Sunday, 29 November 2015

Kako Informer javlja


Naslovi domaćih medija, večeras:
Breaking news! Važno saopštenje! Rušenje! Zapanjujuće! Neverovatno! Zanemećete! Konsternirajuće! Hitno! Uznemirujuće! Prestravićete se! Zalediće vam se krv u žilama! Užas! Nije za mlađe od 18 godina! Ekskluziva! Udar!
... itd.

U javnost su (konačno) procureli ekskluzivni snimci sa današnjeg poligrafskog ispitivanja na kome je Prvi Premijer ponovo po prvi put dokazao sopstvenu nevinost i čestitost, odgovarajući na svako podmuklo pitanje epohalnim "NE". Evo krunskog dokaza koji smo, ljubaznošću naših informera iz MUP, upravo dobili: 


Kada je Prvom Premijeru bilo postavljeno perfidno pitanje "Da li od ugla Birčaninove i Svetozara Markovića do Krunske ulice nema pedesetak metara?", on je hladnokrvno odgovorio identično, kao kada su mu postavili pitanja "Može viršle, sa senfom ili bez?", "Da li ne bi ste radili u firmi koju vaš brat nema, kada ne bi ste izgubili od Đilasa?", "Da li niste prodavali kobasice u londonskoj gvožđari jednog Indusa?", "Da li niste bili Miloševićev ministar informisanja od 1998 do 2000?", "Da li ne znate kako nećete da skončate?", "Da li Mišković nije finansirao SRS dok vi i Nikolić niste bili u njoj do 2008. godine?", "Da li ne možete da prevarite detektor laži ako u završni deo crevnog trakta nabijete što više najbližih saradnika i tako sednete na tvrdu stolicu, ali bez jastučeta?", pa onda opet ono efbiajovski zbunjujuće - "A jel' ne može viršle, sa senfom ili bez?" .
Sveže nabaždaren poligraf sovjetske proizvodnje je sve uredno registrovao, jer za to služi njegova sorta. Na svako od podmetnutih pitanja, a naročito na ona pokvarena, koja dobro uvežbani isleditelj ume da podmetne ne bi li uočio u subjekta kratke noge, detektor laži je uredno uvek davao isti rezultat - iz tog razloga ovde objavljujemo samo kratku sekvencu, jer nema potrebe gledati snimak istog odgovora na svih 100 pitanja u celosti. Isto vam je to, jasno?
I nećete ništa više od toga da čujete.


Na kraju, jedna zanimljivost: 
Kada je tokom popodneva, u zgradi Vlade počela konferencija za novinare, pomenuto poligrafsko sokoćalo je kao mahnito izbacivalo nekakve žvrljotine iako je Prvi Premijer odavno sa njega bio otkačen, ono samo bilo uredno isključeno a šteker iskopčan kako ne bi bio organizovan strujni udar. Tokom popodneva i ranih večernjih časova, iz mašine se povremeno čulo nekakvo montipajtonovsko "ping".
Ljudi moji, pa ovo nije paranormalno!


Inače, jedan drugi, manje sofisticiran uređaj američke proizvodnje (tzv. bulšit detektor) pregoreo je još na samom početku današnjeg ispitivanja. Zbog preopterećenja.

Prvom Njemu (a i nama s njim) više ne može pomoći, ne poligraf, nego čak ni seizmograf.

No comments:Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...