Monday, 21 March 2016

Potrkalo


Kada je omnipotentni srpski Kancelar ukapirao koliko ga hoće u bilijaru (a bogumi ni LOTO mu nije stran), rešio je da se na isti način ogleda u još jednom žanru: u sedmoj umetnosti. Kada su već Italijani mogli da rade špageti-vesterne o divljem Zapadu, sa nama kooperativno-korporativno sklapaju nekakva vozila, e valasigamajci i mi ćemo da snimamo naše filmove i mi ćemo da ih zovemo ćevap-isterni.
O divljem Istoku.
U filmovima Serđa Leonea glavni revolveraš je bio Klint Istvud; zbog toga će u ovdašnjim filmovima&tripovima D.J.Vučićevića glavni biti - ne Talični Toma, to nikako - lik poznat kao bilijarslinger Aleks Vestbuš.
Pucao ili ne u kugle, flaše ili masu, sve one moraju pasti - i tačka. Neću više da čujem za kukumavčenje o promašajima, pijanima, plotovima i držanju! Kakve bre flaše, kugle, pravila i ostale iznutrice&iznukučine - radite nešto! 'Ajde bre Zorana, dosta je bilo više zajebavanja, jebote Fort Surdulica indijanski, idemo da otvorimo novu rutu poni-ekspresa!


Postoji milion načina da rikneš na Zapadu, ali samo je jedan koji zna kako će skončati na Istoku. Ne od špageta, ćevapa, lotoa ili bilijara, bata Šurdo, već od sebe samog. Takvog.
Nekome istok a nekome zapad, jednima šuma a drugima žbunje - u proseku trnje. Tako je nama na istoku zapalo ono "potrkalo" (tumbleweed), koje vetar nosi kroz pustare i napuštene prašnjave gradove duhova.
A možda - velim, možda - naš Kancelar u Engleskoj uopšte nije radio u gvožđari nekog Indusa, u kojoj prodaju meso. Možda je, zapravo, statirao po špageti vesternima, učeći od majstora zanata prave poteze i finte, odrađujući šihte u epizodnim ulogama. Možda je, velim, svaka usna harmonika koju ste ikada začuli po tim filmovima - njegovih usana delo?
Lični kapacitet Harmonika mena ovdašnjeg više je nego evidentan, i to poodavno.

p.s.
Prethodni blogpost, onaj bilijarski, završen je rečenicom "Baš me zanima koja će lista biti na rednom broju 7 i da li će upasti u rupu. Pardon, u Skupštinu."
Odgovor je konačno poznat: braon sedmica nosi šifrirani naziv "SDSLDPLSV".
Eto, da ne bude posle kako nismo znali ko će u rupu a ko na motku međ' flaše.

No comments:Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...