Wednesday, 10 June 2009

4 : 0 - Idemo dalje!


Današnji dnevnik počeo je u 08:00 sati, izjutra.
U to doba održana je sednica Okružnog suda u Negotinu, kada je i po četvrti put doneta presuda kojom se postupak potvrđivanja mandata nekih odbornika SRS i PNTK proglašava nezakonitim. Da ne dužim, sve ovo napisano već po tri puta - znamo.
Evo presude:

Pročitajte sami, ali pazite da vam se ne zavrti u glavi. Oće to ...
Dakle, sledstveno ovoj presudi i XII sednica SO Negotin održana u petak 5. juna (može skraćeno: Sednica 556), kao i sve odluke po tačkama dnevnog reda mogu se posledično smatrati ništavnim jer nije postojao zakonski propisan kvorum za donošenje odluka.
Bez obzira na ovu presudu, koja se inače očekivala, rešenja o raznoraznim imenovanjima shodno odlukama sa pomenute sednice, počela su ovih dana da kruže gradom.

Evo jednog od takvih.
Pored toga, pojavila se i grupa ljudi koja šparta Negotinom, upada u kancelarije uprava javnih preduzeća, zalegne u fotelje i ne pušća. Ne bi me čudilo da tamo i prespavaju, jer su dobili informaciju kako im određene stukture u slugeranjsko-potčinjenom odnosu sa stranim obaveštajnim službama spremaju prepad & upad u zauzete rovove - kad ih pritisne kloaka.
Tako i danas, četverac bez kormilarke, konsultujući se prvo sa onim TV-licem koje se ne skida sa zabavno-rekreativnog programa u Hagu, uskočiše sekretarici iza leđa u ofis preko puta pijace. Ušunjaše se ki puvanjak ... kada njihova dojučerašnja partijska drugarica, a sada izdajnica, v.d. direktorka JKP tu ne beše. Tajming: oko 10:00 sahata, sreda, pre podne. Pijačni dan u Negotinu.
Kako su seli, tako su odmah počeli da zivkaju i telefoniraju. Videćemo listing na kraju meseca, Telekom sve beleži ... videćemo. Videće i oni. Što pre to bolje, po sve.
Priča se po firmi da se fantastic four tim sastojao od:
- novoimenovanogvddirektorajkp, kžm = 1
- zamenikapredsednikaopštine, kžm = 1
- zamenikapredsednikaskupštineopštine, kžm = 1
- članaopštinskogveća, kžm = 1
(kžm - komad žive mere)
Takođe, mnogi sumnjaju da se radi o radikalima. Iako maskirani, svaki od njih je imao sa leve strane prsa upadljiv ožiljak od povećeg bedža.
Ko god da su pominjana NN lica bila, nedugo potom ovog svojevrsnog desanta na Komunal, usledila je prijava upućena državnim organima zaduženim za law&order. Na temu neidentifikovanih, nelegitimisanih, nepoznatih lica koja su nasrnula na službene prostorije JKP "Badnjevo". Pogodite, ko su bili podnosioci prijave? Samo napred, da čujemo ...
Baš lepo, i naročito korisno po JKP koje se vezanih očiju kreće ivicom ponora - stečaja.
Super, uskoro očekujem da osvane grafit na upravnoj zgradi Komunala:

MUNZE DO NITOGENA!

Desant je izvršen u sredu jer se pričalo da su naprednjaci, NN takođe, spremili kontranapad za četvrtak uveče kada bi razvodnik straže, kaplar Suši, trebalo da ode na promociju još jednog od izdavačkih ekskremenata nove srpske političke besmisli na temu evroskepticizma. To mu ionako nalažu betonirana politička platforma i nepromenjiva koncepcija kroz vekove srbovanja.
Moguće je i da se ne folira oko tog evroskepticizma. Ali, garantujem da mu ni u snu ne pada da praktikuje nešto daleko manje primamljivo:

-SKEPTICIZAM

Nikad! Ni njemu, niti njegovima.
Zašto bi, pa ni Šešelj u Hagu nema zatvorsku dnevnicu u динарима ...

***
Interesantno, ali Službeni list opštine Negotin br.13 u kome stoje odluke sa XII sednice još niko nije video. Nema ga ni na sajtu Opštine, nebitno na kom pismu. Nije prosleđen preduzećima i ustanovama koje su u nadležnosti lokalne vlasti.
I još nešto, takođe interesantno: Odluka o razrešenju i ponovnom imenovanju direktora-štićenika u JP za građevinsko zemljište, u tu firmu ni danas nije stigla.
Za razliku od komunalskog slučaja, tamo niko još nije upao. Ali, ni ispao.

3 comments:

Anonymous said...

Dokle više?!

Anonymous said...

Ja glasam da se oduzmu dnevnice za sve ove 4-5 ili 6(ko ce ga znati koliko) nelegitimne sednice, pod pretnjom prinudne naplate! A Vi ostali odbornici "bloga", da li ste ZA ili PROTIV? I putni troskovi i putni troskovi, za kartu sinobusa iz bracevca i u ...
NJa..nja

Anonymous said...

I ja isto.Dokle više arčenje i razbacivanje para svih građana, a ne samo njihove glasačke mašine.
Zamislite samo u projektu "Otvorena vrata policije-u službi građana", pored raznih akcija, promocija, tribina, predviđen i koncert Saše Kovačevića. Kakve li veze on ima sa ovim projektom?
Da napomenem, ova vest je na opštinskom sajtu http://www.negotin.rs/article.php?lg=cp&id_article=2057Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...