Wednesday 7 October 2009

Otisak utorka u sredu


Pa stvarno, toliko se svaštarija i budalaština nadogađalo u utorak, da mu ovaj tekst zaista komotno dođe kao neka vrsta "Otiska od juče".

I

Od utorka pre podne traju pregovaranja, nagovaranja i nadgornjavanja negotinskih naprednjaka sa socijalistima i demokratama. Ko će kome šta da ponudi, ko šta traži i ko kome šta sme, hoće ili može da garantuje. Kao, dogovor garantuje da neće niko da se posle sliže sa Gerovkom.
Da li im verujete?
Mislim, ovim evrosocijalistima i miljenicima amera pride.
Kada ih sve dobro promešate i umutite, dobijete - PNTK. A šta bi pa drugo?

II

Zove me drugar u toku prepodneva i kaže: Dođi odmah do Barbaroša, da vidiš kolika gomila đubreta je na parkingu! Hajde, šta ćeš, i to komunalcima dođe krug fabrike, nije greda da se baci oko. Stvarno, gomila đubreta na parkingu, čopor kerova kopa li kopa i raznosi na sve strane, narod stoji ili prolazi. Posmatra.
Dani u Negotinu jesu pretopli za oktobar, ali je uveče i noću podosta sveže.
Naravno, već su se našli i prvi kućni ložači, pa i u zgradi iznad Biblioteke.
Naravno, i bacili negašen žar u kontejner.
Naravno, komunalci su to isto otresli u kamion-bubnjaru, u kome se odmah potom to isto đubre raspalilo.
Naravno, komunalci su onda sve to lepo istresli na parking da ugase pa da onda dođe drugi kamion sa velikim kontejnerom da odnese.
Nego, gde nestade onaj Barbarošov kombi za đubre, otkad je uvedena naplata parkiranja? To me mnogo više kopka ...
Naravno.

III

U ranim večernjim satima se u naselje Borska "vratio" telefonski signal, i narafski pripadajući mu internet. Najzad. Konačno su TT monterima pokazali gde je to rovokopač izvršio dejstvo po kablovima (i pored upozorenja da će to da se desi). Iza marketa JNA - zato je toliko veliki broj korisnika ostao bez signala.
OK, najzad su sredili i tu muku. Pitam se samo, da li je neko u ovoj zemlji čuo za pojam koji se praktikuje tamo negde na fašističkom Zapadu: kazna za nanetu štetu na javnom dobru (kao što je telefonska mreža) i to za odgovorno lice?
Tužba, pare, javna sramota ... maybe?
Jokb(r)e.

IV

Eto, i ovi nesrećnici su imali skupštinu u utorak uveče u Negotinu. Vaspostavljen onaj desni za lokallidera onog levog. Ljubigimajka obojicu. Kažu, svako ko je to veče tamo došao dobio je po neku funkciju u stranci. Cmokmuma, još jedared.
Nego, Gazda napusti farmu jer su (izgleda) zaječarski radikali povukli nogu pa počeli da razmišljaju ... a onda i ostali za njima. Baš se vidi da ih drži pod kontrolom, čim ga nema - pa kao u onoj narodnoj: daleko od očiju, daleko od srca.
DOS-ov slogan "Vreme je..." još možda i paše uz Boška jer je 2000. godine bio deo te koalicije kao član Nove Demokratije, i kao takav potom postao predsednik opštine u Zaječaru. Pa potom vladao uz pomoć radikala i socijalista. Ali, onaj Drugi! U stvari, i ja svircam, zaboravio sam ko danas vlada na farmi "Srbija".
Sve u svemu, možda je i taj balon PŽzK prenapumpan u javnosti, više nego što može da se naduva.

V

U smiraj dana, kada pade mrak, koncert su održali Doktori iz Zaječara. Dok je Ničić mantrao sa svojim kružokom, ovi njegovi su zabavljali narod u parku, kod Muzičkog paviljona (tako to ovde zovu). Da se ne zjbavamo, ovi likovi su amateri koji itekako profesionalno odrađuju svoj repertoar. Standardna unplugged šema od koje se ni MTV ne bi postideo. Podosta podsećaju na nekadašnje "Suncokrete".
I, kako su to najavili pa onda obrisali opštinski specijalci, zaista su svirali pesme domaćih i stranih rok grupa, ali ne Беатлес, Леб и сол, Тото, Qуеен, Смокие, Еаглес, АББА ...
Nekako mi se više čini da su u pitanju Beatles, Leb i sol, Toto, Queen, Smokie, Eagles, ABBA ...
Kao što se i dalo očekivati: Drmuzikantima desetka za umjetnički dojam, a specijalcima potvrđujemo još jedared krompir.

***
Danas je sreda. Pa, ima li šta da se desilo danas?
Eto, još od ponedeljka traje prepucavanje imenovanih članova Privremenog opštinskog organa sa dojučerašnjom predsednicom Palanke:
- Ajde bre, kad češ da izadžeš po napolje iz Opštinu, si smenjena šta još sediš po tamo nuntru?!
- Što da ja izađem? Pa vi treba da uđete! Ja sam ionako članica POO, što da džabe izlazim pa da se posle opet vratim, sa vama?!

NARAVOUČENIJE:
Ako je neko od vas čitao "Rama" serijal knjiga Artura Klarka, setiće se da je rasa oktopauka u svojim redovima određivala ko će biti vojnik i ići u rat u kriznim situacijama. Kada se ta rabota okonča, onda oktopauci lepo pobiju sve svoje (preživele) ratnike. Zato što su se uprljali ratovanjem i (verovatno) ubili nekog, što se kosi sa "miroljubivim" principima njihove civilizacije.
Šta bi bilo kod nas, kada bi važilo slično pravilo: Ko je član POO nema pravo da se potom kandiduje na izborima?
Zdrav razum ili ipak samo naučnofantastično štivo za zaludne umove ...
A baš bi bilo super, zar ne?

23 comments:

Dejan said...

Baš ti je dobro ovo sa Беатлес i ostalom ćirilicom. Šta da radiš ljudi rade sajt na ćiril'ci pa da ne ispuste trend. Inače komentarišem da bih ti se izvinio u vezi moje konstatacije na e-stavu za tekstove o događanjima u Negotinu. Na tvom blogu, za koji do tada nisam zanao da postoji, je ogromna baza tekstova o događanjima u Negotinu, pa zahvaljujući tome mogu da se redovno informišem o stanju u mom takoreći rodnom gradu. Sviđa mi se stil i pridružujem se pohvalama koje su izrazili "Raindog" i njegova supruga u vezi tvog rada.

Anonymous said...

BLJAK

Dejan said...

Anoniman, budi precizniji, BLJAK za tekst ili za komentar.

Anonymous said...

Жали боже ЗА ДС И СПС-овце кад поставише ђака Нересничке школе да им трасира пут просперитета и демократије.
... а ти кулоарцки преговори жуто црвених лажов-лопова са напредњачким полтронима је само рачун без крчмара.па ко још уруковића,бата њубишу а поготову прелетача и превртача видановића у неготину узима за озбиљно-Облетковић је за њих био политичар!
ЊИХОВ ЈЕ НЕДОСАЊАН сан да буду председници општине(ако могу да се договоре ко од њих).грађанима Неготина свраке нису попиле мозак, доста им је саморекламерства и лажних обећања-акције.рад.места,1000 крава...итд.
10.10.у 10 часова СРС-Неготин ће одржати редовну годишњу скупштину.СРС је очистила своје редове од полтрона,климоглаваца и улази на политички теренда спремна да са народом очисти ове сморекламерске лажове који би за литру зејтина да купе душу човека.
А ОНО О Нересници је интересантно из приче Генчуа,Љубишиног "бате"..
"бре нисам знао да смо ја и бата тако паметни-за 1 дан смо положили 4 разреда ОШ.
ја сам искрено носио кесу са једно транзисторчеи коверче да почастим људе са "сок".а и бата је носио кесу ,..е..а колико је и шта било у кесу нисам видео.
-мене су пропитивали озбиљно,питали ме --чиме жена пегла кошуљу.одма сам одговорио-са пеглу.а и бата ЉУБИШУ СУ ПИТАЛИ ал сам заборавио шта.
одма су нам дали дипломе,а ова деца бре толико учу и једва посврше ту ОШ.
Е ТО СУ ПРОСПЕРИТЕТНИ КАДРОВИ ДС-оваца и СПС-оваца.Па навали народе ,недај боже да изгубимо овако просперитетне кадрове и неким случајем оду за БГД.-шта ће после Сања Чековић нај-Неготински кадар СП оваца И ДОБРОЧИНИТЕЊ НЕГОТИНА.
...Наступају Нушићеви дани Неготина.још да укључимо и фармера из Зајечара па да активира своје везице на "наЈ-ТВ ПИНК". ПА ДА СЕ СМЕЈА ЦЕЛА СРБИЈА АКО НЕМА ПОСЛА ИМА ЛАКРДИЈАША!!!!

Nitogen said...

Predlog broj 5,za doktore i БЕАТЛЕС.А što se prvog predloga tiče,uuuu pa toga će tek biti,ima dosta vremena,tek je počeo šou.

Anonymous said...

*10.10.у 10 часова СРС-Неготин ће одржати редовну годишњу скупштину.СРС је очистила своје редове од полтрона,климоглаваца и улази на политички теренда спремна да са народом очисти ове сморекламерске лажове који би за литру зејтина да купе душу човека*

Sta bre isterali ste Lazica i usatog uvlakaca Maksimovica iz stranke jer su isli da se mole kod baptiste i u komitet? Ohohoho!!!!!

Mile sa Čubure said...

"...недај боже..." "...Сања Чековић нај-Неготински кадар..."

Pa za tebe je Ljubisa akademik,e moj ti, radikalni anonimusu!

Anonymous said...

Nije Ljubisa nego њубишa.
XOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXO
Radikali, napred u kampanju! Ove idiotizme je 100% napisao Usati Mirko M. on najbolje zna kako se uvlachi i bez zejtina. Klizi pa cepa.
Zivela zemunska gramatika!!!!!

Anonymous said...

видим да те жао љубише па води га кући-ТВОЈИ КОМЕНТАРИ СУ МОРОНСКИ,ДЕБИЛСКИ-ТОЛИКО СИ ГЛУП ДА НЕ РАЗУМЕШ ОНО ШТО САМ НАПИСАО,ИЛИ СИ ЗАСЛЕПЉЕН МРЖЊОМ ,НО ТО ЈА ТВОЈ ПРОБЛЕМ.
ОЧИГЛЕДНО ДА СИ И ТИ ЈЕДАН ОД-ЊУШКИШИНИГ-ЉУБИШИНИХ ЗЕЈТИНАША

Dejan said...

Gospodo anonimni molim Vas potpišite se bar nekako da vas razlikujem. Nisam mnogo u toku zbivanja na političkoj sceni u Negotinu pa da mi bude jasnije "ko koga pljuje". Ovako ispada da se anonimni raspravlja sam sa sobom.

Anonymous said...

НИСАМ СА ЧУБУРЕ,НИТИ ОВАЈ ЊУШКИШИН ЗЕЈТИНАШ ВЕЋ РАДИКАЛ КОЈИ ЈЕ НЕКЕ ПОГОДИО ДА ИХ ЈЕ МНОГО ЗАБОЛЕЛО-И БАШ МИ ЈЕ ДРАГО.
МОГУ САМО ДА НАС МРЗЕ И НИШТА ВИШЕ,НЕМАМ НАМЕРУ ДА ТРОШИМ РЕЧИ НА ТАКВЕ ТИПУСЕ КОЈИ НЕ ВИДЕ ДАЉЕ ОД НОСА.ДЕЈАНЕ ПА ВАЉДА ТИ ЈЕ ЈАСНО ИЗ КОМЕНТАРА КО ЈЕ КО!?
СРБИЈА ЈЕ ВЕЧНА А РАДИКАЛИ СУ ЈОЈ СЛУГЕ!па цркните од муке жуто-црвена бандо са полтронима око вас из снс.
ТИ се не смејеш -веч стењеш од муке..........
Радикал

Mile sa Čubure said...

To bre,kaži nam ušati,tako je.A kaži nam i kako si prvo hteo da odeš u naprednjake pa si se predomislio kad je tamo otišao Vidan...hahaha...a beše ti član i DSS-a,neka rodbinska veza je tu bila u pitanju,brat ili šta već...pa si bio i kod Obrena Joksimovića,a sad pričaš o preletačima,ali ako,laj,laj,posle izbora ideš ispod cenzusa,pa ćeš morati da potražiš novu stranku,ako je ne nađež,pokrij se svojim najjacim adutom-ušima!

Anonymous said...

jebo te Mirko-izgleda on ti je noćna mora.Pa taj tvoj poltron Vidan je bio u SPO,JULU,jedno mvreme prodavao cveće na zel.pijaci.Zatim ojadio komunal muvajući sa buldožerom na deponiji pišući fiktivnre radne naloge istavljajući pare sebi u džep dok su radnici čekali svoji zaređene plate uzalud.Posle je stavio svoju rođaku lujku za direktora komunala da prikrije lopovluktvog vidana -pudlice...itd.
Narod neka bira kako hoće ali lopove treba zvati previm inenom.
Ako neko 18 god. priča priču radikala pa preko noći postanu rezerve žutih -sami o sebi kažu sve,a narod nije glup.
sa svim banderama visi ovaj vaš Nikolić tzv."i levo i desno", kao strašilo pa gde upali samo daj fotelju .A PAROLA VAM JE BISER-OTVORENO ZA NEGOTIN-U PROPAST.
KOGA ĆETE VI NMSRETNICI DA VODITE U BOLJITAK PA U KUĆI GDE ŽIVITE VAŠA SE NE UVAŽAVA!!!!

....RADIKALI SU ZA VAS ZAKON...

Mile sa Čubure said...

Jak si mi ti radikal kad pišeš latinicom!Mora da si infiltriran u redove radikala,špijun sa zapada,strani plaćenik,a što se Vidana tiče,razbiće vas na izborima.Mene možeš da vređaš i pljuješ,ali jedna dama ne zaslužuje da je nazivaš lujkom,koliko god je ne podnosiš,postoji nešto što se zove bonton,ali ste vi radikali daleko od toga!
Napred naprednjaci!!!

Anonymous said...

Samo još Pajče nedostaje negotinskoj političkoj sceni sa Ničićem kao gazdom. Biće veselo.

Ganje said...

Domne, Domne, ce vrei tu bre ?
Stiu cine va fi preşedinte, şi, bineînţeles, am!
Eu sunt presedintele umbra, şi conectaţi Gerovka, Ljubisa şi Milan!
Zeci de ani, nu am nimic nu se poate, în mod constant mânca şi bea, la o cafenea, în municipiul nu face nimic!
Nu am nici o şcoală , nu, nimic nu poate!
Toate acestea dracu 'într-un creier sănătos! I love-le în timp ce în putere, după aceea eu pot mânca rahat!

Armagedon said...

Šta je bre Lale ovo, jel to počela kampanja u Negotinu?

ps: Funjaro, što ne javljaš da ti proradio fon, internet i blog?

Radmilo Kračunović said...

Hm, ja sam otprilike ukapirao smisao onog teksta na rumunskom, za ostale ne znam.
Pa, kome je ovakav tekst namenjen? Mislim, Google translator ne radi identično kada prevodi prvo sa srpskog na rumunski pa onda nazad na srpski - izgubi se smisao prvobitnog teksta.
'Ajd sad nešto na koptskom ...

@Armageddon
Pa šta bre Jugo ti si to tek sad video?!! Ne greši duše, fon i internet nisu radili do utorka uveče, ali blog je radio sve vreme jer sam se grebao upload po komšiluku i kod drugara tih nekoliko dana.
Nego, nemoj more da te cinkarim kod Puljecka ima da te izbaci iz DS, pa posle moraš da se prečlanjuješ u negotinske demokrate ... za kaznu. Ili još gore - u Građanski Krug.
A kampanja?! Pa to je proces koji traje i nikada ne stane. Jašta da je u toku i to još od onog nultog četvrtka u aprilu, a ako ne tog onda onog sledećeg, sigurno!

Ganje said...

Lale,누구게?이 남자가 ?
그것은 그리 어려운 일이 아니다 !

Armagedon said...

Leleeeeeeeeeeeee, sav sam se usro!!!
Nemo bato samo kod Poprljeca Nobelovića, molim te. Mlogo bre uticajan neki lik, šta reče da će da mi radi?

More mani se bre raznih fafalica!!!

Radmilo Kračunović said...

Ma, počinjem da sumnjam da je ovaj "Ganje" u stvari Korejac ...
Jel bre, si ti severni ili južni Korejac?

Ganje said...

To sam ja mali Korejac, jedini odavde iz moja Koreja, sto je jos April 16, 2009. godina posetila tvoja sajt! :) i zelila citati o vasa grad i politika u njega i pohvaliti promena sto vise nema Gerovka nego vi sad pravila vlaska dzamahirija, vi sad postati najsnaznija u region, zato jer imati vasa gastarbajteri koja dosta bogati i imati djerdap i krajina vino a blizu vas je i romania i bulgaria koja je u eu, samo napred vi imati sada kapaciteti u ljudska resursa sada mnoga pametni ljuda imati ovde na vlast, na svih nivoima i opstina i na regiona! Mi doci u nasa prodavnica tu u inex i uspostaviti komunikacija sa vas , mi pomagati vama ali pod jedna uslov da vi nama davati vasa vlajna jel cuti da to mnogo dobra zena za sex a mi vama puno riza da nebudete gladna!
Pozdrav od Hitachi Mina i Ping Pong Yana!
PS Izvinjavati na gramatika to je zbog Google translatora!

Radmilo Kračunović said...

Pa ne znam sad, ponude jesu zaista primamljive ...
Ali riža - ne može! Imamo mi ovde šta da jedemo, jeste da je prvo slovo isto kao i tom tvom translatoru, ali je naše!



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...