kamere iza parkiranog automobila.

2014...2015...2016...2017...2018
flaširani Vučići i Mali na oba snimka - kako je to moguće?!

Bacaj bato, dodaj bato, hvataj bato, bacaj opet ali samoodbrambeni forhend! Razlike skoro da nema, osim što su nakon tog bacanja/hvatanja jednoga brata (onomad) zaboleli crni a drugoga (sada) beli bubrezi za dalju sudbinu bačenog. A i šire.
Četiri godine kasnije, flaširani bratski bol je u potpunosti fokusiran striktno na belobubrežne telesne regije. Ako ni u čemu drugom, barem smo u tome definitivno napredovali kao feudalna kleroflašistička republika Srbistan.
Međutim...
Budno oko kamere sve prati, snima i pamti. Džaba potonje uklanjanje video (i ostalih) zapisa sa interneta i servera službi, ništa se ne može trajno ukloniti a da kad-tad, vremenom ponovo ne izbije u javnost. Zbog toga su "nadležni", tokom jučerašnjeg protesta povodom poskupljenja goriva, isključili kamere video-nadzora u Beogradu, najverovatnije i drugim gradovima širom naše zemlje ponosne.
Preventivno.


Secite me gde sam najtanji ako Dinastija AV pomno ne prati seriju Person of interest i skida fazone iz nje. Građani Srbije su ionako stalna meta njihovog interesovanja; svakoga dana u svakom pogledu sve više, jače, brže, bolje, jeftinije... a skuplje.

No comments:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...