Monday 26 August 2019

Tenak 1991-2019



19.09.1991.
relacija: Beograd - Vukovar
Smatralo se, tada, da je to ekskurzija u jednom pravcu, all-inclusive aranžman. Zato cveće i pišanje firnajza po mostovima duž auto-puta E-75. Od Beograda ka Zagrebu, tzv. auto-put Bratstvo i jedinstvo.


26.08.2019.
relacija: Vukovar - Beograd
Ispostavilo se da je to bilo putovanje sa povratnom kartom, dugo 28 godina. Ne postoji bolje mesto za tenkove od ulaza na severnu tribinu Zvezdinog stadiona, lokaciju endemskog žarišta iste one Miloševićevske "pameti" koja je 1991. bacala cveće na tenkove. Dobro, možda bi pored ovog, odgovarajuće mesto za po koji tenk bilo i pod požarevačkom lipom. Mrcina ih je naročito voleo, baš kao i ona Mortačina u tegli kraj njega. Aranžman je i dalje all-inclusive, uključujući sve vrste patridiotskih zabava i sumanutosti.
Iz priloženog albuma sa fotografijama se sve jasno vidi, i bez sufleraja.


U stvari, postoji jedna, na prvi pogled možda beznačajna trivijalnost: 1991. su na tenkove okačili jugoslovensku trobojku sa crvenom zvezdom, a 2019. okačiše zastavu Crvene Zvezde sa grbom bez zvezde. Jbt, biće ladno sutra FK "No Name" protiv švajcaraca.
I, ko je sada kriv što su navijači Partizana već počeli sa zajebancijom u stilu "majmunima stigao tenak"?
Pa naravno da je zvezda (malo "z", molićufino) kriva za sve, i zato je treba odmah zabranti.
A tenkove ćemo zadržati za sopstvene, unutrašnje potrebe.
Neće da se bace, jer ovde je to moguće - nikad.
Druge bijemo sa zvezdom, međusobno ćemo - bez.
I tačka.


Tenk ispred Zvezdinog stadiona. Mnogi se čude. Ali, izbori su u Hrvatskoj, morate da razumete. Inače ko bi bio lud po ovoj vrućini (i uopšte) da izgura tenk ispred stadiona. Šta da se radi, u okviru regionalne (predizborne) saradnje mora se nadješ drugovima u nevolj. Mora se pogura malo. Uostalom, vratiće na proleće.
- Iz glave, 26.08.2019.

No comments:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...