Sunday 29 September 2013

Otisak Nedelje - 29.09.2013.


Dok Jelena Trivan mahnita po tviteru u stilu "Ova Mihajlovićka je zapenušala, sirota ne zna da će sutra da je šutnu kada im ne bude više bila potrebna" - iz sopstvenog iskustva, zna bre žena - šta bi sve moglo da nam u hipofizu otisne prethodnu nedelju, a da to ipak ne bude baseball bat ili neka otadžbinsko-domoljubna cigla?

Možda ovo:

1. Spasitelj


Otvorena je nova instalacija dela Salvadora Vučića, sa samo jednim eksponatom: "76 godina rekonstrukcije lips-sofe (1937-2013): Kako je Mej Vest sa Divljeg Zapada pobegla na Ludi Istok". Po zatvaranju (ehm...) ove izložbe sledi retrospektiva postera iz "1984", u aranžmanu Prvog Vicepremijera.
Salvador... da li?

2. Monitoring


Prilikom poslednjeg osobnog priopćivanja puku, Drugi Premijer je promovisao i novu marku monitora putem kojih će pratiti video-nadzor svih ulica i trgova na kojima je zabranjeno okupljanje građana u grupama većim od 1 (slovima: jedan). I to je najavljeno kao prateća manifestacija u sklopu već obznanjene orvelijanske retrospektive.

3. Бromaja vs troБrstohvat


Evo, ti Бederi nam nisu ni do kolena Бo dužini staža u srБovanju! Tako nam ovog troБrstohvata ako naša Бrkna nisu ovolicka, nema šanse da nam ih razmaknu, htedosmo reći ta tri Бrsta ljotićevska!!! I eto, ovoliko malo Бameti nam samo treba da shvatimo koliko je to zlo oБasno po srБsko telo i duБe nazionalno! Udri! NaБred zolje i obadi, braćo naša mila! Бuštaј Бčele srБske na tu gamad, nek ih sve izbodu kad to vole! Neće nama tu da vršljaju od sad zeke, jage, koze i volovi - jokbre!

bumbar serБica orthovulagris (var. trut)
maskiran u austrougarske boje da zavara trag

Ovi mozgovi takođe najavljuju svoju umetničku izložbu, pod radnim sloganom "Van Gogh 1389-2013: uho, grlo, obraz" a.k.a. "Izmeniću ti život, izmešaću ti dugine boje kiselinom".


Winston Churchill bi sve ovo garant komentarisao na sebi svojstven način: 
- Sodoff gits! Zatvarajte već jedared te dveri, dobro znate da se Srbi najviše plaše promaje.
Dovoljna su i dva prsta, za ove sa tri.

4. SNSkojevci


Mladi naprednjaci su tokom nedelje krenuli u door-to-door kampanju po Negotinu. Dele letke o tome šta su sve uradili po vojvođanskim opštinama u kojima konzumiraju vlast. Na sva pitanja onih koji im otvore vrata, jehovnjački odgovaraju: "Mi nikako nećemo sa SPS! Sad radimo kampanju za izbore, a biće od novembra do marta!"
Aha, neće.
Biće u Negotinu izbora, redovnih. Za sve ostalo o čemu trabunjaju, pojma nemam niti me zanima. A baš neka fina deca, odmah se videlo da su poslati sa biroa za zapošljavanje.

5. Mostogradnja


Ćutite! Pucajte! Ja još uvek držim čas mostogradnje!
Draganeeeee! Draganeeeeeeeee!! Limeni je trener iz Ratkova, a ne pilon.
Dosadan si bre više.

6. Negotinske inicijative

patke

Dolazi jesen. Svuda, pa i u Negotinu, počeo je jesenji preletni rok pred nadolazeće prolećne lokalne izbore. Bolja vremena valja dočekati u što toplijem i ušuškanijem gnezdu, bezbednom od svih padavina sa visina vlasti. Na sve strane niču lokalne otrovne koalicione pečurke po ugledu na one republičke - reanimirana je davno crknuta Nova Srbija, JULin je krenuo u formiranje svog jata izazvavši prve pokušaje niskih preleta lokalnih crvenih ptica serica po direktorskim foteljama (u nadi da tu ostanu i posle izbora), omladina PUPS i SUBNOR postaje sve brojnija, kadrovi i frustracije nadiru iz lokalnih podruma i okolnih gradova u besomučnoj potrazi za članskim kartama biblioteka u koje još nisu ušli i foteljama u koje nisu odavno (i opet) uvalili masne fundamente sopstvene alavosti.


U kontekstu ove predizborne sumanutosti, predlažem formiranje Braćevačke Inicijative. Kadrova ima dovoljno za sve vodeće funkcije u opštini, svi su listom stručni i dokazani za to što bi hteli da nam rade. Imali bi tako Boška Ničića za predsednika opštine, Mirka Cvetkovića za načelnika budžeta, Duleta Nocina za šefa svih odborničkih grupa & vlasnika svih dvoprstih odborničkih glasova "za", dok bi njegov ortak Cvetko bio predsednik lokalnog parlamenta - ukoliko ga do sad već nisu izrekonstruisali u kobasice. Neće bre tu neki iz Beeeeograd da ji stavlju na niska mesta na glasački listići! Ima da se konačno zna kom je espees asfaltiro put do groblje, da mu ne ispadne agrodžiberalni sanduk iz traktorsku prikolicu kad vozi na sarane.
Sanduk, a ne glasačka kutija kao onomad...
p.s.
Koštunjarina "stranka" ovde ne postoji otkad su se listom prešaltovali u DS, LDP, URS i SNS. Čisto da vam javim, ako ste zainteresovani. Pa lebac i so pred njega - masovno, baš kao onomad...

7. Negativci


"Vrhovni sud Indije odlučio je da će indijski birači na budućim izborima imati mogućnost da daju negativne glasove određenim kandidatima. Negativni glasovi neće uticati na ishod izbora pošto neće biti brojani, ali će biti stavljeni na uvid javnosti."
Uvođenjem negativnog glasa, nadogradila bi se ideja nevažećih listića konkretizovanjem stava svih onih koji tako žele da glasaju a da ne budu svrstani u kategoriju nepismenih tj. onih koji ne umeju da "ispravno popune" glasački listić. Znalo bi se koliko zaista ima birača koji tako misle o predloženim kandidatima - pojedinačno, ili komplet.
Međutim, u Srbiji su svi glasački listići i kandidati poodavno u negativu. Iako je ovo odličan predlog, bojim se da bi njegovom primenom, u pomenutom stilu, kod nas minus postao plus.
To je ono što najmanje želimo da nam se, po ko zna koji put, ponovo desi.

***
U našem narodu postoji jedna izreka (za nekoga ko pređe granicu standardnog dosađivanja) koja glasi:
Oslobađa se metaboličkog balasta k'o foka.
U mesu foka i riba nalazi se dosta tzv. omega kiselina koje su prirodni antioksidansi, i koje služe za neutralizaciju slobodnih radikala odgovornih za razne telesne bolesti. Po nekima i za psihičke, pride. Smatra se da su eskimi (prvenstveno) tj. severnjački narodi u globalu nekako vispreniji, konkretniji po pitanju stava prema životu i društvenoj odgovornosti, solidarnosti, brige za sebe ali i društvo u celini. Istraživanja kažu da način ishrane zaista ima veze sa pomenutim osobinama. Šta onda nama, ovakvima kakvi smo, preostaje?


Vitamini, šinak, nama trebaju vitamini za mozak i povremeno klistir. Kako za telesne, tako za duševne i društvene tegobe. Ako nam to ne pomogne, onda neće ni kožne gaće.
Pitajte prepodobnog Mirka Cvetkovića. Taj sigurno poznaje tu oblast, bolje od drugih.

1 comment:

Marvin said...

Broj 6 Negotinska (Braćevačka) Inicijativa, neverovatan je stepen šizofrenije prisutan u lokalnoj politici. Oni žive u virtualnoj stvarnosti, sakriveni u medijskom mraku i komponuju i prekomponuju našu realnost. Ovakav politički sistem je totalno obesmišljen kao i društvo u kome živimo.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...