Friday 3 April 2020

Ljudi, svemirski brod!


Srbija je siromašna zemlja koja se podigla u poslednje četiri godine i svi mogu da vide kako izgledaju naše ulice, prodavnice, bolnice, koje su kao svemirski brod, a kako izgledaju u nekim od najrazvijenijih zemalja.

Na koji to tačno, od ponuđenih svemirskih brodova, liči Srbija:
a) Zvezda smrti
b) vanzemaljski brod sa jajima ksenomorfa
c) svemirski RV minibus Orao-5
d) intergalaktički razarač Svemirska Megačistačica

Odgovore šaljite na jedan od dva nepostojeća tviter naloga predsednika Srbije.



Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, koji je obećao pomoć i podršku Srbiji. Predsednik Putin je izrazio solidarnost i obećao značajnu pomoć i podršku srpskoj državi i građanima Srbije u borbi protiv koronavirusa, koja će podrazumevati i to da Rusija pošalje svoje lekare i stručnjake za dezinfekciju objekata.

- Ljudi! Svemirski brod! Svemirski brod! To je svemirski brod!
- Vidimo bre, šta se dereš!
- Eeeej! Eeeeeeeejj! Eeheeeeej!
- To je bio ruski brod.
- Otkud znaš da je bio ruski?
- Samo Rusi imaju takvu tehniku.


Medicinska pomoć iz Rusije stigla u Beograd. Ovo je jedan od deset aviona koji šalje predsednik Rusije Vladimir Putin. Avion je sleteo oko 14 i 30. Avion Iljušin dočekali su premijerka Ana Brnabić i ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Jer samo Rusi imaju takvu tehniku.
I tačka.

A mi, inače, ovako danas dočekasmo ruski svemirski brod. Dobro nam došli, dragi dezinfekcioni gosti. Ne morate da skidate te gas maske, skafandere i ABH mantile, samo umočite lebac u so, a mi ćemo sami da pokusamo sve što smo zamesili.
Kao i obično.


Svaka asocijacija filma "Sabirni centar" sa morbidnim izjavama u stilu "Napunićete groblja ako poslušate Đilasa i izađete na ulicu", "Sajam je izabran po savetu kineskih stručnjaka jer olakšava posao iznošenja preminulih, bolje tu nego da umrete negde na četvrtom spratu" i sličnih kojima nas svakodnevno poliva kriznoštabadžijska vlast u Srbiji, zlonamerna je i ima se smatrati narušavanjem dobrosusedskih odnosa sa prijateljskom Putinijom i bratskom Sinom. I kršenjem uredbe o uvođenju policijskog časa, a to je još jedan od termina koje predsednik Srbije Aleksandar Vučić nikada u životu nije prozborio. U sebi, sa sobom.
Plus, svi mi ovde dobro znamo ko su režiser Goran Marković i pisac Dušan Kovačević, kvaziintelektualni ološi koji nikada u životu ništa lepo nisu rekli, napisali ili snimili o svojoj otadžbini, srpskom narodu i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

A o svemirskim brodovima i letećim tanjirima bi koju mogla da prozbori i čuvena ruska balerina iz Erdoganovog harema, niko drugi do drug Ivica Dačić. Šta tek taj sve zna... o ruskoj tehnici.
Čudo jedno.
Nebesko.

No comments:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...