Friday, 25 July 2014

Kinder surprise


Iznenađenje

Šojić iznenađen izjavom Milića Barjaktarevića


Premijer Srećko Šojić je iznenađen rečenicom američkog ambasadora u Srbiji Milića Barjaktarevića u kojoj kaže da Srbija poštuje teritorijalni integritet svih međunarodno priznatih zemalja, ali da srpski zvaničnici nikada nisu rekli da to uključuje Ukrajinu i celu njenu teritoriju.

Kabinet predsednika Vlade Srećka Šojića obaveštava javnost i ambasadora SAD, inače velikog prijatelja Srbije, da je lično predsednik Vlade Srećko Šojić više desetina puta jasno i nedvosmisleno ponovio stav o poštovanju teritorijalnog integriteta Ukrajine, pa čak i Krima, kao sastavnog dela ukrajinske države.
Ranije danas, premijer je istakao u beogradskoj Nadbiskupiji da sa Srbijom danas niko ne razgovara jezikom ultimatuma.

Pa čak i Krima...


Izvinjenje

Ambasada SAD: Žao nam je zbog greške


Ambasada SAD izrazila je danas žaljenje zbog pogrešnog komentara ambasadora Milića Barjaktarevića o stavu Srbije prema teritorijalnom integritetu Ukrajine. "Žao nam je zbog greške", ističe Ambasada SAD. "Izvinjavamo se, mnogo se izvinjavamo."

I tako su se Borka i Milić Barjaktarević na kraju uzeli.

***
Ukoliko niste sigurni kakav stav USofA imaju prema nekoj državi, samo pogledajte kakvog su ambasadora tamo poslali i biće vam sve jasno. Pa čak i da vam nije jasno kakva je zemlja u kojoj živite, i čijom zaslugom.

No comments:Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...