Friday 29 March 2019

SPCHF



Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je građane koji protestuju ispred Vrhovnog kasacionog suda u Beogradu zbog kredita u švajcarskim francima i preneo im da je država spremna da razmotri kako da pomogne. Vučić je u razgovoru sa građanima rekao da država mora delimično da u tome pomogne finansijski, ali da ne treba da imaju iluzije da će sav teret tog problema da preuzmu banke. Građani su ocenili da država ne treba da bilo šta plati, ali im je on u više navrata rekao da nema načina da se to drugačije reši. Na to su oni koji protestuju rekli da ne žele da drugi građani trpe. "Lepo je to, to je odgovoran stav prema državi, hvala što brinete o državi. Moraće da košta državu, nemojte da vam neko priča bajke", rekao je Vučić.
Vučić ih je zamolio da prestanu sa svojim protestom, a da je on spreman da se sa njima sastane i da se to zajednički reši, kao i da uvek mogu da se vrate u sledeći petak ako ne budu zadovoljni reagovanjem države. "Vaši ljudi posle neka kažu jesu li zadovoljni ili ne, ali nemojte da gladujete ili budete žedni", rekao je Vučić i dodao da više neće dolaziti ispred Suda.
Demonstranti su tražili da i oni učestvuju u definisanju rešenja, a njemu su iskazali poverenje i, uz aplauz, poštovanje što je došao da ih sasluša i pomogne.
Sonja Vujanović iz Udruženja CHF Srbije je agenciji Beta rekla da su građani koji su protestovali ispred Vrhovnog kasacionog suda bili iznenađeni današnjom posetom predsednika Srbije koji im je obećao pomoć, ali da neće da odustanu od svojih zahteva. Oni su danas obustavili protest ispred Vrhovnog kasacionog suda u Beogradu, posle posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića i najavili da će se u utorak, 2. aprila ponovo okupiti ispred tog suda.
Inače, sudije i zaposleni u Vrhovnom kasacionom sudu su preko ograde bežali od dužnika u švajcarskim francima, koji su od ponedeljka blokirali svaki izlaz iz suda u Nemanjinoj ulici.

Ne razumem, kako to mislite "pogrešna fotografija"...
Gde?

No comments:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...