Monday, 30 January 2017

Veliko Jato


U Negotinu postoje tri hičkokovska jata crnih ptica:
1) na vrhu hotela
2) na napuštenom silosu za žito nekadašnjeg mlina Poljotehne
3) na gradskom smetlištu (verovatno najveće)

Crebain from Dunland

Svako jato ima svoje (ljudskom oku nedokučive) granice vazdušnog prostora koje zaposeda, tako da smo ponekad u prilici da vidimo i okršaje dostojne Bitke za Britaniju. Iako se ponašaju visokoseparatno, sva tri jata pripadaju istoj sorti domaćih ptica-serica, tzv. stanarice-preletačice.
Trenutno se niko od njih ne koška sa jatom golubova koje ordinira na potezu od krova Muzičke škole do čuvene kockaste fontane (koju SPS redovno renovira pred svake izbore, o čemu je ovde više puta bilo reči). Jer imaju važnijih poslova.
Svako jato ima i svog lidera, naravno najboljeg i najsposobnijeg, koji pretenduje da postane vođa i ujedinitelj svih jata, pod čijim će upravljačkim kandžama procvetati ne samo drugovi i drugarice članovi Centralnog Velikog Jata već i oni malobrojni preostali (van članstva) prolaznici po kojima svi zajedno periodično seru (naročito kada ih uhvati teranje, u pučanstvu poznato i kao sednica SO Negotin).
Ukoliko se desi da neki od jatovođa zglajzne, oklizne se i padne sa krova, zamrzne mu se perje pa više ne može da leti - kao i ostale partijske nesreće & drugarske kritike koje mogu da snađu svakog člana Jata - preostala dva jata se odmah sjate da očerupaju šta se očerupati da, privole članove obezglavljenog jata & jatake da se priklone, bez čekanja krenu u tango, nemilosrdni dvoboj za primat nad celim vazdušnim i bezvazdušnim prostorom iznad Negotina.
Jedan manje, two to go - šta je tu još nejasno?
Kada ("ako" je out of question) jatovođe preteraju sa međusobnim krljanjem, kljucanjem, grebanjem i kopanjem očiju, onda Vrhovna komanda svih jata pošalje u palanku ćelave Anđele Nebeske u crnim džipovima, sa bejzbol palicama, da uteruju pamet. A pameti nikad dosta, u Negotinu naročito.
I tako... 


ovaj znak treba trajno postaviti pod prozor kancelarije predsednika opštine Negotin

Kradikali u ponedeljak samosmeniše svog "najvrednijeg i najpoštenijeg" (kako su neki od njih unapred kukali jedno zaista kratko vreme, pre bejzbolnog susreta sa pameću), u duhu najsvetlije deja vu samosmenjujuće tradicije demokrata, kojih je danas ionako polovina u članstvu SNS. Šta ćeš, skustvo čuda čini.
Sve u svemu, na Divljem Istoku ništa novo. U Međunarodnom šifarniku bolesti MKB-10 i za to postoji dijagnoza:
W00-19: Padovi

Stvarno, baš kao da su im svrake&čavke popile mozak.
Izgleda da je situacija daleko gušća i vunastija nego što to mediji prikazuju.

No comments:Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...