Saturday 7 May 2016

Vazduhlopovi


Deder da vidimo dokle smo u Srbistanu stigli po pitanju pet mitskih elemenata svega:
1. vatra
- Elektroprivreda, naftna i gasna industrija prodati, poklonjeni ruskim oligarsima ili pred konačnom rasprodajom. Ugljenokopi su poodavno ušli u poluraspad. Šume... zna se za šta služe. Alternativna energija je (kako to ovde običaji nalažu) samo alternativna. Dakle - nepoželjna.
2. zemlja
- Arapski prijatelji i braća kupuju od domaćih nacionalsocijalista i socijalnacionalista šakom i hidžabom - po nabavnoj ceni. Onoj, po kojoj se inače prodaje oteto i ukradeno. Kako stoje stvari, shodno uredbi Vlade da je zapošljavanje u javnom sektoru do daljeg zabranjeno, tako da neće biti dovoljno policiota da brane novopribavljenu imovinu investitora u domaću propast, možemo očekivati dolazak specijalnih redarstvenih snaga iz Arapskih Emirata, koje će umesto domaćih premlaćivati i kamenovati paore po Vojvodini. A i šire.
3. voda
- Otkako su još 2002. Kokiška, Vladi Divak & D.Maršićuranin bacili oko na izvore pitke vode širom Srbije, ta pomama ne prestaje. Baš kao i za hidroelektranama. Trenutno je aktuelna priča o "privatizaciji" komunalnih preduzeća, čiji cilj nije otpad-biznis već stavljanje korporacijske šape na pitku vodu. Kukali smo da je Srbija gladna, velika je opasnost da ćemo uskoro početi da kukamo kako je Srbija žedna. I to ne raznih Tomovača ili čajeva sa bromom Dragice nam predsednikovice, već one najobičnije vode za piće. Kojom, btw. i dalje zalevamo travnjake i peremo ulice, kao da je naša a ne naše dece.
4. vazduh
Nebo nam jesu premrežili '99. NATO a danas domaći Etihad pauci, ali vazduh je poslednje što će ostati za privatizaciju posle vode. Porazmislite samo - nije im trebalo da načine veliki korak od vazduhoplova do vazduplohova; još će manji biti od vazduplohova do vazduhlopova
...
Čekbremalo, a onaj peti element, duh, duša tj. da prostite sam Život, šta se s tim desilo?
Igrom sudbine, ili nekakvom čudnovatom štamparskom greškom, peti element je izostavljen sa rednog broja 0, gde mu je vaistinu mesto. On je bio prvi, odavno u bescenje rasprodat, tako da je sudbina ostala četiri čista neminovnost.


Srbija nikada nije bila jeftinija, od velikih patridiota je možete pazariiti za samo 1000 rajhsdinara (sa PDV-om). Obično je to tako kod naroda koji se boje promaje i čekaju da im nebo padne na glavu, dok se beskonačno iznova sapliću o isti kamen koji su sami bacili.
O sebe.

No comments:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...