Wednesday, 11 September 2013

Istinite priče, 31. deo


Zvanični izveštaj sa projekcije poslednjeg nastavka filmskog serijala lake erotike, pročitajte ovde. Nezvanično, nema se šta dodati a da nije bilo već viđeno, osim što je žanr promenjen u laki političko-estradno-erotski triler, sa tvrđim ispadima pastoralne antiligvistike.
U podnaslovu na plakatu, stoji: sedma umetnost protiv osmog padeža.


Kako je bilo najavljeno, na početku su neki od prisutnih mahali pristupnicama nekolicine odbornika i tvrdili da su "njihovi" a da je sve ostalo falsifikat. Prvih pola i više sata su samo o tome graktali i na kraju ipak konstatovali da je PUPS od sada pa nadalje i ubuduće član dve odborničke grupe - u jednoj su sa SPS i JS, u drugoj sa SNS i NS. Nije nezakonito, jer odborničku grupu čini pet odbornika bez daljih atributa; međutim, da je ružno - ružno je, i otužno.
Ružno je i tumačenje zakona o Javnim preduzećima u stilu cenkanja na stočnoj pijaci: preganjaj se, ušićari, plati, pa ćeraj kući. Ne može bre tako, drugovi i drugarice, dame i gospođo, iako ste ubeđeni da može. Može vam se, tačno - ali to nije isto.
Pao je, doduše mlak, očekivani pokušaj izbacivanja nepodobnih građana koji su prisustvovali projekciji. Pokušaj nije uspeo; za baksuza, ta dvojica su znala svoje pravo da prisustvuju sednicama koje nisu proglašene zatvorenim za javnost. Najverovatnije da ovaj prepad više neće moći tako lako biti ponovljen, sledeći put će kerberi naoštriti zube i još na dverima spremni dočekati puk željan da vidi kakva sve to čuda čine njegovi zastupnici, pa još u njegovo ime.


Verovatno je nebitan i deo današnje diskusije kako su naši opštinari samo u prvih šest meseci popili viskija i ostalih lekovitih tinktura sa prilozima za nekih par miliona dinara. Po iznetoj računici ispada da su ga tokom tog perioda točili do vrha za desetak hiljada dinara dnevno. U pitanju je najverovatnije dezinfekcija, plus narodni anestetik za bol u duši.

Kako god na kraju bilo, današnja projekcija lokalnog parlamenta ipak jeste istorijska:
Ovo je bila prva i najverovatnije poslednja sednica SO Negotin ikada održana u bioskopu "Krajina". I to je sve što o njoj treba zaista napisati i zapamtiti.

***
Svako ko je danas ušao u kino Skupština sa namerom da vidi pokretne slike, izašao je sa preteškom impresijom da je video jedino - mrtvu prirodu.
Ništa manje, i ništa više.

No comments:Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...