Thursday 19 September 2019

Gurgusovačka priča



Osoba, koja se na Instagramu predstavlja kao "BudućnostSrbijeAV", juče je nenajavljeno obišla Knjaževac, pritom za sobom vukući standardne satelite koji se odazivaju na "ZMihajlović" i "ZDrobnjak". Razlog - istorijska rehabilitacija jedne cele nautičke milje (1852m) deonice puta Knjaževac-Pirot, duž Crnog Timoka, plus obilazak nasumično izabranog domaćinstva u etno-selu Kalna. Nasumično izabrani domaćini su ga poslužili paprikom, koju niko drugi osim njega nije smeo da proba, jer etno-seljani Kalne mnogo gledaju televiziju pa znaju šta "BudućnostSrbijeAV" najviše voli. Tako barem ta osoba tvrdi na Instagramu.
Pa msm, stvarno, paprike podsećaju na lignje. To je to, zar ne?
Ždere ljuto, pa se posle ljuti...
Istom prilikom, osoba, koja se na Instagramu predstavlja kao "BudućnostSrbijeAV", pritom za sobom vukući standardne satelite koji se odazivaju na "ZMihajlović" i "ZDrobnjak", nije povela i trećeg ugursuza koji se odaziva na "ZBabić", niti je svratila do sela (koje očigledno nije etno, pa zato) Debelica kako bi nenasumično posetila porodicu ubijene Stanike Gligorijević.
Zašto? Zato što Debelica nije u opštini Knjaževac, već u opštini Gurgusovac.

- Tužilaštvo traži pet godina zatvora za vozača koji je izazvao nesreću na rampi u Doljevcu (Danas, 11.09.2019)

***
- Ali...
- Dosta, neću više ništa da čujem - i tačka. A ti Drobnjak, gasi taj telefon. Sad ću malo da gledam u nebesa.

p.s.
Velimir Gligorijević dodaje da od države ništa nisu dobili niti ih je ko od funkcionera posetio, uprkos obećanjima. Zoran Babić je javno obećao da će posetiti porodicu tokom leta, nakon oporavka, jer je i sam bio povređen u nesreći, te da će pomoći i finansijski, ali se to nije dogodilo.
"Nije se ni javio, a kamoli došao", kaže Gligorijević, dodajući da je i predsednik Vučić mogao da svrati, ali je to izbegao. "Prošao je na pedeset metara od naše kuće kada je pre mesec dana bio u Knjaževcu. Mogao je bar deci da pomogne, za mene više nije ni bitno. Oni su celo leto išli u nadnicu da bi sakupili novac da majci podignu spomenik", naveo je Gligorijević.

No comments:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...