Friday 13 January 2017

Snagomer


Petak, 13. januar u 01:13h

Na njudelhijskom aerodromu postoji jedan uređaj koji je apsolutno familijaran svim balkanoidima sviklim na tradicionalne vašare: snagomer. I to ne onaj stari kruškasti za boksere, ili onaj novi loptasti za fuzbalere, već onaj srednji - rogati, za stiskavce. Garant je to u pitanju - uvatiš ga za rogove pa držgaće! Koj do kraja stisne, nagradu dobiva! Znam ja, provereno, sam ga vido i kod Krndžu i kod Mišicu i kod Tarzana u lunapark.
Evo ga stiso do kraja, saće i dobije pa će donese i nama malo. Da kompletiramo... onu šargarepu i dve ping-pong loptice, iz vica.

Sveta Krava vs. Zlatno Tele (snagomer)

U Srbistanu sneg je prestao da pada, led se topi, bljuzgavica aterira sa krovova, temperatura sve više raste (baš kao i slatka nervoza iščekivanja među dvorjanima) kako nam je AirSerbiaforceSamaljotOne (ASS#1) - sa Kraljem Suncem u njemu - sve bliže i bliže. Šta god da Tramp i njemu slični korporativni bilijarderi-trovači laprdaju, globalno zagrevanje zaista postoji i sve se više manifestuje na jednosmernoj relaciji Nju Delhi - Beograd, preko Karačija.
Nema više "stena puca, dub se lama" - ima samo zemlja da se trese dok On čvrsto po Nebesima korača na putu ka Otadžbini, da i nas Male&Vesiće Pahuljohvatačeviće konačno Sunce ogreje.
Jokmore, haug Zaratustra!

A evo i video-snimka iz Kalkute, friško pristiglo, oduševljena masa prilikom preleta ASS#1 iznad tog grada:

 letiletileti, maširučicama... ode!

Naša Mala Nevesta Pokahontas (MNP) je za danas zakazala hitnu sednicu Vlade sa konferencijom za novinare (HSVKZN), odmah po prispeću iz bratskog nam Hindustana, povodom vraćanja lika njenog švalera Bramuša Pobratinaja u seriju "From India to Little Bighorn, and beyond". To je zaista bio nekorektan potez producenata serije, jer MNP o tome ništa nije znala niti htela da čuje. Sledi nam 100 novih douskrsnih epizoda neraskidivo isprepletene fabule radnje u kojoj se opet ne zna ko koga i čime, pa u rikverc. Jedino se zna ko će na kraju zaista najebati, gledao seriju ili ne. Kao i obično.

Bre, svi ć'plačemo što ć'Sunce d'nas ogreje jer ga On tamo u otadžbinu stiso do kraja.
Džamange.

No comments:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...