Wednesday, 28 November 2012

Hiljadu mu dabrova!


"Hiljadu mi dabrova" reče Rodi, "pa ovaj je sam poobarao sve platane oko Ontarija i po Bulevaru! I nije mu dosta, sada je rešio da oglođe i celu stranku kojoj postade preDSednik!!"


Ukoliko ste pomislili da sam prekršio obećanje dato na temu nespominjanja Demokratske Stranke, varate se grdno. U pitanju je nešto drugo. Isto, al' upakovano na različit način.

Elem, ukoliko ste se baš nameračili da u svom lokalu postanete novoizabranopreDSednikovo ljubimče, moraćete da naučite i neke od finalnih destinacija, kao i rute kretanja po Beogradu - što je obavezujuće za članove partije koji će ubuduće finansirati preDSednika ali i Počasnika iste.
Evo primera kako se najlakše snaći u lavirintu jednosmernih i inih beogradskih uličica.

Krenuli ste iz Negotina na priklonjenje u preDSedničku vilu, pa vas iz autobusa istovare u Bulevaru, negde blizu Vukovog spomenika - baš kao u stara dobra vremena kontramitinga, kada ste dolazili da volite Slobu i bijete ondašnje članove sadašnje partije za koju tvrdite da je vaša. Kako ćete najbrže i najbezbednije po kičmu stići iz Bulevara do Krunske 69?

Postoje dva putića:

Prvi, da Golsvortijevom (Galsworthy - ne čudite se, ovo je ispravno ime ulice, za razliku od standardnih budalaština sa raznih mapa; prokleto nesrBsko prezime ko ga izmisli, kao i onaj grejpfrut) krenete ka Krunskoj. Ulica je široka, pregledna i bliža broju 69, ali je takođe i vrlo zaguljena - može da vam se desi da vas sa okolnih balkona počaste jajima (daće bog da je samo to u pitanju), kao u pomenuta dobra vremena (napomena: Beograđani baš i ne vole masovna i kolektivna istrčavanja iz autobusa koji nisu GSP a imaju ne-BG registraciju, proradi im memorija pa bi da zaliju kontramitingaše, počaste ih onako domaćinski). Dakle, ukoliko više pažnje posvetite samoodbrani od vazdušne opasnosti, a manje vodite računa o pravcu kretanja i orijentirima, lako ćete zalutati u Baba Višnjinu. Odatle, bogumi, nije daleko ni Vračarski plato i Hram SrBske zaludnosti, a tamo se još uvek niste zaputili.
Za one koji bi ipak dodatno finansirali partiju, predlažem da u Bulevaru uđu u gradski autobus na liniji 26, i provozaju se Golsvortijevom do naredne stanice kod opštine Vračar. BusPlus je legalno sredstvo plaćanja partijske članarine, kontrola obavezna. Karte za kolektivne posete mogu se nabaviti i preko predsednika opštinskih odbora ili poverenika (u slučaju da je kolektiv raspušten).

Dakle, preostaje vam alternativna opcija.

Drugi putić jeste nešto duži i zaobilazniji, ali pruža i niz određenih pogodnosti onima koji se kreću pod baražnom paljbom i pogledima neodobravanja. Prvo, u toj ulici je manje višespratnica a više nižih kuća, tako da ćete biti u otprilike sličnom nivou sa domaćim nišandžijama. Dalje, kada i dođete do dela sa višespratnicama, gde prestaje kolovoz ove jednosmerne uličice (a kakva bi pa drugačija bila, kada se uzmu u obzir povod i destinacija dolaska u Prestonicu), tu počinje park sa krošnjama još uvek neposečenog drveća, koje služe kao odlična zaštita od bombardovanja - čak mnogo bolja od pokazivanja partijskih knjižica okolnim domorocima. Kada istrčite iz parkića i dođete do semafora, ulećete pravo u atmosferu Kalenića pijace gde se možete slobodno kamuflirati u sami sebe. Potom, trk udesno, kroz još jednu zaštitnu šumicu, pa pravo u Krunsku. Kada pred sobom ugledate voljenu parcelu 69 kao konačno odredište, sve je mnogo lakše. Čak i hiperventilacija, giht, ravna stopala i ostale karakteristike članstva.
Pozor! 
Voditi računa da se ni po koju cenu ne zaluta u Trnsku ulicu; zajebana situacija - vodi u suprotnom smeru od željenog. Pravo u Golsvortijevu.

Nego, kako se zove ta, po buduće funkcionere postdemokrata mnogo bezbednija uličica?


Od Drvosekovog Bulevara do Dabrove preDSedničke jazbine, stiže se sokačetom koje ima jedino logično i moguće ime.
Mlatišumina ulica.

Eto. 
A sad, na spremanje za put.

p.s.
Kvaku na ulazu u rezidenciju striktno otvarati laktom, inače ne morate da bijete put iz svojih palanki. Da ne bude posle kako ni to niste znali.

No comments:Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...