Sunday 1 June 2014

Stanislave... ne preteruj


Junski ispitni rok za doktorante započeo je tvrdom igrom već od prvog dana. Što bi se agroligaškim rečnikom kazalo: špic u kosku. Nije faul ako protivnika ne oduvaš sa terena barem 5 metara od aut-linije.
Neki su odmah popili po cevanicama, na samom početku, kao da igraju protiv udruženih Jusufa Hatunića, Ilije Najdoskog i Kostolomca iz Gradine. U džiberskoj varijanti igre, kartone dobija samo onaj koga polome, a ne onaj ko lomi šta i koga stigne.
Tako je Peščanik večeras dobio prvi žuti karton...

Error 404: Page not found

... pa ubrzo potom i drugi.

Održavanje sajta, po planiranom redosledu

Prvo je pukla stranica, pa za njom i ceo sajt. Što se tiče ovog drugog, admini Peščanika su se najverovatnije samonokautirali i privremeno otišli u offline nesvest kako bi sprečili dalje DDOS napade. Dodatnu zabunu unose i svi oni koji sada mahnito pokušavaju da pogledaju nepodobnu stranicu, tj. tekst oko koga se danas digla sva ova frka. Da li je večerašnji cirkus nastao zbog ovoga ili ovoga, saznaćemo vrlo brzo. Očekujem od autora Peščanika da, odmah po ponovnom uspostavljanju sajta i njegove zaštite, transparentno i argumentovano objave sve prikupljene činjenice vezane za večerašnju blokadu, i tako otklone svaku sumnju u to ko bi zaista mogao biti odgovoran za najnoviji u nizu "incidenata" sa neupodobljenim sajtovima.
Da se nije Peščanik sam razbio, kako bi skrenuo pažnju na sebe? To baš i ne liči na njih već na neke druge, spinovanju i medijskom silovanju daleko sklonije likove. Možda je ipak neko razbio Klepsidru namerno: ponestalo mu peska za džakove na novom nasipu. Možda, možda. 
Samo, nasip prema kome?

Manji & deblji najevropljanin je već počeo da koluta očima i podiže glas.
Nije odavno.

No comments:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...