Monday 25 March 2019

dr Usta Sauronova


"Srpski Dorijan Grej: tipičan autsajder, amimičan momak dečjeg lica, bez svojstava i političke dinamike, čak i sa prividnim deficitom poželjne agresivnosti, sa znanjem i izrazom lica smušenog knjigovođe pripravnika, bez nagoveštaja operativnih sklonosti, zamrznuto lice koje ne ume da napravi grimasu radosti ili očaja, neko ko je prilježno vrhunio svoju doktorsku tezu nastalu bezobzirnom prepisivačkom kompilacijom, čovek koji će svoju dremljivu intonaciju uspostaviti kao antipod vrištećih ekspresija neospornog gazde. I sve to sa vrha jednog državnog organa."
Ovako je Ljubodrag Stojadinović opisao aktuelnog vrhovnika "ministarstva plave sile", u svom tekstu za Peščanik pod naslovom "Neša i tata".

A ovako je sin Nebojša dr Stefanović opisao samog sebe, u izjavi glede upada demonstranata u RTS:

19. mart 2019.

Ne znam da li mu je ovo još jedna od budućih teza za još po koji doktorat, ali da je prepisano - jeste:

15. avgust 2018.

Ali, zar bi moglo drugačije?
Sin Nebojša najavljuje, kao kontrapunkt prošlogodišnjoj najavi još jednog kradikalskog Narodnog odisaja, malo za promenu i jedan kontraodisaj fašističko-tajkunske bande opozicionih lidera - istim rečima, do u zarez. Zar je kradikalska propagandna mašinerija toliko pukla, pa je počela čak i samu sebe da plagira?
Izgleda da jeste.
FBI priručnik za hvatanje kriminalaca u laži preporučuje da se tokom ispitivanja osumnjičenom nasumično postavi isto pitanje nekoliko puta, iznenada i van konteksta, zato što će on - ukoliko laže - stvari izmišljati na licu mesta, a ukoliko se ispitivanje obavlja stručno, garant će negde nešto pobrkati i uskočiti sam sebi u usta. Čak je i profesionalne lažove moguće na takav način uhvatiti u laži.
Zamislite sad ispitivanje, koje zapravo uopšte ne postoji, a sumnjivo lice pritom ima potrebu da beskonačno priča i priča i priča... punih šest meseci. Taj i takav, opisan na početku teksta, zaboraviće šta je odvalio pre šest minuta a kamoli pre šest meseci (nebitno da li to rekao lično on ili neko drugi, ta pamet ionako ide van samo iz jednih usta tj. iz usta Jedinog). I uskočiće sam sebi u usta, tj. u usta Jedinog iz kojih je ispao tog jutra.


Nebojšu iz Beograda zovu još i "Usta Sauronova".
Danas je 25. mart 2019. godine.
25. marta 3019. godine Trećeg doba, Sauron Mordorski je konačno proteran sa Srednje Zemlje. Deder da vidimo, koliko će još dana proći dok Sauron Srbistanski bude oduvan odavde.
Ne još mnogo, nadam se.

No comments:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...