Sunday, 18 October 2009

Otisak Nedelje - 18.10.2009.


Dakle, po vašim glasovima i reakcijama da se zaključiti da je glavni Otisak prethodne nedelje niko drugi do Organ.

Želudac ili burag, kako kome.

Predlog #1 - Mlakoća

Dok Borani kukaju i stigoše čak na čuvenu B92 TV, naravno zbog "neimanja institucije grejanja" (kako bi se izrazio Miki Prijatelj), u Negotinu je to isto nekako počelo, ali i ovde - kako gde i kako kome. U naselju Veljko Vlahović grejanja nije bilo "zbog nepostojanja institucije mazuta", manje kotlarnice pod komandom JKP Badnjevo rade jer se tu koriste "institucije ogrevnog drveta i uglja", u naselju Borska uglavnom ima osim tamo gde nema.
Btw, u kotlarnici V.Vlahović je i dalje aktuelan onaj krivi toranj od dimnjaka, ankerisan sajlama, sa popucalim zidovima od cigala.
JKP je za poslednjih godinu dana imalo upravnika grejanja, pa ga nije imalo ali je imalo tehničkog direktora koji se ponašao kao da je tehnički direktor grejanja, pa je onda i taj otišao da bude gazda privatne toplane, pa je došao Vidanović da bude upravnik, onda je došao Lazić da se pretvara kako je direktor i Vidanovića otera na privremeni rad u cvećaru, pa Vidanović ni do danas neće da prihvati to rešenje (kako je to moguće, pa Srbija je ovo brale ...), postavljen je za upravnika Radosavljević, a sada su i Vidanović i Radosavljević upravnici (jer jedan ima rešenje za to radno mesto, a drugi odbija da ga se odrekne).
Aman, a gde je tu grejanje? Mazut? Pare bre, braćo?!

Predlog#2 - Kadrovanje

Kako je Organ proradio, tako je započela Bitka za koske, ostatke vlasti koje je za sobom posejala Radmila Gerow.
Neki ćete da dobijete otkaze, a neki nećemo da se zaposlimo iako smo se poučlanjivali "u stranci".
A neki će i dalje da jašu raju.
Kao što je "neko" pobacao koske po zelenim površinama u centru, bre k'o da je opljačkan arheološki muzej! Na sve strane volujske lubanje, vilice, potkolenice i natkolenice i dokolenice, butovi ... samo još rogovi fale. A narod Kerowski razvlači po ulicama, pa cepa.
Hm, tako je to kada u strogom centru Palanke imate 4-5 mesare.
Plus Opština, u njoj pada svaki dan poneko panglovanje.

A ovaj zna znanje, vidi se. Dušu dao za političara.
Imam otisak da će da se kandiduje za neku funkciju.

Predlog #3 - Barbarossa Forever

Kada smo već kod tih mesara, jednu od njih u svojoj nazovi robnoj kući ima i čuveni Fridrih Barbaroš Živković. A tek što ima izbor mesišta:

Meso svih kategorija i svih domaćih životinja.

Hm, pade mi na pamet šta se sve to računa u domaće životinje ...
Šta je to kisela roba još nisam uspeo da provalim. Da li ima veze sa rokom trajanja, tom tako rastegljivom kategorijom kada je ova radnja u pitanju?
Možda prodaju polovne čarape.

Ma, car je gazda Fridrih, keve mi! Ako je iko pomislio da je on odustao od svog nauma da baca đubre gde i kako mu se prohte - taj se grdno zeznuo. Barbarossa je samo sklonio prikolicu i kombi za đubre sa parking placa koji se naplaćuje, 20m naviše u jednosmernu ulicu (tzv. Visoka), i krije ih iza dostavnih vozila koja po celi dan tu zuje. U toj ulici nije dozvoljeno parkiranje, ali nije ni zabranjeno.
O đubretu niko ne razmišlja.

Predlog #4 - Parkiraj Miško

Čuveni šoferi čuvenih autobusa za ekskurzije su majstori svog zanata. Onaj gore je dokazao da se autobus ipak može da parkira na parkingu iza Hotela, ali kolega - jok. Prvo je bio (opet) na trotoaru pa se kasnije spustio na kolovoz. Naravno da tu nije dozvoljeno parkiranje, ali kao što već rekosmo - nije ni zabranjeno.
Kako da ne.
Firma "Grand" TT.
Opet neki TT-sindrom, šta li je već.

Predlog #5 - Ovaj noć nije bio njihov dan

Bezbednosno obaveštajna agencija obeležila je večeras svoj dan ...

U bre majstori! Pa ovi (TANJUG) nisu uopšte originalni. To izgleda nije nikada čulo za čuvenu negotinsku frazu "ovaj noć nije bio moj dan", umotvorinu još jednog od naših filozofa palanke. Pa ako je ovo njihovo ispravno što su mu se onda svi smejali godinama?
Baš nije lepo od njih.

Predlog #6 - Ljepotica ili Zverka

(photo: Predrag Azdejković)
Pa ljudi, to stvarno nije u redu! Ma ko izmisli tu Juliju Timošenko, da mu ga nane nanine!!! Pa ovaj naš se toliko trudio, a dobaci se tek do #26. Zavera, ja vam kažem, isto kao i na Evroviziji. Sve to go Rus do Rusa, glasaju jedni za druge. Ma šta ex-SSSR, ex-YU, ex-EU, ex-da ga jbm šta god već bilo! Ko bre izmisli to glasanje?!
Narcisoidnost aktuelne srbijanske vlasti ponovo je dobila svoje. Komentare na rezultat ovog tzv. glasanja ne treba čitati jer se 50% svodi na pljuvanje po onom iranskom kretenu, u čijoj zemlji ubijaju blogere jer su opoziciono nastrojeni, a ostatak se vrti oko lupetanja o lepotanima poput Tadića, Tačija ili Lukašenka.
Dobro bre - može i Mugabe.

- Sunđervuče, reguliši to. Odmah! Trkom!
- Da, druže razredni. Evo odmah idem da pošaljem 984.723.282.354.216 SMS-glasova za vas, mamicu im njihovu stransku, neće oni Vas da pobede! A šta mislite, onako, samo pitam, da vežete kosu u pletenicu? Možda i to donese neki poen ... Jelte, Razredni, a da prekinemo i diplomatske odnose sa njima?
- Sedi bre miran mali, Rusi su to bre, ej!

Predlog #7 - Uđem, naručim, popijem ...

Kako reče Radovan III: "Uđem u biblioteku, naručim, pojedem, popijem ..."
Ovog puta radilo se o stadionu, a ne biblioteci (da se ne varamo, što se tek tu cirka). Digla se frka po medijima, o tome pišu Vreme, Danas, Blic, Kurir i ko zna ko sve još ne. Predsednik i ministarka kažu "ako su krivi, da plate".
Zamislite samo tu situaciju da uđete u bilo koju kafanu, prodavnicu, dođete na šalter Komunala ili elektrodistribucije, i kada se lepo nakrkate ili napravite račun za uslugu, a vi kao predsednik: ako sam kriv, da platim.
Kaže, samo je nazdravljao, nije pio. Ajde bre! Puši al' ne uvlači ...
Zakon jeste isti za sve, ima tu i onih evropskih standarda. Ali nekako mi se čini da još nisam čuo da je napisana prijava za nedolično ponašanje recimo pobedniku trka Formule 1, gde se posle trke svi polivaju (a ne samo da ga piju) šampanjcem.
Kada bi ovo bio najveći ili jedini greh aktuelne vlasti, gde bi nam bio kraj! Bahatost nekako ide uz funkciju i ovde se više niko na to ne obazire. A i to licemerje (ako sam kriv) spada u standardnu opremu Naših.
Pa ne možete tek tako reći "ako sam kriv", i onda odmah "da platim". Niste ušli u katoličku crkvu da otkupite oprost greha, niti vam je iste Amfilohij oprostio & blagosiljao vas pride.
Ako Predsednik ne poznaje Ustav i zakone koje potpisuje, pa se pita ovako nešto, onda se mi svi zajedno moramo da zapitamo: Da li on zna šta to svaki put potpisuje? Da li ga to uopšte interesuje?
Sa druge strane je poseban (a zapravo isti) slučaj licemerja onih koji su oko svega podigli prašinu, tzv. potpredsednica tzv. opozicionih tzv. partija u vlasništvu Seljačine koji erektilnu disfunkciju kompenzira olimpijskim bazenom sa toplom vodom i unučetom Stomaklije nabijenim u kupaće gaće pred kamerama.
Državni tužilac kaže da nema osnova za pokretanje postupka, panduracija ipak podnosi prijavu, Državnik-Idol samo merka piplmetar i sluša hvalospeve Savetnika-Idola o rejtingu koji će da mu skoči čim plati kaznu. Jer, kada njemu naplatimo remećenje javnog reda i mira, tek će onda narod da najebe i za najmanje sitnice!
Javna je tajna da se u tim svečanim, pardon VIP, ložama i novinarskim kabinama cirka sve u šesnaest, i pre i tokom i posle utakmica. I kada pobeđuju, i kada gube "naši". Ali, eto, sindrom Velikog brata se preneo i na "Veliku televiziju" pa sada kamere ulaze u sve pore srpskog pokondirenog džet-seta, revnosno beleže ono što se potom emituje.
Nema više dobrog starog Pijanka Stojakovića koji prenosi utakmicu, pa se onda odjednom čuje lom stakla. Prepodobni Pijanko se potom izvinjava gledaocima zbog tehničkih problema, duva vetar, obori mu mikrofon. A onda sledi čuvena rečenica (mislio je da je mikrofon isključen): "Jebote, pade mi flaša sa stola i puče. Do kurca!". Ili u sportskoj emisiji Indirekt, derbi Zvezda - Partizan, onaj kada je sudija poništio Zvezdi čist gol postignut sa centra. Iz režije puštaju taj snimak, u studiju gosti, sudije, treneri, fudbaleri, novinari, a Vladankov glas iz offa nadjačava huk sa Pakla Marakane: "(zvuk kucanja čaša) Jel može još jedna?"
O čuvenom TV prenosu utakmice Rad - Osijek, kada je Milojko Pantić usred prenosa potegao vrelu kafu pa počeo da zavrće jezikom i arlauče, šta reći.
Kada je već panduracija podnela prijavu protiv Državnika i partijske mu drugarice-ministarke, voleo bih da su to uradili bez huškanja od strane Selje Ilića i njegovih klonova. Ali nisu, na žalost. Čuveno "po službenoj dužnosti" je za nas još uvek čista fantazija.
O ponašanju nastavnika koji na ekskurzijama bauljaju po hodnicima hotela pijani zajedno sa učenicima, ili skoknu do biblioteke u SUR Podrumče za veliki odmor "na iščitavanje", ne treba nešto posebno govoriti. Svi, naravno, znaju kako to uopšte nije istina.
Šta je bilo, još se čudite?

***
Svi gornji predlozi su srpska posla.

Zato na poklon dobijate originalni srpski wallpaper za kompjuter, plus link za fajl koji su administratori negotinskog opštinskog sajta tako revnosno obrisali.

6 comments:

Lady Justice said...
This comment has been removed by the author.
Barbikica said...

Cek da te priupitam, kol'ko ce Gerovka da ti plati za ovaj fajl, samo pazi na autorsko pravo!!! A sto se tice predloga serbische wallpaper je i za mene 1. !

MarkoNitogeИ said...

Ajd' ljudi objasnite mi ovu problematiku sa komunalom i Toplingom? What's goin' on? Ko nas greje i kako? Jel' ćemo potipsivati neke ugovore sa novom firmom (ugovor o usluzi grejanja za sezonu, itd.) ili če to naplaćivati...ko i kako? Meni stižu računi od februara ove godine izdati od firme Topling, ali nas nisu udostojili ni da se pojave na vratima i daju da proučimo ugovor i ostale stvari! Lale explain plesae!

P.S.
Predlog br. 2

Anonymous said...

Predlog broj 1,sramota!!!

LALE said...

@Lady Justice
U bre, ti prokomentarisa sve predloge pa na kraju glasa za ne-predlog! Link ti ne treba, klikni na sličicu i dobićeš wallpaper u pravoj veličini 2048x1536 od 480KB, dušu dalo za ekran.
@Barbikica
Ovo je link za sliku koju je postavila Tetropium na Negotinskom Forumu, a koji je u nedelju nestao "zbog ograničenja baze" jelte ...
Što bi Radmila davala pare za to? Ko kaže da bi ona od toga imala koristi, ili da je ne daj Bože u nekakvoj disonanci sa Rotari Klubom?!
Kako su počeli oni u DS da rade kampanju, ispašće na kraju da Gospoja G. neće ni morati da mrdne guzicom da bi bolje prošla od njih. Samo joj ja još falim.
@koMarN
E, ti si mi već problem za kratak odgovor!
Delili su ovi iz Toplinga ugovore još od proleća, a čuo sam da su opet išli do pre mesec dana kod onih koji još nisu potpisali. Možeš da tražiš Kicula u toplani Borska svaki radni dan pre podne - ako ga tamo nađeš.
Plaćaš na račun u Agrobanci, koji se nalazi na obračunu.
Problem je u tome što je Opština toplanu dala firmi Topling a ugovore ti uvaljuje firma Topling-Grejanje. Obe iz Beograda, ali različiti računi, adresa, telefoni i naravno direktori: onaj prvi Topling ima nekog Boru za direktora (gazdu) a ovaj T-G ima za šefa Kicula. Ovom drugom niko nije dao toplanu niti ima ikakav ugovor sa Komunalom. Btw, to što nisi potpisao ugovor ne znači ništa, jer je bitno da plaćaš za uredno isporučenu uslugu. Pa ako ne platiš, tužiće te ionako. A u ugovoru ti stoji i da snosiš troškove svih dodatnih opravki i intervencija na grejnoj instalaciji u zgradi.
Topling je dobio da greje naselje Borska i Stadion pod uslovima pod kojima to radi i JKP Badnjevo. Kod Komunalaca nije bilo te klauzule o dodatnim troškovima. Takođe, cenu grejanja kod privatnika kontroliše Opština, što je sasvim sumanuto u tržišnoj ekonomiji, jer je JKP javno preduzeće (državno) pa može da služi i za socijalni mir, ali da to radi privatna firma nema nigde osim ako se gazda tu "ne nađe". On je uzeo posao da zaradi a ne da se bavi socijalom, ili da podgreva nečije biračko telo.
Posebna je priča opravdanost cene grejanja, tj. kalkulacija kako se do nje došlo i na osnovu kojih parametara. Negotin spada u top 5 gradova u Srbiji po ceni grejanja, tako da je jasno zašto smo interesantni privatnicima.
Dakle, zaključak se sam nameće: greje te - hot water.

Lady Justice said...

da je prosvetljen(a) ovim wallpaper-om, ej proradila mi je treca ruka, progledalo mi je trece oko! Tek sada shvatam da treba za predlog da glasam a ne za besplatne poklone! Svima kojima sam pokazala pitali su gde mogu nabaviti, ali ja sam to sebicno zadrzala za sebe, videla sam od nekih ljudi na polozaju da treba sve u gace i nikom ni malo cak i kada nije tvoje..
PREDLOG BROJ 2Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...