Sunday 1 September 2013

Zato


Zašto ne nameravam da večeras gledam Utisak Nedelje na b92?


- Zato što je mazohizam dosadan, a bogme hoće i da žulja.
- Zato što se, od sutra, Sulejman Veličanstveni useljava u kuću do Velikog Brata.
- Zato što od danas Utisak Nedelje ulazi u novoj sezoni.
- Zato što je B92 samo još jedan šraf u mašineriji sluđivanja i zaglupljivanja naroda, na zajedničkom zadatku isterivanja zdrave pameti sa ovih prostora.
- Zato što Olja Bećković, kada u studio dovede svaku budalu koja pati od sindroma mesijanstva, ni u snu ne sme da dovede još nekoga, jer bi onaj prvi ispao još gluplji nego što već jeste. Ako je to ikako moguće.
- Zato što joj ne pada na pamet da u studio, posebno ovakvom "prilikom", dovede prvog prolaznika sa ulice, pa da taj pita ono što stvarno treba da se pita. Nije valjda blesava da pusti svaku budalu u studio.
- Zato što svaka budala, koja je sebe ubedila da je Spasitelj, smatra da mu baš zbog toga pripada solo termin u Utisku Nedelje. Pored mesijanstva, na delu je i guslarski kompleks.


- Zato što je Ivica Dačić još jedan običan Očin, samonabeđen kako je predodređen da komanduje u ovoj kurton-državi, i da u tom kurtonu ima dovoljno mesta za sve njih takve. A nema.
- Zato što je Čoveka iz Žitorađe neko prevario da od njega zavisi.
- Zato što Čovek iz Žitorađe, rođen u Prizrenu, nema pravo glasa u mestu rođenja jer tamo ne živi duže od više puta po šest meseci. Rođenjem je stekao (uslovno) kosovsko glasačko pravo, a ponaša se kao da je istim činom zapravo stekao doživotno pravo žuljanja fotelja - i ništa više. Stvarno, šta će mu više od toga?
- Zato što će građanin Dačić, poreklom iz Prizrena kod Žitorađe, sa prebivalištem u Vladi, glasati jedino na srbijanskim izborima, i to kad-tad. Naravno, za sebe - onako julovski, kako je i red. Btw. njega više ne interesuje bilo koja varijanta glasanja na lokalnim izborima, on je poodavno iznad toga.
- Zato što je Dačić sastavio Vladu stručnjaka na način kako su to bile stručnjačke i sve ostale: bez Dinkića, ali sa Dinkićem.
- Zato što je Vlada rekonstruisana isto onako kao što je Mrkonjić posle bombardovanja pravio mostove preko reka koje ne postoje.
- Zato što "novi ljudi", kako ih "Šef SPS" (citat: Ivica Tončev) najavljuje, neće voditi novu politiku, jer ne ulaze (valjda) zbog toga u Vladu. Ili ipak ulaze? Reč "šef" u Francuskom jeziku (chef) označava glavnog kuvara, dok u Engleskom (chief) tako zovu poglavice indijanskih plemena.
- Zato što se Ivica Dačić predstavlja lažno, da je ono što svi znaju da nije.
- Zato što Olja Bećković lažno najavljuje Ivicu Dačića: da je ono što svi znamo da nije, a da nije ono što svi znamo da jeste.


- Zato što je Dačić, takođe, ubeđen da Olja Bećković ne nosi gaće povrh halterzokni. Ceo dan moli boga da je, kao i uvek - u pravu. Garant.
- Zato što me baš sad nešto zabole da li Ivica Dačić nosi gaće i haltere.
- Zato što Olja Bećković nema više šta da pita.
- Zato što je Ivica Dačić sve rekao, a da nikada ništa nije odgovorio, niti odgovarao.

Zato što u stvarnom životu postoje daleko važniji ljudi i daleko pametnije stvari od ovih, apsolutno nebitnih i nevažećih.

***
Manemojte, opet neko jalovo kukumavčenje, dlaka vam smeta! A Briselski sporazum, a TačiDači ćaskanje, a krvave gaće u ratu sa korupcijom, a oni pre su kao bili bolji... to se ne računa, ha?!
Jok.
Sve to spada pod onaj Očin.

Ljaku noć, izvoljite.

1 comment:

Unknown said...

Ja ne gledam Utisak nedelje zato što je dosadan, a dosadan je jer se isti gosti vrte već 20 godina, i ne kažu ništa novo ni drugačije od onoga što su hiljadu puta pre rekli, i nikada se ništa posebno ne sazna... Zato ne gledam, a ovo sve što je rečeno, Dačić, ne Dačić, Žitorađa... ja to ništa nisam razumela.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...