Tuesday, 19 January 2016

3 propuštena poziva


Danas, na Bogojavlenije, pade trostruka epifanija srBska.
Kako je i red.


zvr #1

Rano izjutra, Delboj Troter je doćero vodovodnu cisternu posred Ujvideka zato što su službenici SIZ-a Nebeskog odlučili da prekinu nestašicu svjate vodice, te sočine svjatu cisternu namjasto svjate pamjanute. Niko ne napisa jesu li probosiljčili&protamjaničili i vaskoliki vodovod ujvidečki kao prošle godine. Verovatno nisu, da slučajno ne uznemire preostalih šest ustavnotradicionalnih crkava, a odskora i Stivena Sigala bundevističkog.
Čuj, slučajno...
p.s.
Osveštali su i vodovod bečkerečki danas, iako tamo voda trenutno nije za piće.
Zbog zagađenja. Verovatno je u pitanju neki ateistički otrov, stoposto.


zvr #2

Tokom prepodneva puče tviter ko lastiš na kineskim gaćama!
Evo gde sam, ako to ne beše Javlenije drugo!
Ili to, ili je Toma Nikolić navalio ko mutav da okreće pogrešan broj pa zakucao telefonsku centralu tvitera. Nešto zašmercovalo, izgore kabl, uđe voda ledena em neosveštana.
Kurc.
Šlus.
Izgleda će da bude tako.


zvr #3

U podne, epifanija treća Nebeska! Javilo se Ristu Radoviću Amphiloxiusu da je cijela Morača, taj Jordan Primorsko-Hercegovački, zrela za osveštanije, pa ti on šjede u kanu na jednokonjski pogon, umoči rub skuta u rijeku ledenu te osvešta divlju prirodu i sočini je blagotvornom po čovjeka.
Dobro đe, nije seo no prilego u taj kanu, ali nećemo cepidlačit, u popovskoj bradi ima dlaka dosta i bez toga. Nego, kad viđeh ove slike čeličenja junoša u Morači, kletvobacačevoga kurčenja u kanuu i batrganja oko ukrštenijeh dasaka častnijeh, zapitah se:
- Kuđe ođe Kačavenda, da osvešta i odeviči vitezove od ladne Morače?!
Tu je, na obali. Snima, reče neko.
Odma sam ga prepozno po stilu slikanja em fokusiranja na guzice junačke.

Eto, triput odozgor zvoni a ne javlja se niko. Mislili smo da je poštar, vojni pozivar ili oni što dele upaljače i olovke.
Nema tu pomoći.

No comments:Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...