Monday, 20 February 2017

Susreli se Sastanak bez Rastanka


O izvorna dva putića...

SUBOTA 18. februar
Danas
"Naša saznanja u vezi najnovijih dešavanja u Srpskoj naprednoj stranci: Tomislav Nikolić, aktuelni predsednik Srbije koji je odlučio da se kandiduje za drugi mandat, radi na osnivanju svoje stranke koja bi trebalo da se zove Izvorni SNS, saznaje Danas od izvora bliskih Nikoliću."
"Naša saznanja večeras je demantovala Stanislava Pak, savetnica za medije predsednika Srbije".

Šta možemo očekivati kao sledeće?
Možda:
"Nikolić se učlanjuje u Tadićev SDS, koji je trenutno izvorniji SNS od Vučićevog. Priključiće se im krsna kuma Snežana Malović, kao i svi ostali ministri Cvetkovićeve vlade koji su
zbog viših ciljeva aminovali Nikolićevu krađu poslaničkih mandata"?
Svako ko sebi dopusti dovoljno bezobrazluka da ovo prokomentariše u stilu "pa šta, moralo je tako da ne dođu radikali na vlast sa socijalistima", slobodno neka nabije u dupe tu izjavu urolanu u omot od flajera SPS, koja od tada do danas niti jednog jedinog trenutka nije bila van vlasti, dok su radikali prebegom u naprednjake na finjaka proprali biografije - i sve to upravo zahvaljujući ekipi kum-Borisa. Baš bi bio red da ih sada lepo prime u redove svoje, pa da se komplet izvorno nose u tri lepe.
I slobodno mogu da se i jedni i drugi ujedine pod novim zajedničkim imenom: Izvorna srpska idiotska stranka - ISIS.
Ako vam je to bilo "pa šta", onda nabijte na spomenuto mesto i to što ste "branili demokratski princip Dveri da uđu u parlament", jer upravo tako izgleda poimanje demokratije standardnih srbijanskih politikanata sa čela slavsko-pomanskih stolova, tih zadušničara svakog iole razumnog vida poimanja i bavljenja politikom u ovom društvu. Kako mi kad odgovara, tako ću uzem tu demokratiju, a čaršija će ionako abruje "ste tražili demokratiju, eve vam na sad, šta kukate dobili ste ju".
I sve to obavezno s naglasak.
Mediji ponovo nasedaju na igru koju podmeće trust kradikalskih mozgova.
Taman se malo stišala cirkusijada oko idiotskog predizbornog spota u kome Vučić obnaroduje navodno svoje najgore dnevne polucije koje mogu zadesiti Srbiju ukoliko on ne bude predsednik, i taman su ponovo počeli da se dižu glasovi razuma koji kažu "A šta je sa Savamalom i Savamalim? Sa savetnicima i donatorima, teškim stotine hiljada evra i dolara? Šta je sa helikopterom? Šta sa ludilom koje uništava samu srž ovog društva - ljude?", odmah je potegnuta nova eksplozivna vest, ovoga puta ne preko ludog Vučićevića ili ljigavog Mitrovića, već preko "naših saznanja od bliskih izvora".
Izvori... bliski izvornom Nikoliću, i još bliskiji izvornom Vučiću?
Ovo indukovano ludilo sada počinje da polako (ali sigurno) prevazilazi svog izvornog učitelja Jozefa Gebelsa, i teze zapisane u njegovim sveščicama o tome da, tokom određenog vremenskog perioda, svakoga dana po sitna pizdarijica dovodi do toga da ljudi na kraju više ne vide jednu veliku, ogromnu pizdariju koja se sastoji upravo od tih sitnih, na koju vremenom svi oguglaju - milom ili silom.
Priča o kandidaturi Nikolića je okončana 17. februara na Glavnom odboru SNS, onog trenutka kada su za Vučića jednoglasno glasali Radomir Nikolić i Marko Đurić, kao i svi poslanici naprednjaka u Skupštini Srbije. Nema to ni mozga ni petlje da sutra otme 12 mandata Vučiću i napravi "izvorni" poslanički klub, a kamoli da osnuje još jednu frakciju šešeljevaca, kako to javlja izvor blizak izvornom izvoru.
Cepanje SRS je završeno, i svako ko se sada bude odvojio od SNS, napustio tu stranku, sigurno neće biti izvorni radikal. Iz SNS će sa bežanijom prvi krenuti oni koji su tu dotrčali iz DSS, DS, SDS, NS, SPS, JUL pa čak i LDP. A to sigurno nisu Nikolićevi "izvorni" kradljivci poslaničkih mandata. Niko od njih nema dovoljno kapaciteta da osnuje stranku, i spinovanje o silnim ruskim parama koje samo što nisu stigle u tu svrhu, predstavlja samo to i ništa više: najobičniji bulšit i treš-horor priču pred spavanje za sluđene i strahom omađijane Srbistance. Rusija ne ulaže nigde pare, naročito ne u rupe bez dna, jer para nema. Ona u međunarodnoj politici samo koristi lokalne budale za sopstvene ciljeve, kupuje ih obećanjima svojih ambasadora, konzula i ostalih Konjuzina, iz njih izvlači maksimum pa potom odbacuje kao i svaku drugu potrošnu robu predviđenu za jednokratnu upotrebu. Dovoljno je dokaza za tako nešto, širom sveta. Isto kao što to radi Amerika, koja se razlikuje od Rusije samo po ogromnoj količini para koje troši. Sve su ostale metode iste, a naročito ona o angažovanju lokalnih budala koje se pobiše oko karata za Holivud, kao da on zaista postoji tu, preko brda.


Kako god bilo, Nikolić je prelomio i rešio da energično ustane pa pokaže svima ko je gl...
Samonokaut. Neko je tokom dana podmetnuo kandelijer tamo gde mu nije mesto, džaba tolika izvorna odlučnost.


... a od izvora do izbora jedan.

PONEDELJAK 20. februar

b92
"Sastali se Nikolić i Vučić, dogovorena bliska saradnja: Dugo očekivani sastanak Tomislava Nikolića i Aleksandra Vučića se dogodio, a u zajedničkom saopštenju navedeno je da se razgovaralo o predstojećim izborima."

Toma više ne želi da živi hiljadu godina
Ceo mandat mu je stao u današnji dan
Jer jedan poziv (ili udarac u glavu?) menja sve.

No comments:Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...