Thursday 19 July 2018

Minut 2 Lajmet


Od sabajle prelistavamo Pinkformeralosputnjikrtsnovostitanjugotelegrafske podnevne vesti:


Uhićen i ekspresno osuđen pripadnik Wussy Riot koji je prvo uz pomoć teledirigovanog komentatora pokušao da ometa finale SP u Moskvi, pa kada je video da mu to ne uspeva onda je uleteo na teren u uniformi sa oznakama koje podsećaju na naslovnu stranu ALO! iz Drugog svetskog rata.


Makron: Možete u EU do 2025, ako ispunite baš sve.
Vučić: Mučio sam ga i mučio dok nije rekao - DOLAZIM U SRBIJU
Ovu blagovest preneli su svi najveći svetski mediji - Happy, Dlakavi BK, Prva, RTS, Tanjug i Smartfon.
U duhu konsolidacije budžeta Republike Srbije, a na zahtev MMF-a, srpska delegacija je prethodno sve izjave, snimke, posete, slikanja (uključujući i pokretne pozadinske foto-panoe sa panoramama Pariza) & metode mučenja uvežbavala u Markovcu, kod Mileta Francuza. Jer svaki dinar je važan kada su dnevnice u evrima.


Nakon sastanka sa liderima EU i NATO, američki predsednik Donald Tramp održao lekciju svima, a naročito Crnoj Gori - ukoliko bude umešana u predstojeći atentat na Franca Ferdinanda. Potom je poveo Kozaračko kolo i time još jednom pokazao da u potpunosti podržava napore Srbije i predsednika Aleksandra Vučića na putu ka stabilnosti celog regiona.


Pred narodnim poslanicima u Skupštini stanara Srbije nalazi se predlog Zakona o smislu života, sa posebnim izmenama i dopunama člana 5 "Transplantacija organa uživo". Usvajanjem ovog Zakona, Srbija bi se izjednačila sa Hrvatskom koja je takav identičan zakon usvojila još 2016. godine. Španija i Austrija su pre više godina usvojile ovakav zakon. Takođe, takav isti zakon stupio je 1. januara 2018. na snagu i u Francuskoj, što se može smatrati još jednom velikom diplomatskom pobedom Srbije i predsednika Vučića. Ovim zakonom je predviđeno da svi državljani Srbije automatski postaju dobrovoljni davaoci organa osim u slučaju kada se neki pojedinci eksplicitno izjasne da to ne žele tj. da to izjave članovi njihovih porodica. Na ovaj način se u našu zemlju uvodi princip presumpcije donorstva.
Pojedinim opozicionim poslanicima "nije jasno" kako se to uklapa u standarde EU, zlonamerno se pozivajući na podatak da u savremenom pravosuđu postoji presumpcija nevinosti - svako je nevin dok se ne dokaže suprotno; u ovom slučaju, po njima, ispada da je svako donor dok se ne dokaže suprotno. No, problema naverovatnije neće biti jer se Zakon ne kosi sa nedavno usvojenom EU Uredbom o zaštiti ličnih podataka (GDPR), tj. njenim principom presumpcije privatnosti svih podataka sve dok se ne izjasnite da li i koji od njih mogu postati javni ili biti iskorišćeni od strane trećeg lica. Građanima Srbije je vekovima jasno da (telesni, ali ne i državni) organi ne spadaju u oblast privatnosti, što se odnosi i na one u privatnim regijama tela, i da cela ova priča o "problemima" nekima iz bivšeg režima samo služi za sticanje jeftinih političkih poena kod malog broja neinformisanih građana. O tome, gospodin Željko Mitrović već piše otvoreno pismo svim mrziteljima i nedostojnim ljudima, u kome će raskrinkati njihove pokušaje da omalovaže, obesmisle i - naivno verujući - spreče Srbiju i predsednika Vučića da ne daju ni metar svoga srca.


Ministar zdravlja Zlatibor Lončar je već najavio, ne navodeći konkretna imena i podatke, da se u bliskoj budućnosti planira sa otvaranjem domaćeg pogona jedne od najpoznatijih klinika za transplantacione tehnologije - Bolnice "Britanija", što će omogućiti otvaranje novih radnih mesta ali i dalje insvesticije u našu privredu. Pardon, u zdravstvo. Povodom ove blagovesti, uprava i zaposleni klinike u Londonu su takođe opleli jedno Kozaračko i splet himni "Bože pravde čuvaj Kraljicu, Srbiju i predsednika Vučića".


Egipat je usmeno priznao južnu srpsku pokrajinu 26. juna 2013, dok su na vlasti bila Muslimanska braća, bez slanja diplomatske note. Nekoliko dana kasnije, došlo je do političkih promena. Ali, ni pet godina kasnije nisu uspostavljeni diplomatski odnosi, niti su u Kairu i Prištini otvorene ambasade. Danas u Egiptu postoji volja da se promeni odluka doneta pre pet godina, ali se čeka pravi trenutak. Struja koja je oduvek bila protiv priznavanja Kosova, bliska je sadašnjem egipatskom predsedniku Abdelu Fatahu al Sisiju.
U to ime, slavljenička Nacionalocijalistička partija Srbije je odlučila da u Sankt Požarevcu podigne jednu piramidu kao znak zahvalnosti bratskom Egiptu i predsedniku al Sisiju.


Danas je u crkvenom kalendaru Sveti Sisoje Veliki, zaštitnik dece i brzi pomoćnik u svakoj tuzi i nevolji. Ako na današnji dan pada kiša, obavezno treba pustiti decu da istrče napolje i dobro pokisnu! U nekim krajevima naše zemlje i do danas je sačuvano verovanje da je to voda koju Sveti Sisoje sa neba šalje na njih i da će tako najbolje i najzdravije porasti.
Tačan podatak kada je Sisoje došao u Srbiju ne postoji.


Vremenska prognoza: biće padavina bez oborina, grada bez tuče.
Dakle - pakleno.


Sport. Šta... sport?
Pa ovo na ekranu su sve neki crnci u hrvatskim dresovima u tunelu u sred mraka noću! Šta je bre ovo?!
Kolega Stojanović se još uvek ne vraća niti javlja iz Moskve. Izgleda da nije pojačao ton pa ne čuje naše pozive, a kolega Strajnić je i dalje konsterniran. Drecun i Lazanski? Oni prenose nešto drugo. I Palma. Ni Đuka trenutno ne može, zvao ga Meho da mu pomogne oko selidbe.
Šta će vam sport - ionako sve neke ustaše po malim ekranima naših teve prijemnika. Bolje bi vam bilo da umesto toga pogledate najnoviju reprizu "Boja na Kosovu", po prvi put u istoriji za danas. Prikazuju je svi nacifrekventni TV kanali, i ne samo oni.

A sad svi na svoje zadatke.

No comments:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...