Wednesday 21 August 2019

Koštunjavo



Probudiše se i koštunjave mečke.
E, to mora da znači nešto...

Hajde prvo ti, da - ti, u žutoj majici sa podočnjacima.
Gukni.


Demokratska stranka Srbije još nije donela odluku o bojkotu izbora, i o tome će se izjasniti Glavni odbor stranke kada za to dođe vreme, odnosno kada izbori budu raspisani. U ovom momentu ne vidim da se može bojkotom nešto postići. Ako pođeno od toga da izborni uslovi ne postoje, legitimno je razmišljati o bojkotu. Ali ne vidim da je atmosfera u društvu takva da je moguće ostvariti cilj bojkota - a to je ili raspisivanje fer izbora ili nasilna smena vlasti. 
Zašto sam onda za izlazak na izbore, ako konstatujem da uslovi za poštene i slobodne izbore ne postoje? Zato što nemam pušku. Nisam čuo odgovor kojim sredstvima ćete se izboriti za fer vanredne izbore. Šta ćete u ponedeljak posle izbora, šta ćete u utorak? Uvek možete naći 100, 200 napaljenih da prave nerede, i 10.000 koji će iza da viču "ura", pa će se posle prvog suzavca razbežati. Nemate energiju u narodu, vi imate činjenicu, nažalost, da Aleksandar Vučić ima podršku 50 odsto biračkog tela. Zašto je to tako, to je drugo pitanje. Nesporno je kakvi su izborni uslovi, ali sa Savezom za Srbiju se ne slažem u taktici, smatram da se za promenu izbornih uslova treba strpljivo boriti u parlamentu, jer ako niste u Skupštini, onda je vaninstitucionalna borba jedino što vam preostaje.
Upućujem kritike na račun zahteva Saveza za Srbiju, odnosno protesta "1 od 5 miliona", jer je npr. uslov da se predsedniku Republike zabrani da učestvuje u izbornoj kampanji, nerazuman, jer je to praksa koja već decenijama postoji u Srbiji. Isto je razuman koliko zahtev iz vremena zime da Aleksandar Vučić, predsednica Vlade i predsednica Skupštine do nekog roka podnesu ostavku. Zbog nerealnih ciljeva su protesti i propali.

Dobro...
Ajd sad ti, tetovirani. Da, da, ti sa mačem u rukama


Nebojša Bakarec je u politici oko 27 godina - bio je u DS, zatim u DSS, pa u Samostalnom DSS, da bi pre mesec dana ušao u SNS. Najveći deo svoje karijere proveo je kao odbornik u Skupštini Beograda, a veliku pažnju javnosti zadobio je kada je polunag, sa mačem u ruci, pozirao za jedan srpski magazin i pokazao sve svoje tetovaže:
Ja nisam preletač. 2015. godine sam izbačen iz DSS bez ikakvog obrazloženja, iako sam osnivač stranke. Zatim je osnovano udruženje Samostalni DSS, ali ono nije imalo sadržaj niti političke aktivnosti. S obzirom na to da sam se kao član DSS dugo borio protiv DS, što je i razlog nastanka moje bivše stranke, prirodno je da se priklonim naprednjacima, koji se takođe bore protiv DS. Često komuniciram sa potpredsednikom SNS Milenkom Jovanovim, koji je takođe bio član DSS. Jovanov je stvarno ozbiljan posao odrađivao u DSS. Tamo nije bio, što bi se reklo, mrtvo puvalo. Pokazao sam mu volju da pređem u SNS, a onda je usledio poziv Aleksandra Vučića i sastanak sa njim. Vrlo brzo smo se dogovorili. Nisam prešao da bi dobio neku funkciju, već ću im staviti na raspolaganje svoje iskustvo i znanje. Meni je cilj da se borim protiv dvostrkih standarda, nepravde, predrasuda i satanizacije, kojoj je izložen SNS. Ono što je DS nekada radio DSS-u, sada radi SNS-u i ja ću se boriti protiv toga. U Srbiji samo tri stranke zastupaju interese naroda - SNS, SPS i SRS, jer su od naroda i nastale.


Politički analitičar i član SNS-a Nebojša Bakarec, bavi se politikom 30 godina, a političkom analitilkom više od 10. Poznat je kao čovek bez dlake na jeziku i veoma britkog pera, a pošto i lično poznaje svakog bitnijeg političara na našoj sceni, bio je i više nego dobar kandidat da uradi svojevrsni politički skener šefova političkih stranka. O Aleksandru Vučiću kaže:
Čovek koji je najviše napredovao od svih političara koje poznajem. Lako je predvideti putinovsku budućnost Vučiću i nadati se da će Srbiju ustrojiti što približnije kineskom modelu. Nezamenjiv lider, srećom, mlad je. Poželimo mu da dobije Nobelovu nagradu za mir, povodom KiM. Ima priliku da postane najveći i najuspešniji lider Srbije u istoriji. Dalji uspon zagarantovan.

***
Pitanje za čitaoca:
- Da li je dr Koštunica Vojislav o svemu što palamude ovi njegovi - obavešten?
Aha, neobavešten... isto kao onomad.

Pljuni i zapevaj,
Drkoštunice...

No comments:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...