Thursday, 10 July 2014

Rdeče na vzhodu, rumeno na zahodu


Pamti pa vrati

BEOGRAD - Viši vice-ministar Japana zadužen za otklanjanje posledica prirodnih katastrofa Jasutoši Nišimura istakao je danas, u razgovoru sa šefom srpske diplomatije Ivicom Dačićem, spremnost Japana da učestvuje na donatorskoj konferenciji 16. jula i pruži značajnu tehničku pomoć u sektoru otklanjanja posledica prirodnih katastrofa.


rdeče na vzhodu...

Ministar spoljnjih poslova Srbije primio je danas Nišimuru i zahvalio mu za pomoć koju su Srbiji posle katastrofalnih poplava uputili japanska vlada i građani.
Japanski zvaničnik je zahvalio na solidarnosti koju su srpski narod i vlada iskazali posle velikog zemljotresa koji je 2011. pogodio Japan.


Alchajmer, baba... Alchajmer

Čekbremalo, šta Dačić?! Šta SPS?!! Dokle više da se ti likovi koriste Tadićevim zaslugama za državu i partiju?!!! Dobro bre, i za narod...
Pa zašto je sikterkahvedžija Boris onomad u vreme zemljotresa&cunamija, poćerao sve direktore javnih preduzeća i ustanova širom Srbije (koji su tada bili članovi njegove Žute Mrlje), da uplate po koju kintu pomoći Japancima, neka im se nađe. Bez tih para sigurno ne bi uspeli da poprave ceo jedan auto-put ("tipa motor-vej", što reče prepodobni Tadić) za 6 dana. I kako sad, on se tom prilikom ubi od pomaganja a ovaj debeli izdajnik koalicije, ta tovljena ptica-prevrtljivica, taj požarevački Kvecalkoatl iz Žitorađu što u mutnome času izdade k'o pernata guja pod atletskim pazuhom Prelepog Urana, taj Banana-boj sa nindža-koferčetom - da, taj se danas koristi njegovim žutim perjem? Sada je sve jasno, zašto je na zastavi žutih Japanaca Sunce crveno umesto da je žuto, kakvo i treba da bude.

... rumeno na zahodu

Strašno, da se niko ne seti nesebične Tadićeve pomoći koju je uvalio drugima po džepu - naravno, sve po partijskom pe-esu - pa da ga makar pozovu na koktel parti i suši, ako već nije moglo susta.
To je stvarno nepravda.
Em izdaja žutila.

Evo, ja ću pokušati da ispravim tu sramnu grešku načinjenu žutim dobročiniteljima Japana. Od štovanog Nišimura-sana ovim putem zvanično zahtevam da obavezno uzme u obzir onih 50 hiljada rajhsdinara (50.000 RSD) koje su mu uplatili negotinski komunalci, i da shodno ključu raspodele japanske rikvercpomoći adekvatno odgovori i pomogne u uklanjanju posledica elementarne nepogode prethodne lokalne DS-SPS vlasti, oličene u projektu "Zelena pijaca na vodi, Magistru Milanu za života" u izvođenju baletskog ansambla "Tončev gradnja" - iz Surdulicu, naravno.


politička arheologija: Zelena pijaca u Negotinu (januar-jul)
početak radova 24.07.2013. - rok za završetak 30. maj 2014.

Red je da se Japanci oduže za te silne pare. Približava nam se 30. maj 2014. godine (...), krajnji rok za završetak radova na još jednom od živih spomenika neumnosti. Ne valja kasniti sa ispunjenjem obećanja, naročito ako ste i dalje u vlasti. A baš bi nam fino legle te pare, k'o kec na predizborno raskupusan opštinski budžet za 2014. godinu.

Poslednji put kada su nam Japanci nešto dali, u najboljoj nameri, bili su to autobusi za javni prevoz u Beogradu. Jasno je bilo napomenuto da će, ukoliko ne budu održavani u ispravnom i čistom stanju, ne po japanskim već po standardima svakog društva koje sebe smatra normalnim, ti autobusi biti oduzeti i vraćeni u Japan. Baš me zanima šta ćemo ovog puta da smislimo kao izgovor.
Zanimljivo, ove godine Dačić nije poćerao svoje da na istu foru uplaćuju pomoć poplavljenim područjima u Srbiji. Nije bre on Tadić, al' ni Obrenovac nije Fukušima. Garant mu se u snu javio Nišimura i rekao "Sačekaj, vidiš da se Koštunica nikada ne žuri pa nemoj ni ti". Sačekaće on, da prvo čuje šta na tu temu kaže vlada, tj. Prvi Uzgajivač Kaktusa; mada, pre tri godine Tadić nije sačekao odluku vlade pa da ga razreže svojima karate udarcem.
Još je zanimljivije koliko je ondašnjih Tadićevih svojih danas (ponovo) među Dačićevim svojima.
A i šire.


U stvari, Tadić je taj koji je imao viziju pa se odžutio i osmislio novu zastavu svoje nove ekipice. Ništa bez Japanaca, ljubi ga baba.

***
To ti velim, sinko...


... al' baš sad nikako ne mogu da se setim šta

Aha, setio sam se!
Japanci imaju funkciju višeg vice-ministra. Odlična ideja, vrlo sprovodljiva. Bre, mnogo pametan narod ti Japanci. (rukotrlj, rukotrlj, rukotrlj)
Crveno na istoku a žuto na zapadu. Šta bi to moglo biti?
Da nije sramota u pitanju...

No comments:Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...