Saturday, 4 February 2017

BLACKWHITE


Prošlo je 24 sata od prethodnog blogposta, konačno da se završi i taj toplovodni Vulindan....
Nego, kad već spomenusmo metamorfozu iz piva u viski, maštu žulja mala nedoumica da li šturmbankamarad u ministarskom kabinetu cirka i onaj "kereći" scotch, čuveni Black & White?

duo Stranglers, čuvari vatrene vode lika & dela Vođinog

"Ništa na ovom svetu nije kao Black & White, bez obzira da li u njemu uživate kod kuće ili van nje. Ova specijalna mešavina finih škotskih viskija ima kvalitet koji je jasno čini zasebnom klasom pića za sebe. Black & White škotski viski - tajna je u mešanju", govori nam etiketa na poleđini zelene flaše.
Stvarno, mešanje.
U sve.
Na domaćem terenu, a (bogami) i u gostima.
Da sve bude u tonu pomenute mešavine, neophodno je periodično menjati košuljicu, bez obzira na zauzeti stav i broj prstiju. Košuljica k'o košuljica, prst(i) - istotakođe, ali nemoj neko da mu je slučajno dirao one flowcharte iza leđa, ili dupedagavara pa okrene novi list! Ne gine mu socijala po meri čuvene crno-bele mešavine viskija i još čuvenije crno-crvene mešavine Šešeljevih i Miloševićevih offspringova.

A gde je soda?

U stvari, korektnije bi bilo taj Crni & Beli viski, koji se cirka u šturmbankamaradovom kabinetu, nazvati onako kako to zaista treba, u duhu Orvelijanske dvomisli - CRNIBELI. Sva velika, kapitalna slova, da se slučajno neka od boja ne naljuti. Onako, baš kapitalno, poput investicija u socijalna radna mesta, leđne bilborde, ledolomne lopate, dvotunele i koridore do Nedođije. Napred u oslobađajući rad, red i stegu desnicom čvrstom.
Za pokoj duše, živeli!
Svom snagom.

Good night, Srbistan.

No comments:Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...