Friday 8 March 2019

Sitno!


Analiza jednog instant služenja vojnog roka

Ministar-u-crnom (u daljem tekstu: MiB), drugospodin Vulin Aleksandar, rešio je da okaje grehe mladosti glede eskiviranja služenja vojnog roka u ratna vremena, pa se samoprijavio na isto u vreme kada je Šizoju Prvom ponestalo dovoljno sumanutih tema za odvraćanje pažnje sa sopstvenog ludila. I tako se negdašnji osmi sekretar SKOJa utefterio, ne bi li Gazdu makar na petnaestodnevni tren spasao razvaljivanja od zajebancije na račun njegovog (bez)lika & (ne)dela.
Ne znamo da li je MiB na, sada već čuvenom tehničkom pregledu u VMC Karaburma dobio i standardnu packu lenjirom po "ponosu" jer nije hteo da iskapi jutarnji bromirani čaj do dna, ali svakako jeste dobio ćitab da više nije slep kod očiju te da se slobodno sme regrutovati u šuplji bataljon bivših dezertera i foliranata iz redova političara i ostalih nosilaca društvenih priznanja poput ordena Fotelje III reda sa lentom. Kaže, spomenuti MiB, da je otišao u Rusiju, tamo mu očno dno i moralno dno dna pregledala tetka Mira lično u svojoj ordinaciji pri ambasadi Požarevca u Putinstanu, pa ga otpravila nazad doma udarivši veliki crveni pečat posred čela: "SPOSOBAN - progledao još od 2012".

Sledi topla, ljudska priča iz pera jednog običnog regruta. 

ponedeljak 4. mart, 1. dan
MiB se odmah javio u kasarnu "Šturm" - a gde bi drugde nego u Požarevcu. Već prvoga dana palo je šišanje ali i prvo standardno maltretiranje guštera, pa se tako i njemu za vrat nakačio neki desetar-brđanin sa naređenjem da četkicom za zube oriba WC šolju tj. uz pomoć 2 cm2 žice oriba pod u vojničkoj klonjari. I to sledećim rečima:
  • Na zemlju gujo crna, i da si mi za 10 minuta oribao sve sanitarije u zajedničkom kupatilu, bitango jedna dezerterska... gospodine ministre, evo ovako ćete, kao ja sad što služim narodu sprovodeći pokazno-borbenu vežbovnu demonstraciju sile po vojištu klozetskom.

Kada je stiglo prvo povečerje, MiB je smešten u spavaonicu zajedno sa ostalim gujama koje se zovu Aleksandar Vulin. To je inače uobičajena praksa u našim kasarnama, kako bi se novopridošli regruti što bolje međusobno upoznali kad dežurni pogasi svetla.

utorak 5. mart, 2. dan
Nakon kompletno završene prvodnevne obuke, MiB je drugog dana dobio pohvalnicu jer je zakletvu već položio na grobu pod lipom. Odavno em unapred, akontativno. Kao da je znao.

sreda 6. mart, 3. dan
Trećeg dana je pala i prva vojna vežba, pod nazivom "Mečkina rupa 2019", gde se na hronometar merilo svakom od guštera koliko mu vremena treba da iskoči iz rupe, poplaši se svoje senke i uskoči nazad. Šampion - pogađate i sami - MiB, koji je dobio vojnički nadimak "Brži od senke & štoperice".

četvrtak 7. mart, 4. dan
Redov MiB je instant unapređen u čin general-razvodnika padobranske jedinice "Ćulibrk Silni".

petak 8. mart, 5. dan
Pade Osmomartovsko postrojavanje guštera, jer danas kasarnu "Šturm" obilazi ministar Aleksandar Vulin, koji posebno želi da poseti svog starog poznanika redova Aleksandra Vulina, donese mu poklone od kuće, prolećni donji veš i uštipke od tetke iz Rusije, a bogumi pljune i po koju kintu za prvi redovni vikend-izlazak u grad.

9. i 10. mart, 6. i 7. dan
Usled dobrog vladanja, uspešno položenih svih stručnih testova i poligona, položenih ispita za Morzeovu i Brajevu azbuku - iz prve, spašavanja putnika autobusa koji se zaglavio na železničkom prelazu kod Zabele, razotkrivanja mreže špijuna ubačenih u kasarnu da ga prate i cinkare Đilasovim medijima, te pošteno zarađene pohvale i preporuke nadređenog starešine (onog desetar-brđanina), redov MiB dobija dozvolu za prvi vikend kod kuće, što će ga - nažalost - sprečiti da u subotu sa prijavnice kasarne mahne demonstrantima, među kojima ima najviše onih koji će veoma brzo dobiti pozive da krenu stopama redova MiB (živi bili pa videli). Zato.


ponedeljak 11. mart, 8. dan
Po povratku sa pošteno zasluženog vikend-odsustva, provedenog u krugu svoje porodice Vučić, džomba MiB je prijavio da će iskoristiti pravo koje mu po zakonu pripada tj. neće koristiti redovno odsustvo u trajanju od 5 dana, čime stiče pravo da za toliko ranije okonča služenje vojnog roka. MiB se odrekao prava na redovno odsustvo, usled povećane borbene gotovosti u Zoni kopnene bezbednosti prema tzv. Kosovu zbog čega je sada potrebno da svaki čovek bude budan na svom mestu.
Da Srbiju, celokupni srpski narod i predsednika Aleksandra Vučića, šiptarski narko-teroristi ne bi uhvatili na spavanju, džomba MiB je iskoristio i poslednju mogućnost aktivnog učestvovanja u događajima koji su pred nama, pa je dobrovoljno (baš kao i sve drugo, kada je on u pitanju!) dao pola kila krvi u požarevačkom Crvenom krstu. Ovoga puta svoje, za razliku od uobičajene prakse iz devedesetih godina. Za ovaj najhumaniji gest u istoriji Srbije, do sada, džomba MiB je dobio još 2 dana skraćenja vojnog roka.
Sitno! Nula, nula, noć!

utorak 12. mart
Skidanje!
Iz Ministarstva je kasno sinoć stigla str.pov. depeša ministra Aleksandra Vulina lično da se džomba Aleksandar Vulin ima javno pred strojem pohvaliti za natčovečansko zalaganje i uspešno položen vojni rok, te da se istom, vanrednom uredbom Ministarstva, vojni rok skraćuje za 15 dana kao nagrada. Ali, kasno depeša u kasarnu stiže...
Ma, nema veze, biće još prilika da se taj bonus iskoristi. Garant.
Elem, bivši regrut, pa džomba, pa ponovo civil - al' sada vojno osposobljeni - MiB, od sabajle je skinuo SMB uniformu i obukao svoje redovno, civilno crno ZTO. Pa onda, takođe odmah, ponovo spojio ministra i džombu u jednu ličnost. Preporođen, odmah je predložio da kasarna "Šturm" u Kumrovcu Srbskom postane kasarna-heroj, Sparta ovdašnja, simbol otpora svetskoj sili & nepravdi, dobije crveno slovo u crkvenom kalendaru, plus radni državni praznik, a preporučio je i svim kolegama i koleginicama u Vladi, kao i svim nosiocima kradikalskih funkcija od vrha države pa do predsednika kućnih saveta, da u nju obavezno dođu najmanje jedared godišnje na po 15 dana, probaju da osete ukus teškog vojničkog hleba i DRNČa, umesto dezodoransa koriste miris baruta i dimnih zavesa, a umesto šminke stealth-pastu za cokule, kineske proizvodnje (al' od domaćih komponenti).

***
Bio je ovo izvod iz vojničkog dnevnika Aleksandra Vulina, koji mu je tokom trajanja vojnog roka redovno i sažeto, sve vreme vodio i u svojim novinama objavljivao Dragan J. Vučićević. Za spomen i nauk budućim generacijama.
Drugospodin MiB predstavlja živ dokaz da čuvena TABT zaštitna injekcija ne deluje uvek i protiv svih opasnosti. Ne pomaže tu ni revakcinacija, jokmore.
Kada su nam '86 u Splitu dali vakcinu protiv gripa, u roku od 48 sati cela jedinica je dobila isti. Svi do jednog. Ali, kada Vulin u kasarnu uđe - grip tu više nema šta da traži.
Jeste, tako je bilo.

No comments:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...