Tuesday 24 May 2016

Teleton nedelje


- Dobro veče.
- Da, izvolite.
- Ovde Nebojša iz Beograda, glasam za Aleksandra Vučića.
- Ali ovo je Teleton...
- Molim, nije Utisak?! Ali Olja...
- Nije ta Olja.
- A ko je to?
- Boris.
- Aaaaa... dobro, onda glasam za Aleksandra Vučića.
- ... (i koke su živa bića)


Ukoliko mislite da je neprimerena blogozajebancija na račun jedne humanitarne akcije (a neprimerena je svaka, da se razumemo), onda porazmislite o sledećem:

U emisiji takvog tipa, gledaoci pozovu neki telefonski broj i učipe se pare za humanitarnu pomoć, što bi inače trebalo da pokrije normalna država iz budžeta - samo kad bi bila normalna kao što nije. Na taj način svako ko pozove voljno pomaže nekome u nevolji, i to je dobro jer pokazuje da u društvu, razorenom poput našeg, kod građana još uvek postoji empatija. "Problem" je što u takvoj emisiji operatere glume poznate ličnosti, među kojima su i političari. Kao, oni su neki lepak na koji se lepe vaše pare - pardon, pozivi. Svaki vaš poziv na koji se oni jave pomaže onome zbog koga ste pozvali, ali pomaže i tim bilmezima koji vam na poziv odgovore. Pa? Pa ništa, ako mislite da je normalno kada se na tuđoj nesreći i vašoj dobroj volji neka pijavica grebe za poene medijskog rejtinga.
A upravo to rade.
Ako su već toliko humani (myass!), što onda u studiju operatere ne glume totalni anonimusi sa ulice, koji će se javljati samo na pozive poznatih ličnosti željnih da pomognu nekome. Svaki njihov poziv se tarifira minimum 100 evra, uz mogućnost da pozovu neograničen broj puta ili uvećaju iznos. Pa da onda prebrojimo ponovo politikante.
I još nešto: Teleton je završen u 23:30, ali ova humanitarna akcija putem telefona i SMS-ova je nastavljena i trajaće do 25. maja u ponoć. Šta mislite, ko će od tih pijavica ostati da odgovara na vaše pozive u narednih 24 sata?
Pozovite, pa proverite.


Besmisleno je komentarisati večerašnje učešće ovog licemera u belom mantilu, pravog naslednika Tomice Umalopadoživotnog, tog položajnika Hipokritove umesto Hipokratove zakletve zbog koga smo kao društvo primorani da na razne vaninstitucionalne načine obezbeđujemo pare za lečenje bolesnih. Umesto što su organizovali beskorisne rasipničke izbore pre mesec dana, taj novac su mogli lepo da uplate baš radi nabavke aparata za proveru sluha kod novorođenčadi i u mnoge druge humanitarne svrhe, i niko im ne bi na tome zamerio.
Ali ne, ovaj narod ima para i za izbore i za humanitarno telefoniranje, pa je zato upravo to dobio.

I posle je nekome kriva blogozajebancija što nam je svima ovako kako nam je.
Kako da ne.

No comments:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...