Saturday, 28 January 2017

Kradikalska eskadrila


Kako Sputnjik javlja...


Vazdušno-kosmičke snage bratske nam majke Rusije & sestre Belorusije vrše zamenu kompletne vazdušne flote parkiranog avio-otpada i protivgradnih projektila, koje će očinski pokloniti svom najvećem samousvojenom nahočetu Srbistanu na dalje rashodovanje.
Srbija će, zauzvrat, tokom predizborne kampanje na završnoj taktičko-tehničkoj združenoj konvenciji SNS & njihovih sputnjika, razjebanim BUKovima poobarati te nove rashodovane MiGove, kao dokaz sopstvene vatrene nadmoći u odnosu na svakog potencijalnog agresora koji se bude usudio da zapreti Svetoj zemlji Nebeskog naroda. Pošto (još uvek) nemamo more, podrazumeva se da u obzir dolaze samo teritorija & bezvazdušni prostor, koje ćemo braniti do poslednje kapi uvezenog ruskog kerozina (koji plaćamo skuplje nego svi tradicionalni neprijatelji srboslavlja zajedno).
Zanimljivo je i to, da poklon vazdušno-kosmičkih snaga sada trojeručke prihvataju isti likovi kojima je onomad smetao kolega-Davinićev satelit. Satelit, samaljot... pa stvarno, tko će shvatiti to.
Međutim:
U usijanim patridiotskim tintarama vaterland se striktno brani samo u kvazioslobodilačkim ratovima u kojima se nikako ne (sa)učestvuje. Sorry, ali savremena odbrambena strategija se primarno zasniva na aktivnom odvraćanju a ne zastrašivanju, samo što to ne možete objasniti vojsci kojom komanduju keramičari, klinički psiholozi, radnici po gvožđarama, ugostitelji, grobari i FUK-masteri, niti onoj koja ponosno vitla buzdovanom sa tuđeg vojnog otpada. Ovo, što trenutno rade naše poglavice, više liči na aktivno čačkanje mečke a ne odvraćanje.
Ma nebitno, bre, poklonjenom konju se u zube ne gleda niti MiGu u akumulator.
Nešto se mislim, na šta bi ličilo da su pre 75 godina Franjo Kluz i Rudolf Čajavec u partizane doterali dva maznuta aviona pa onda zajedno sa ostalima langzam čekali da im domobrani brzom poštom dostave akumulatore i obezbede remont?
Ni na šta.
Poklon je poklon, al' ni održavanje nije za bačit.

eskadrila, nekad i sad

Jedva čekam onu scenu kada četnički ataman koji se odaziva na "Predsednik Republike & Vrhovni Komandant Vojske Srbije" krene u prefarbavanje ruskih crvenih petokraka domaćim nebesko-SMB nijansama, i to lopatom (u debelom sloju). Pa onda finom četkicom udari kokardu preko, slobodnom rukom. OK, može i totenkopf. To mu više leži, a ima i manje detalja.
Čudo jedno, taj prelet iz partizanske u ravnogorsku eskadrilu.
Prava kradikalska naiva, iz Bajčetinu.
Shodno uzrastu.

No comments:Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...