Thursday, 17 March 2016

Loptica-uskočica


Ne da li, već koliko puta vam se ovako nešto desilo u lokalu u kome postoji barem jedan bilijarski sto, a da je zbog toga obavezno potom došlo do frke, neretko i kafanske tuče? Ovakav čin predstavlja rotirajuće crveno svetlo na čelu svakoga ko ne ume da igra bilijar. Međutim, jasno ukazuje i na još neke "sitnice" koje dosta govore o karakteru lika & dela Duriše:
  1. radi se o osobi koja ne samo da ne ume da poštuje pravila (igre ili života, svejedno) već ih namerno i svesno krši i pritom se pravi blesava
  2. takav je apsolutno ubeđen da "niko ništa nije video", niti sme da vidi
  3. takva osoba ne da ne ume da gubi, već tu "opciju" organski ne podnosi niti je dopušta u svom šizofrenom mikrokozmu
  4. taj je ubeđen da zna i ume sve, pa kada mu kurčenje ne uspe on onda prevrće stolove i čini enac za encom - čak i u bilijaru
  5. to je lik koji uvek, ali ama baš uvek, mora da pobedi na bilo koji način (bio on dozvoljen ili ne)
  6. takvima okolina obavezno aplaudira bez obzira na apsurdnost poteza; što je potez gluplji i besmisleniji to je teleći kez širi a aplauz deliričniji
Iako je bilo više nego očigledno da će bordo kugla sama upasti u rupu, postavio je štap kao prepreku samo da bi lično on mogao da je ubaci i tako pokaže i njoj i okolini kako su svi nesposobni da savladaju prepreke bez njegove pomoći. 


Ma neeee, nije bilo tako...
Odložio je štap na sto, u jednom trenutku refleksno (iracionalno) pomislio kako će braon sedmica volšebno uspeti da preskoči tak i sama uskočiti u rupu; konačno, ubacio je tu kuglu rukom pa načinio gest "nema veze, hajde, teraj dalje i zajebite me više sa tom glupom igrom i još glupljim pravilima - moram da radim".
Ali pre nego što je uradio bilo šta od spomenutog, prvo je "pucao u masu"... da je razbuca. Da pukne što jače.
Ukoliko mislite da je ovakav lik upriličio nekakve (vanredne) izbore da bi na njima izgubio, ili nedajbože pukao, onda se zaista grdno varate. Slobodno, u gornjim crticama, umesto "bilijar" stavite "izbori" pa se zapanjite gromoglasnim aplauzom koji ćete čuti čak i da ste se rodili bez slušnog nerva.


Vučić je bez uvijanja objasnio da će 24. aprila odigrati dead pool partiju, aplaudirala mu okolina ili ne. U glavama takvih pravila postoje samo da ne bi postojala. Preporučujem da tog dana dobrano obratite pažnju na njegove ruke, tj. šta će njima (onako, šibicarski) činiti sa glasačkim bilijar kuglama.
U zemlji slepaca Četvorooki nije više samo kralj, već je Bog.
Aplauz, Veseline, samo neka je selo veselo.

p.s.
Baš me zanima koja će lista biti na rednom broju 7 i da li će upasti u rupu. Pardon, u Skupštinu. 

No comments:Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...