Sunday, 15 December 2013

Dijagnoza Nedelje - 15.12.2013.


Dobro veče.
U današnjem Utisku nedelje gost je On, Jedan, Jedini i Jedinstveni. Ne prsten, već Počasni Stanar, Konzument apanaže, Maratonac, Povratnik koji će po obznanjivanju voždovačke i inih havarija Žute Podmornice, iduće nedelje, 22. decembra na dan JNA (kako i priliči negdašnjem ministru iste), preuzeti njeno kormilo umesto potrošenog barona Dragana Mlatišume. Htedoh reći, kormilo stranke - ne JNA.
Poštovani gledaoci, gost večerašnje emisije, jedini u studiju i skoro-pa-sam u netapaciranoj ćeliji, gospodin Bing Bong!


- Dobro veče Borise, oprema za ovlašćeno snimanje je uključena, reci nam odmah na početku nešto i bori se. Izvoli.
- UUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUKKKK!
- Jao, kakav šarm, kakva lepota, kakva snaga, kakva misao dostojna oranž Bibliotekara Nevidljivog Univerziteta u Ankh-Morporku! Pa ovo je nešto najoriginalnije što sam ikada čula otkad sam postala autorka moje autorske emisije!!! 
(u studiju se oseća miris firnajza, nepoznatog porekla)

Skrivena kamera beleži reakciju jedinog gledaoca koji prati emisiju. Nećemo ga imenovati, zbog Zakona o zaštiti podataka o ličnosti, reći ćemo samo da mu je umetničko ime Tatija.


Sledi prva komercijalna pauza za puštanje reklama, u toku koje glodur opominje voditeljku-autorku da smiri strasti u studiju, jer ima samo jednog gosta, tako da će teško moći svoje ponašanje da sakrije u masi. Kažu joj da odmah pređe na jedini predlog za večeras, stavi ga gostu na glasanje i odjavi emisiju jer sledi specijalni izveštaj sa voždovačkog pobedničkog slavlja SNS koje počinje tačno u 20:01h po našemoskovskom vremenu. Najavljeno je i puštanje pobedničkog plavog dima kroz Odžake i kostolačke dimnjake, što se ne sme nikako propustiti, naročito jer je dobro unapred plaćeno. Termin, a ne dim.
Da se vratimo u studio.

- Evo, posle reklama sledi predlog za koji će jedino Jedini gost imati pravo da glasa, Tatija izvini, a onda trčimo na Voždovac, dok još uvek traje slavlje. Naš jedini predlog za večeras je nedavno gostovanje našeg Gosta na nekoj proslavi u Africi, nebitno je kojoj jer su tamo sve proslave slavljeničke i niko ko sebe smatra VIP ne sme ih propustiti. Dakle, evo predloga, režija:


- Borise, gostu moj Jedini, koji ti se jedini večerašnji predlog sviđa i da li glasaš za njega da pobedi?
- Uuk.
- TOOOOOOO! (hm, opet onaj firnajz) Bravo za izbor, a sada poštovani gledaoci emisija je gotova, rezultatom 1:0 pobedio je jedini predlog sve ostale predloge, za njega je jedino glasao Jedini Boris. Laku noć, laku noć, hvala što ste gledali večerašnji Utisak, vidimo se sutra i tokom cele nedelje u repriznom terminu a sada hitro na Voždovac dok još ima šta da se tamo krne i sune u kljun! Hajde, idemo Borise, ima i južnog voća, dobro je za ten. Daj ruku. Biće i dima i vatrometa.
- Uk.


Skrivena neovlašćena kamera ponovo hvata reakciju razočaranog jedinog gledaoca, nazvaćemo ga Tatija, koji se razočarano oblači u kostim Šerloka Holmsa i odlazi u noć, do jedne od 1389 omiljenih mu teretana, na par trbušnjaka pre slavljeničkog keteringa u mehani "Čiča Tomina Koliba". 
Na Voždovcu, naravno.

***
Danas je nedelja 15. decembar. Može se reći i Sunday the 15th, ili kroz MKB-10 šifarnik bolesti u skraćenom obliku samo S.15. Dakle, Dijagnoza nedelje glasi:

"S.15 - Povreda krvnih sudova u predelu vrata (lat. Laesio vasorum regionis colli)"

Možda je razlog preterano gledanje najnovije epizode serije "Masna Gora"?
Možda je razlog onaj Tuta Bugarin, iz "Kamiondžija"?
Možda je razlog ovaj davež od jedinog gosta kod Tatijinog čeda?


Ne znam da li je i koga Tuta davio u petak ili u utorak, ali nekoga sigurno jeste u Utisak. A vi pogodite koga. Ovo dovođenje samo po jednog naročitog gosta u Utisak Nedelje postaje sve sumnjivije, studio sve više liči na one sobe "za solo razmišljanje" po nekim institucijama. Samo još nedostaju tapacirani zidovi.
Htedoh reći, jedino.

Laka ti noć Srbijo, zbogom pameti.

No comments:Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...