Tuesday 24 May 2016

Običan dan


U senci drugog poluvremena sudsko-politikantske farse pod (još uvek) radnim naslovom "Rehabilitacija onomad neobaveštenog Nedić Milana", pa još sve to začinjeno poslednjim Valterovim rafalom iz šmajsera, do ušiju (i mozga) običnog čoveka osuđenog da doživotnu robiju oduži u Srbistanu povremeno dopru i neki stavovi poprilično drugačiji od onih vlastopozicionozvaničnih, poturenih iz iste kužine i dilovanih od istih medijskih plastifuksi.

Elem...


"Politička životnost neke države je moguća samo u slučaju da postoje različiti politički interesi koji se unutar tog naroda međusobno debatuju i sprječavaju se međusobno da odu u isto-mišljenje. Zato služe ljevica i desnica. Obadvije su važne, i obadvije moraju postojati.
Ekstremna desnica ili ekstremna ljevica su pogrešni nazivi.
Ljevica i desnica su riječi iz parlamenta (skupštine), i ne mogu biti ekstremni jer parlament podrazumjeva razgovor i razmjenu mišljenja. Imenima ekstremna desnica i ekstremna ljevica daje se parlamentarna težina, a to je obično političko banditstvo ljudi koji su u mogućnosti da nekome sa drugačijim mišljenjem nanesu tjelesne povrede."
- Bolek Lebed

... daklem:

Preživjelih nema druže
Ulice pune su žrtava
O o o, ko će shvatiti to
Ljevica, desnica, centralno

No comments:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...