Saturday 31 October 2009

Noć veštaca


Ma, jeste danas Sveti Luka, slava negotinske Narodne Biblioteke "Dositej Novaković", one negdašnje "Radmila Novaković". Ali, došla su druga vremena, nema više Radmile. Ni one Novaković, niti one Gerov. Odoše, ko zna gde i da li će da se vrate.
Zato u Negotinu danas imamo nešto sasvim novo, drugo. A opet isto.

Sada imamo demokratsku noć. Noć Veštaca, a ne Veštica.
Eto, mnogo je različitih stvari u Negotinu u odnosu na prošlogodišnju Noć Veštica.
  • Rijeka više ne radi u igraonici Tweety, u stvari ni sama igraonica više ne postoji. Radili manje od godinu dana, naradili se, šta li ih je već spopalo, pa zatvorili. Standarni negotinski bizMismeni.
  • Profesor Žarko Korać je zamaskirao SDU u stranku na još neki mesec, kada će (na moju veliku žalost) morati da prizna i sebi ali i Srbiji da im neće uspeti preregistracija po pravilima igre koju je povela sadašnja Vlast. Tada, krajem januara 2010. godine, u ovoj zemlji više neće postojati ni jedna jedina građanska stranka. Neka nam je laka Srbija.
  • Deki Grujić i dalje maskira RTK u televiziju, samo je sada dodat i strani akcent, da se KO ne seti?! Voarbim Romanešte. Rumunješće. Trick-Or-Treat, kažem ja na to.
  • Sunđermiki je i dalje maskiran svaki dan, a ona budala nikako da se opameti. Niti da skine maskata sa facata. I dalje priča (i piše) okolo kako mu nešto sve više smrdi. Plus grip.
BU!
Ma jok bre, niko da se štrecne, a kamo li da se uplaši.
Njih se ama baš ništa ne dotiče, kakvi crni slatkiši za decu! Mogu samo kuvana jaja ofarbana u crveno, žuto ili plavo. Ili u sva tri odjedared.
I zašto šalju maskiranu decu po slatkiše, neka se odmah sami lično učlane u Četvrtkove stranke. Dobiće na instant lutriji - instant učlanjenje.
Maske - skidaj! Šta će vam, farbara i detelinara ionako rade punom parom.

Dakle, preostalo nam je još samo da konačno dočekamo onaj čuveni demokratski mrak.
Pa da polegamo.

7 comments:

Anonymous said...

Zasto Demokratski mrak druže? Rebalansom budzeta planiraju se dodatne pare za televiziju. Malo im je bilo 1.770.000 za 22 dana. U komunalu i u ostalim ustanovama od sutra novi upravni odbori. Nekim članovima malo je da budu u jednom odboru, nego su na nekoliko mesta. Pozdrav Radmila

Anonymous said...

samo napred

Radmilo Kračunović said...

Opa! Vidite ko je napisao i potpisao gornji komentar?! E tako treba.
Da se zna ko radi ZA MENE.
*****
Ako se ovakav trend nastavi, mislim da će blog da preotme kompletni auditorijum od RTK: budu li počeli svi politikusi da komentarišu, jasno je da je dobijanje frekvence i dozvola od RRA i RATEL samo gubljenje vremena i bacanje para.
Evo predloga svima koji imaju nameru da trče narednu izbornu kampanju:
Da otvorimo poseban blog ili forum na kome će (potpisani punim imenom i prezimenom) predstavnici učesnika izbornih trkača (stranaka) iznositi svoje stavove, komentarisati ih i sučeljavati se. Neka narod to lepo pročita i vidi šta sve mogu da smisle i kažu. I da posle, kada prođu izbori, nema vađenja nisam rekao ili napisao. Dobro bi im došlo ovako nešto jer bi postavili neka pravila ponašanja:
Obavezu da na pitanje ili prozivku odgovore najkasnije u roku od 12 (ili 24h), a ako izbegavaju odgovor dobiju penal tako što onaj koji je postavio dotično pitanje dobija pravo na još jedno a onaj ko izbegava gubi pravo na vreme za odgovor na 12 (ili 24h).
Moraće da se paze kleveta jer to ostaje napisano (nije baš neki dokaz, ali traje).
Ne moraju da bacaju ogromne pare na preskupe TV termine.
Oni koji se slabije snalaze u trenu imali bi dovoljno vremena da im ekipe smisle odgovor ili vađenje.
Oni koji znaju i hoće "da biju" svim sredstvima imaju još jedan vid delovanja.
Računajte na najveću čitanost među biračima koji žive u gradu ...
*****
Pa, šta kažete?
Ja sam vam bacio rukavicu, a podsećam i da autorska prava nisu samo zajebancija.

Debeli said...

Pitanje za Dejana Grujića: Zašto ne dozvoljavate gostovanje predstavnika Građanskog kruga na Vašoj cenjenoj televiziji? Pošto znam,provereno,da redovno čitate blog,molio bih Vas da odgovorite.Hvala!

Gruja said...

Bucko, okle znaes da redovito citam blog, da mi niste ubacili neki spy file u moj comp?

Anonymous said...

hahhahahahhaha

Debeli said...

Znam.Ko ga još ne čita u Negotinu?!A i oni koji ne umeju da čitaju,njima drugi čitaju.Mi se ne bavimo rasturanjem tuđih računara i sajtova kao drugovi Ćlanovi Demokratske stranke,a nije Naš Stil da uzmemo opštinski laptop i da ga posle ne vratimo.


P.S. sumnjam da je ovo odgovorio Deki ,jer su mu isključili telefon usled neplaćanja i kod kuće i na poslu.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...