Sunday 7 June 2009

Otisak Nedelje - 07.06.2009.


Prethodne nedelje igrao se ulični šah povodom gradske slave.
Ove nedelje igrao se skupštinski šah.

Tema:
Rešavanje šahovskog problema - kako crvenim pionom matirati Belu Kraljicu. Kralj kibicuje, boja mu nekako neodređena.

Predlog #1 - Cenzura

Ako uspete da nađete na sajtu opštine Negotin, Архива вести 2009, jedan jedini podatak o sednicama SO koje su bile poništene sudskom odlukom - onda sam ih i ja našao. A bile su tu, još pre neki dan. Eto još jedne budalaštine administratora - sve pomenute vesti nalaze se na latiničnoj stranici. Nisu siroti stigli sve da prebace, samo ono najvažnije - kako za koga.
Ko li je samo bio selektor?

Predlog #2 - JKP Štamparija

Prostudirajte malo član 39 Statuta JKP Badnjevo.

Lepo piše ko može da bude direktor. Ili v.d. direktora, svejedno. Dakle, apsolvirali smo da Dosadašnja devojčica to nikada i nikako nije mogla da bude. A, da li Odsadašnji štampač to može? Problem ima dve ravni:

1) Održavanjem sednice SO Negotin na kojoj se i po četvrti put prvo konstatuju mandati odbornicima na zakonski nepropisan način, podrazumeva da ta priča opet ne valja. Naravno, po četvrti put. Sledstveno tome, ne valja ništa što je na takvoj sednici doneto. Pa ni imenovanje novog v.d. direktora JKP Badnjevo. Slično kao i 2002. godine kada je prvo za v.d. pa potom i za direktora JKP bio imenovan lik koji je istovremeno bio (i ostao) odbornik i predsednik opštinske komisije za imenovanja, razrešenja, verifikacije, priznanja i slične kerefeke. Kakvi more zakoni, sikter bre!
2) Ako u januaru pominjani Imenovani nije ispunjavao uslove zbog zakonskih prepreka usled stanovitih sudskih problema u prošlosti, što je i sama Radmila Gerov promrmljala potom u nekom od bezbroj plaćenih termina po televizijama - šta sad?!
Formulacija u Statutu JKP predstavlja poseban slučaj: spominju se "krivična dela propisana Zakonom i pod uslovima iz Zakona". Alo, bre - sankcionisana a ne predviđena Zakonom! I o kom se to zakonu radi, nigde nije navedeno.

E, zato (po direktivi) odbornik PNTK Konjaković izađe i pita da li ima zakonskih tj. krivičnih prepreka da kandidat postane nameštenik.

I zato mu sekretar SO odgovori da nema. Sve ostalo nije bitno. Ko od vas koji ovo čitate, a da niste iz Negotina, zna išta o backgroundu lika&dela? Niko.
Živeli!

Predlog #3 - Viski ili Taoizam

YIN - Radmila Gerov, predsednica opštine Negotin. Belo odelo, kao Maršal.

YANG - Danijela Marković, razrešena v.d. direktorka JKP Badnjevo. Crno odelo, gotik stil. Shodno situaciji u preduzeću.
Jedna bela, druga crna, obe nekako zamućene. Naravno - zbog javne medijske kuće koja je emitovala takav snimak. Pomućen.

Pa, da li se tu radi o viskiju? Ne, situacija i nije baš pitka.

Verovatno je ipak u pitanju Jin-Jang simbolika. Uvek ima malo belog u crnom, i malo crnog u belom. Da ne zalazimo dublje u Tao-filozofiju, valjda je sve jasno. O zaslugama se radi, jelte.

Predlog #4 - Zabranjeno!

Stepenište zgrade u kojoj obitavaju negotinski naprednjaci. Na spratu - kancelarija Srpske Napredne Stranke. U podnožju stepeništa - toalet. Na vratima klonjare piše "ZABRANJEN ULAZ STRANKAMA". Na vratima SNS ne piše "ZABRANJEN UNOS TEČNOSTI".
A vrućine sve veće ...

Predlog #5 - Šaputanja bez jastuka

Bio je Glavni odbor DS u Beogradu.
Bio je Opštinski odbor DS u Negotinu.
Bio je Okružni odbor DS, opet u Negotinu.
Pa?
Demokrate stalno nešto šapuću, na uvo, jedni drugima. Sami sebi. Kriza, socijalni problemi, izbori u 3 opštine (Munzetebra, Voždovacsine i Kosjerić), rejting ovih "po dole" kod onih "po gore", privremeno veće i hajka na aktuelnu bećarsku vlast u Negotinu ...
... jel', a de če idemo posle sa Dule Petrovič, u kojoj kafani? - Beše i to.
Broj "Vladinih četvrtaka" sve više raste, a pouzdanih informacija o zahtevu za raspuštanje lokalnog parlamenta u Negotinu - ni na horizontu. Zato bećari i rade to šta i kako rade. Njihovog najvećeg saveznika u opstanku na vlasti, ispade da predstavlja baš ta, Demokratska stranka. Koja nije na vlasti. Umesto da prekinu da prave budalama i sebe i ostale, da se manu politike i čežnje da preuzmu vlast u Negotinu, tj. da se održe na istoj van Negotina, krajnje je vreme da puste sudstvo da donese jedinu moguću odluku koja je normalna: konačno sankcionisanje nepoštovanja sudskih presuda, i to u povraćaju, čime se sledstveno ne poštuje i sama država. A lokalna vlast je deo državnog aparata Srbije, ne Tunguzije.

Možda ne mogu da se saberu, sada posle objavljivanja rezultata izbora u pomenute 3 opštine, ali i posle nadmoćnog finiša desničara na izborima za Evropski parlament?
Šta ćete, svako je video sebi svojstvene zvezdice - oni njihove, a mi našu ...

Predlog #6 - Izborna (po)noć

Ovako izgleda izborni rezultat u Zemunu, skinut sa sajta SRS tačno u ponoć. Na komentare - bez komentara, šta će nam.

Dobri su radikali zemunski, nimalo ne zaostaju za ovim našim ...
Centwala je bwe to, ej!

Predlog #7 - Dan Službe

7. jun je dan Službe.
Niste se setili ni Luke Labana niti braće Ilije i Đure Čvorovića?!
E ... jebi ga, bate.

Predlog #8 - Crnjak

Jugo parkiran ispred Biblioteke, đačka torba ispod brisača. Stoji tako već danima, niko to ne sklanja, ne zna se ni čiji je auto.
Aman, baš kao u onom vicu kada nekog idiota pita instruktor, prilikom polaganja vozačkog ispita:
- Šta radiš kada prolaziš pored neke škole?
- Uključim brisače ...

***
O prethodnoj nedelji sve je rečeno. A možda i nije, ko to zna?
Tužna je to priča ...

6 comments:

Reminder said...

Mislim, sta reci ?
Crno beli svet.

RainDog said...

Jedan glas za šesticu. Negativan.
Naročito za kampanju moje stranke koja nije ušla u lokalni parlament u Zemunu, a na Voždovcu jedva prošla.
Pratio sam kampanju za Zemun, bila je očajna, valjda zato što nismo navikli da u kampanju ulazimo sa pozicije vlasti.
Druga stvar je katastrofalna parola (Srbija da radi!), koja zvuči kao da je izmislio Pavle Korčagin i plašim se da će, ako ta parola ostane, LDP imati problem više na svakim narednim izborima.

Peščanik said...

Glas za sesticu..

Anonymous said...

"... jel', a de če idemo posle sa Dule Petrovič, u kojoj kafani? - Beše i to."

naravno,a gde bi ga drugde Srećko Šojić i vodio nego na Belu lađu!

Predlog broj šes`...kao pripema građana Srbije za novu koaliciju nakon sledećih parlamentarnih izobora,napredna žutica!!!

Cvetko Svinjar

Anonymous said...

A gde se dede "Negotin live"? Nešto ne mogu da nađem.Ne daju nam više ni to.Predlog #1.

vilja said...

Predlog br. 8. Možda je u pitanju nekakva umetnička instalacija? Šta li je samo umetnik hteo da kaže?



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...