Monday 9 January 2017

The Game Of Thrones: Radikali & Kradikali


Kada je jedan borski medij pre tačno mesec dana (9. decembra 2016. godine) objavio vest o hapšenju nekih bivših i sadašnjih funkcionera istočnosrbijanskih lokalnih samouprava i pravosuđa, ona i nije imala nekog velikog odjeka u javnosti. Naš Doktor Policije ionako svaki dan obznani po neko epohalno otkriće, tako da je domicilno pučanstvo u velikoj meri naviknuto na dobro kojim ga on obasipa. Čitaj: oguglalo na isto.
U vesti piše da su predsednik Privrednog suda u Zaječaru i bivši predsednik opštine Bor (ne kažu da je to i bivši savetnik bivše predsednice opštine Negotin za preduzetništvo u zimskoj sezoni 2008/2009) uhapšeni pod optužbom da su izvršili krivična dela "zloupotrebe službenog položaja" i "trgovine uticajem". Prevedeno na srpski jezik, iznuđivali su i uzimali reket prilikom privatizacije neke firme koja je bila u stečaju.
U vesti ne piše koje se to godine desilo ("anonimni" B.R. je bio predsednik opštine Bor do lokalnih izbora 2010. godine), kao što ne piše ni da je privođenje obavljeno u jednoj seoskoj kafani pored Negotina (što je ionako javna tajna).

Hvala Sv. Printskrinoju što postoji, kao lek za neke od simptoma kolektivne Alchajmerove bolesti

Kada je metalurg-tviteraš pre tačno godinu dana (9. januara 2016. godine) na svom tviter nalogu napisao to što je napisao, da li mu je palo na pamet kako bi zbog toga - u nedostatku dokaza koji bi potkrepili napisano - mogao da bude pozvan na informativni razgovor, kao što se to sve češće dešava neopreznim tviterašima i fejsbukerima koji podlegnu adrenalinskim porivima za gadostima na račun aktuelnog sBskog Levijatana i njegove ekipe satelita? Možda mu je bila skrenuta pažnja i od strane Centralne otadžbinske uprave da malo oladi? Kako god bilo, ovaj tvit je nešto kasnije ipak bio obrisan (ili je nedostupan - ni to nije sasvim jasno).
U prvospomenutoj vesti, naš Doktor Policije je izjavio da "postoji sumnja" i "postoje osnovi sumnje" (dva puta) kako je počinjeno to što je počinjeno od strane lica čiji su inicijali navedeni u vesti. Sve to je postojalo i kod lica čija je nevinost bila "dokazana" u poslednjih nekoliko nedelja, pa su potom redom oslobađani daljeg sudskog postupka.
A šta ako se jedan od privedenih pozove na politički progon zbog tvitovanja, ili (još gore po vlast) na videlo iznese nekakve dokaze za ono što tvrdi u tvitu? Šta će onda biti - još jedna politička virgo intacta, zašiven himen, dupe na slobodi?
Znajući Šešelja i njegove radikale, oni bi jedva dočekali ovako nešto da se obruše svom svojom verbalnom vatrenom moći na "žute", "crvene", "zelene" i ostale boje domaćeg političkog spektra. Međutim, njihovo ćutanje je glasnije od nemuštih kradikalskih KZN. Nadasve zanimljivo...
Šta god da bude, a biće, istorija pokazuje i dokazuje da su onima, kojima su usta puna patriotizma, džepovi uvek još puniji moneta zemalja po kojima najviše pljuju. Dogovoriće se već oni - striktno patriotski - da slučajno ne bi došlo do neke zamene teza. Podrazumeva se da, kada se patriote međusobno ujedaju kao besna pseta, onda nema "rušenja ugleda države i predsednika", pa tako nema ni privođenja na informativne razgovore. A o čemu bi se pa oni mogli međusobno informisati kad se ionako dobro poznaju, poslovno i privatno, do u genetiku. Definitivno, blagodeti bavljenja srbistanskom politikom i doživotnog posedovanja poslaničkih mandata "na pravoj strani" su čudo.

Šešelj krenuo u konačni obračun...

Obožavam ovu predizbornu seriju "The Game Of Thrones: Radikali & Kradikali". Baš kao u Dž.R.R. Martinovim knjigama, ni ovde se ne zna ko sve koga i čime.
Čista metalurgija.

No comments:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...