Tuesday 27 August 2019

L'Age d'Or


(K)radikali na vlasti. Tenkovi. Dačić. Danas na tapetu Vučića. Ceca. Brena. Navijači. Vučići. Mafija ima svoju državu. Turbo-folk. Kosovo. Sloba i Mira zajedno u Požarevcu. Batinaši. Informativne pink vomitarije 24/7. RTS. Vulin. Urbicid. Kulturocid. Rusija. Masovni mitinzi podrške. Mladi i stari masovno napuštaju Srbiju. Pretnje i ucenjivanje radnim mestom, socijalnom pomoći, ocenama u školi, inspekcijama, izvršiteljima, lekarskom pomoći, mestom u zabavištu. Kina. Faktor stabilnosti u regionu. Zapad. Podrška spolja (ne)demokratiji iznutra. Patriotska pljačka.
Opet.
Zlatno doba, nego šta.


Zlatno doba (fr. l'Age d'Or) je francuska nadrealistička komedija iz 1930. godine, o ludostima modernog života, licemerju seksualnih običaja buržoaskog društva i sistema vrednosti Rimokatoličke crkve.
scenario: Luis Bunjuel i Salvador Dali
režija: Luis Bunjuel

***
Kao što je iskoristio naziv ovog filma za sopstvene "vizionarske" polucije u po bela dana, tako bi - da ima priliku - Aleksandar Zlatousti 'ladno taj isti film zabranio, a kopije spalio u kineskom Borskom rudniku. Zašto, da nije možda zbog "ludosti modernog života, licemerja seksualnih i drugih običaja nove buržoazije i napredne političke kaste tj. sistema vrednosti SNSPC"?
Ma neee...
Zato što su ga Bunjuel i Dali plagirali prilikom davanja naziva filmu (poznato je da pre njega ništa nije postojalo, pa čak ni Ništavilo), tako da je DJ Žeks morao preko Merlina da reaguje i traži banovanje sa svih društvenih mreža i portala.
Može nadrealno, samo neka je napredno.


Zanimljivo, autori filma se još uvek nisu oglasili povodom optužbi da su plagirali Vođu.
Šta im je?

No comments:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...