Saturday, 23 January 2016

Eat the rich


Hleb od 3 dinara se poodavno ubuđao.
Mleko smo napunili aflatoksinom, pa ga sad ni svinje neće - i to pod uslovom da ih se "nemački švajnflajškenig" već nije dokopao i prepakovao u konzerve.
Meso i useve smo toliko našpricali antibioticima da će uskoro upala grla i triper postati neizlečive bolesti usled sveopšte rezistentnosti bakterija na lekove.
Seljacima smo sjebali i rasprodali zemlju, pa sad svi zajedno čekamo u redovima po hipermarketima.
Postoje među nama oni koji stvarnu hranu (bez apostrofa) mogu da vide još samo na TV ekranima. Televizore imaju svi, ali to se ne jede već se opet plaća pretplata.
Islandski scenario je u Srbiji nemoguć jer, iako prečesto rogati, Srbi nisu Vikinzi. Ne postoje nikakvi pisani dokazi da je ove druge sneg ikada iznenadio tokom cele godine a ne samo zimi. Plus, za te iste, druge tj. Vikinge, postoje pisani dokazi da jesu otkrili Ameriku, što se za Srbe ne može reći iako uporno tvrdimo drugačije.
Kolače i torte smo pobacali na kragujevačku deponiju, pa ih posle jeli po cijeni koja je prava sitnica. Ni toga nema više. 

Pa, šta ćemo sad?!


"Eat the rich" (1987) je britanska distopijska crna komedija u kojoj Lemmy Killminster, Hugh Cornwell, Shane McGowann & Co. tamane pripadnike visoke klase pa ih potom serviraju drugim bogatunima koji kao mutavi dolaze na ekskluzivne večere u restoran po kome se zove film. Neki dođu, ali neki ne pođu jer su na jelovniku za naredne goste. Današnja (blago je reći) situacija u Srbiji bezobrazno podseća na katastrofalnu raslojenost britanskog društva u vreme torijevske vladavine Gvozdene ledi Thatcher. Poznato je u našem narodu da se za gvozdeno hvataju samo epileptičari, ali ovde nema dovoljno gvožđa koliko ima padavičara koji nikako da padnu.
Vrhunac ludila u filmu je kada u restoran upadne policija, pa inspektor megafonski podvikne:
- This is the police! Lay down your knives and forks! You have all been eating the Prime Minister!
Ostav escajg! Odstupi od konzumacije premijerske krtine.I dalje uvek imate dilemu šta je još jedino preostalo da se uradi?
Hm, neka čudna zemlja, čudan neki narod. Sit svega, a kuka da je gladan.

No comments:Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...