Wednesday 6 August 2014

Japan, Srbistan...


U avgustu 1945. je nekim manijacima pala na pamet fantastična ideja kako da konačno upotrebe Ajnštajnovo otkriće čiju su pravu prirodu uporno odbijali da razumeju. Dan-danas, mnogi još uvek nisu ukapirali šta su tada stvarno uradili, hteli bi opet i još. Hirošima 6. i Nagasaki 9. avgusta 1945. godine predstavljaju krajnju granicu bezumlja, koju, na sreću, do danas niko ponovo nije prešao.
Nije da nije bilo trudbenika...


A može i ovako:


Kažu komentatori, "malo strpljenja, ipak je ovo neuporedivo" i slično.

Jedan urbani mit kaže kako su prvih godina posle II svetskog rata Japan i Jugoslavija bili itekako uporedivi, kretali se (navodno) podjednakom brzinom razvoja.
Jedan drugi urbani mit kaže glede onog prvog da je u pitanju bila teška budalaština i propaganda, čisto grebanje o Zapadnu kesu na konto plašidbe okretanjem ruskoj mečki, na šta nas donekle navodi i današnje stanje u kome se nalazimo. Nas nisu snašle ni atomske bombe, ni zemljotresi niti cunami. Nama se stalno dešavao narod, kao najbolji izgovor za nerad.
Dešavali smo se sami sebi, i to još uvek veoma uspešno radimo.
Ogromna moć samorazaranja koju poseduju ovdašnja divlja plemena, višestruko prevazlazi onu koju su imali Little boy & Fat man pre 69 godina. Pa šta je bre tričavih 20 kilotona za balkanoidiote!
Kod nas su najmanje mere kolektivnog ludila mega i giga. Ništa manje od toga ne priznajemo..

1 comment:

Goran said...

U redu, da na Svbiju bace nekog Fat Boya? Ne bi se ništa desilo, ovde ionako izgleda kao da je njih desetak palo. Da li da puste neke "zrake kroz zrak" putem famoznog HAARP sistema? Malo moždane aktivnosti? Ne znam, da li išta može da trgen ove ljude ovde. Čuo sam sinoć jedan komentar "Nemanje" Kusturice. Kaže (prafraziram): "Uspeh je i podvig Srbima objasniti da je potrebna kanalizacija", to bi trebalo da bude cilj svih zapadnih zavera,



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...