Sunday 25 October 2009

Otisak Nedelje - 25.10.2009.


Kako stoje stvari, prošle nedelje vam se najviše dopao predlog #2.
Dakle - Kerowi.

Predlog #1 - Kantar javnosti

Prethodna nedelja je iznedrila nešto sasvim novo. A možda i nije novo, nego je samo posledica onoga što Negotinci misle o "redovnim" formama informisanja u našem gradu. Mada, ovde se zapravo možete manje informisati a u mnogo većoj meri javno izreći svoj stav, mišljenje o svemu - pa i o tim redovnim formama informisanja.

RTK = TV Bastilja?! Ili totalno cenzurisan opštinski/organski sajt ...
Hm, ako je bilo sumnji ili ustezanja na Negotinskom forumu dok je Radmila Gerov bila na vlasti, ovo sada ispade definitivna smrt tog Foruma. Tamo je sve utihnulo. Video narod primer sa vestima i umetanjem slika "po tamo", pa računa da ni komentari neće bolje da prođu.
Na žalost. Forum je mesto odakle je Građanski Krug počeo svoje aktivnosti. Iskreno rečeno, znali smo da će ovo da se desi. Ali ne sada, već mnogo pre.
Zar je Petko ispao tolerantniji od Četvrtka?!
Užas.
Drugovi, vratite arhive i vesti nazad i tako pokažite da jeste demokrate. Ili je ipak ona unutrašnja, crvena nit isuviše jaka?
Ovako, ni radikali ne mogu da vam prismrde, a kamoli neki (politički) mekši.

Predlog #2 - Organska gramatika

Ma, jesu zabrljali, ali su odmah videli gde je greška pa su ispravili. U ponedeljak, jašta, što da se čeka do iduće nedelje na Otisak. Ono tanjirče ili handžar, kao razmena poklona, manje su bitni. Ali su zato više simbolični.
Tako i treba, šta ću im ja.

Valjda zbog ovog.

Ili ovog.
Nataša Bekvalac. Baklavac. Beklavac ...
Ko izmisli samo takva prezimena, k'o greput, gefljut, grejpfruit, grefut ... grejpfrut, možda?
Ili onaj čuveni "rengen" u Domu zdravlja. Neki cika-doktol papio T.
Nisu oni jedini, ovo je ionako uhvatilo maha.

Ne znam poštarske šifre za boksove u koje trpaju pakete, i pretpostavljam šta je "Z-KARTA", ali nikako ne mogu da provalim šta je to "Z-KAPTA" ili "PEX-KAPTA"? Kako li tek čitaju adrese na pismima pa ih posle isporučuju narodu ...

A oglas k'o oglas: ".87" ili "У СТАНЈУ" ...

Predlog #3 - Stil: novi ili stari?

Organ je održao drugu sednicu i imenovao nove upravitelje firmi, ustanova i slično. Svi su v.d. pa čak i načelnik Opštinske uprave? Bravo majstori, nastavlja se stara pesma iz 2002. godine. Sekretar i načelnik iz tog doba. I neki vdirektori pride.
Pitanje je ko u stvari upravlja Organom i ovim gradom: DS koja ima 2 organele, koja je imala 12 odbornika, aktuelnu republičku Vladu, ili SPS sa 1 organelicom, negdašnjih 8 odbornika i satelite u Vladi (mada, bojne satelite).
Odakle to? Eto, pogledajte spisak novoimenovanih pa će vam sve biti jasno.

Kažu "SPS ima više, jer DS nema svoje članove u tim firmama" ...
Ovo je rečenica tako bedno nalik onoj iz 2002. kada je jedan od DSS mozgova na RTK objašnjavao šta je kome pripalo, opet u koaliciji sa SPS.
Dakle, da su imali makar čistačice-članice, dobili bi direktorska mesta?!
Novi ili Stari Stil?

Jok.
Varikina.
U Negotinu, posle 2000. godine, ono što zatucani likovi nekrofilno zaljubljeni u Crvenog Požarevca zovu "demokratija koja je upropastila ovaj narod", nikada nije zaživelo. Nikada. Samo kolaboracionisti socijalista, do dana današnjeg. U tome leži sva naša nesreća.
Demokratija nije upropastila ovaj narod, jer je nije ni bilo. Nikada, od kako postoji pojam "Srpska Država".

Predlog #4 - Zavijaj, Mujo!

Da, baš kao u vicu kada Mujo pokazuje kako zna da vozi, a sveže je položio ispit. Pa, kada na krivini krene pravo umesto da skrene, Haso poviče "Zavijaj, Mujo, zavijaj! Krivina!". A Mujo "Auuuuuu!!".
Ovde niko nije zavij'o, čini mi se, ali tu jeste krivina. Vozač cisterne sa mazutom za kotlarnicu Banana, iz koje se greje i OŠ "Vuk Karadžić", neki dan je pokušao da uđe u Dobropoljsku ulicu ne bi li nekako izvršio istakanje mazuta u rezervoar. Pošto je gospođa u belom Opelu praktikovala parkiranje na samoj krivini, pored pešačkog prelaza - tu se ne plaća parking, jelte - vozač je pokušao nemoguće: da ne zakači njena kola a da prođe. Naravno, nije mu uspelo - zakucao se, na sreću samo u krošnju drveta. Pa su posle komunalci morali da krešu granje ne bi li mu oslobodili retrovizor. Ko će da plati izgrebanu karoseriju, ne zna se. Gospođa (kažu, poznatoga muža), je ladno ušla u kola i šmugnula sa lica mesta.
Eto, desilo se.

Predlog #5 - System error bX-59cppw

Neko bi rekao da je ovo ko zna šta, neka šifra za provaljivanje NATO servera ili aktiviranje Teslinog štita. Ma nije, to ste mogli da vidite u petak, celo pre podne, sistemska je poruka sa Google Blogger servera - širom sveta oborena je masa blogova, pa je Blogger forum bio zakrčen psovkama kojih se ni mi ne bi postideli. Ko bi rek'o da ameri, englezi, indusi, nemci, turci i ini znaju da psuju!
Plus ona budalaština od reklama koja se pojavi u desnom uglu svaki put (doduše, različito) kada postujete neki novi tekst: "Izračunajte svoj datum smrti". Video sam taj idiotizam i na FaceBooku, Twitteru i sličnim mestima. Kreteni.

Da li ste čuli da je širom Evrope formirana Piratska partija i da Šveđani imaju čak i poslanike u parlamentu EU? Čak i kod nas je ima - Piratska Partija Srbije.

Istupi iz sistema!
Ne pravi kompromis!

I šta sad, ako se udruže Piratska partija, Anarhosindikalci, udruženja građana kojima je više muka od svega što politikopaćenici rade svaki dan? U Švedskoj su izašli na izbore, a ušli u Evropski Parlament, pa vi vidite. U Švedskoj, takođe, sud je ovog proleća osudio ekipu iz torent servisa Pirate Bay na zatvorsku kaznu. Ovo je bila reakcija.

Predlog #6 - Će faće, book?!

Da, stvarno, šta sve ljudi rade na fejsbuku a pojma nemaju da svi vide sve.

Ona gornja jeste plavuša, a šta li su tek ova dvojica ...

Predlog #7 - Igra međed

Za Dan Oslobođenja, koji do danas nismo priznavali al' opet ćemo, dođe nama u pohode jedan od stubova Sunđervukove spoljne politike. I tako, nađosmo se između dve noge - pardon, stuba.

Stvarno, šta mislite, sudeći po slikama, ko je tu Veliki lovac a ko Mali od palube? Ko je #1 (iako ga nema na listi), a ko #26 u svetu lepote i mode? Odelo ne čini čoveka, da vam pomognem.

Svađaju se Srbin i Dalmatinac, pa ovaj drugi opsuje:
- Ma, jeben ti sviću!
- Bre, nemaš pojma da psuješ. Kaže se "svi ću ti jebem"!
Mita je pre Borisa u pesak zabio sveću.

- A bre Mito, jel znaš onu dečju pesmu "Ali, tata ti me voliš"? Imam je na karaoke.
- Я не знаю, товариш Борис, но вы знаете. Ну, давај, пойте, все слышал ...
- Jao, brate, đe me nađe!
Na kraju beše performans sa partizanskim pesmama, u koreografiji Šaper&Krstić i sin.

***
Eto, svašta se izdešavalo ove nedelje. A šta će tek da se desi - već počinje da me boli glava.
- Hajduk Veljko ide da dočeka turskog predsednika bez Čučuk Stane i Kušlje.
- Demokrate ne bi četnicima da daju Biblioteku u koalicioni zalog, naročito odeljenje sa slikovnicama.
- Socijalisti će da nastave da se alošu, žderu nove funkcije i prežderavaju se. Detelina je to, ne da joj se odoleti. Odavno nisu.
- Radmila će i dalje da podjebava sve redom. Navika je to.
- Naprednjaci do daljeg neće da drže štandove po centru. Idu oblačni dani, nema više sunčanja.
- Ostali - k'o ostali.

Propast.
Evo, svima na poklon strip Aleksandra Zografa iz poslednjeg boja Vremena.
...
I posle svega, laka vam građanska noć.

9 comments:

MarkoNitogeИ said...

Good Mourning! Ću' da gljasam za #3 (a i #5-ica obećava)...

Lorenzo said...

SPS kadroviranje. Predlog br.3.

Mile sa Čubure said...

Moj glas ide predlogu broj 1.Zbog svega sto pises,da li si imao nekih neprijatnosti na poslu,privatnom zivotu,pretnje...?

Anonymous said...

predlog br.1 i predlog br.3 su u mrtvoj trci..tv krajina postaje smeshna mada je unazad nekoliko godina takva, narocito vesti predstavljaju pravu humoristicku seriju... vraca nas unazad u devedesete nadam se da necemo to dozvoliti,,taj period se ne sme zaboraviti mada ga vajne demokrate zaboravishe vrlo brzo...a kadrovi su cudo nevidjeno..dokaz da je sps uvek sps ne mogu se oni promeniti..pokazashe svoju lukavost ovde..izbili su u prvi plan, naravno nije im ni bilo mnogo pameti potrebno da izigraju ljubishu..ali velika sestra sve to posmatra poput velikog brata i sigunro trlja ruke zadovoljno sve to ide njoj u prilog..nece nama doci nikad subota, a o nedelji mozemo samo da sanjamo..opet ce se vrteti cetvrtko i petko i mnogo prasica i jagnjica ove zime

Milos S. said...

Kako to da u "Otisku" nema prepucavanja izmedju radikala i exradikala, koja su tokom prosle nedelje zaista prebukirale tvoj B(r)log? Zaista zanimljivo napljuvavanje onih koji su do juce bili jedan jedinstven organ! Malo me sve to podsetilo na neki od domacih estradnih sajtova-foruma gde se na isti nacin prepucavaju fanovi JK i Seke Aleksic :) !
Sto se tice aktuelnih predloga moj glas ide predlogu br.1 i tekstu Natase Z. koji je originalni sazetak, tj. retrospektiva svih dogadjaja na nasoj politickoj sceni!

Radmilo Kračunović said...

@ Miloš S.
Pa šta bre, da još dajem dodatni prostor i medijsku pažnju idiotu? Dosta im je predlog #1, više nego dosta ...

@Mile
Jesam.
Boli me svaka koska i mišić, puca mi glava, grebe me grlo, krckaju zglobovi ...
Izgleda mi neke svinje prenesoše grip?

Lady Justice said...
This comment has been removed by the author.
Manuela D. said...

Ocigledna je halapljivost sps-ovaca za foteljama i radnim mestima! Eh ta lustracija, kajacemo se mi koji smo mislili da su crveni izgubili na ovim prostorima! Gvozdenom metlom je trebalo njih ocistiti, da im se ime zatre! Ono sto Radmila zimus nije htela da im dopusti, sada im dopusta Ljubisa, neka uzmu sve samo da on bude na celu opstine, makar i figurativno!
Na taj nacin Ljubisu ce napustiti i poslednji pravi Djindjicev DS-ovac, a onda nece biti ni smisla govoriti da je to jos uvek demokratska stranka!
Nadam se da ce ipak staviti prst na celo i tu tendenciju preseci, jer ce na kraju i njegovo mesto doci u pitanje! Jedini lek je da pronadje nove politicki neokaljane osobe, vredne i obrazovane, kako bi stvorio pozitivnu atmosferu u duhu demokratske stranke, a ne da vaskrsava lesine komunjarskih zombija, kojima je preostalo jos samo krv ovom narodu da uzmu!!!

Nitogen said...

Ma,jel je ono gospođa Trišić blokirala kamion,parkiravši se po "propisu" sa leve strane? Predlog broj 1.

P.S. Lale,keep bloging!!!



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...