Wednesday 11 January 2017

Crazy Horse (amanto indiano)!


Stigla nam prva razglednica iz Indije!
Na njoj Veliki Brat u tradicionalnoj tamošnjoj nošnji, kraj njega savetnik koji se odaziva na ime Krle Konj.

Amanto indiano! *

Šta, kao, zasmetala vam asocijacija, glup lapurlartistički blogpost, besmisleno povezivanje nepovezivih besmislica, hejtovanje, bulšitovanje, nedostojno ljudovanje, mrziteljovanje nekih-negde-nešto itd? Stvarno: zajebancija je najveći problem u ovoj zemlji, a ne ekipa ludaka koja vas jebe u zdrav mozak, to vam debelo naplati i još vas ubeđuje da je mnogo i ono što vam potom preostane, pa onda i to poharače. Naravno, sve to po patriotskom pe-esu, da slučajno ne bude neke greške...
... A ne smeta vam kada uđete u India Shop na čijim vratima visi okačen indian dreamcatcher? Koga zabole za ovo drugo, pa ko još ovde obraća pažnju na strane jezike (naročito na taj fašistički "američki")... Čekbremalo, a ono shop, to je starosrBski pa ne smeta?
Pa naravno.

india(n) dreamcatcher

Naravno da ne smeta, u zemlji u kojoj se kao muve roje idioti koji redom ubeđuju okolinu da je Zemlja ravna ploča, da nije bilo sletanja na Mesec, nije bilo ni bombardovanja Perl Harbura, da su Rusi braća Srbima (iako u sebi imamo više gena Džingis Kana i afričke Lusi nego "bratstva i jedinstva"), da je Evropska unija antisrBska tvorevina (iako je u Srbiji danas postalo uobičajeno čak i da se ne prdne, a da se prethodno ne napiše neki "projekat" za finansiranje istog iz EU fondova), da istorija počinje od maja 2012. godine... i slične baljezgarije.
Takvi za india/indian problematiku odmah imaju spreman odgovor: 
"Kolumbo je od Amerike pomislio da je Indija" (pr.a. - zato što je znao da je Zemlja okrugla, i to još u 15. a ne 21. veku, kao neki drugovi&drugarice ovde), pa je ljude koje je tamo sreo isprva nazvao indij(an)cima; ovo je jezička glavolomka koju nije lako prevesti na srpski jezik. Kolumbo je vrlo brzo uvideo svoju grešku, da to kopno nema blage veze sa Indijom, ali ime američkih domorodaca je ostalo takvo kakvo je sve do 20. veka. Kod nas - i posle.
Ali, kakve bre veze ima prodavnica robe iz Republike Indije sa severnoameričkom indijanskom klopkom za snove?! Ima, taman koliko i Maja sa karijem, sarijem, fakirima i Zaratustrom.
Nikakve.

raMajana

OK, oguglalo se ovde i na veće i gore (ne)znanje, pokušalo sa proterivanjem Darvina iz prosvete (i opet će, odustati neće), u škole se sve više ide po zvanje a ne po znanje, u politiku preporučljivo ulazi bez obrazovanja (formalnog i političkog, podjednako). Sve je podložno relativizaciji i obesmišljavanju, pa čak i sam život.
Tako se najlakše stvara fundus za prekrajanje prošlosti, sadašnjosti i budućnosti. Potom je sve daleko jednostavnije - indijanci žive u Indiji, konji su savetnici i senatori, radikali su kradikali, espeesovci i julinovci su levičari, ratni huškači su mirotvorci, despoti postaju evropejci, ubice i lopovi su nevini.
Neznanje je moć.
Sloboda je ropstvo.
Rat je mir.
Konačno, tada možemo nepromenjeni izaći iz živog blata u koje smo se privremeno sklonili i uskočiti u živo blato u koje smo pretvorili sve oko sebe, jer ionako više ništa nije bitno. Zato što smo pametni, ili smo vas barem naterali da tako pomislite da mislite.

... i evo me opet!

Vlast (i pripadajuća joj ekipa supozitorija) kojoj smeta zajebancija, pokazuje samo jedno: Da joj se žestoko ljulja pod nogama, čak i kada to spolja ne izgleda tako. Zato što se takve vlasti najčešće urušavaju same, iznutra, jer ne mogu da podnesu težinu sopstvene praznine i ogoljene sile, koju ionako priznaju za jedini autoritet kome se (pri)klanjaju. Znaju to dobro komunjare, koštunjare i žutaći - saznaće i ove budale koje trenutno jašu Srbiju.

O, da. Hoćete.

__________
* "Amanto indiano!" uzvikne lik Mikija Manojlovića u filmy "Gipsy magic", kada u romsko naselje kraj Skoplja privede jednog pripadnika snaga UN iz Indije: "Pravi Indijac!"

No comments:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...