Sunday 29 December 2013

Kleinmaly und Kurzkratky


Silno medijsko sladostrašće se ovih dana širom elektronskih meridijana od Beograda do Zagreba izliva iz silikonskih mozgova, poprsja i usana raznoraznih promidžbenika, kolumnista i pobrljavelih voditelja bulevarskih programa, pa još preliva po glavama sluđenih konzumenata njihovih programskih i uređivačkih šema. Ne, nisu se oni bavili pikanterijom iz života S/H politikopaćeničkog džet-seta, kupoprodajnim ugovorima između stranačkih i mafijaških poglavica, ili razgaćenim i razbatačenim pevaljkama tarzanoidnih glasovnih taktičko-tehničkih performansi čija je glavna želja da ih jednoga dana stave na državni grb.
Uhvatiše se redom - od Sutle do Ibra - za austrijskog ministra inostranih rabota, i to njegov prezimeni deo.

The Shorty Brothers

Ehm, ima sve to oko prezimena i nekih prednosti.
Predlažem da se, odmah po okončanju beogradskih, organizuju i republički izbori, pa u novoizabranoj Vladi resor spoljašnjih poslova dodeli aktuelnom predsedavajućem BGO(rgana). Tako bi se postigla toliko željena ravnoteža sa Austrijom, koja je članica EU, pokazalo bi se da smo im i na tom, da prostite, dimenzijskom planu dorasli a možda i prerasli (kao onomad, pre stotinu ljeta). Pa kad potom krenu međusobne posete, saradnja, prijemi...
A mediji k'o mediji - uvek će izvoditi besne gliste i pisati (pričati) svašta, pa i to oko primanja. Obostranog, em diplomatskih delegacija.

Šta ćete, genetski boršč ovdašnji, poznat u stručnim krugovima i kao "balkanski supstrat", ima staru i kod svih plemena poznatu izreku: 
Ko o čemu najviše priča, to mu najviše nedostaje.

No comments:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...