Monday, 1 June 2009

G24-3


Za početak, malo hronologije ludosti, ili bezobrazluka - po želji:

01.04.2009. - Zakazana 8. sednica SO Negotin
10.04.2009. - Održana 8. sednica SO Negotin
16.04.2009. - Okružni sud poništio odluku OIK o mandatima odbornika SRS i PNTK
18.04.2009. - Održana 9. sednica SO Negotin
20.04.2009. - Okružni sud po drugi put poništava dodelu mandata pominjanima
23.04.2009. - Održana 10. sednica SO Negotin, Gune obećao ostavku ako mu i ovu ponište
24.04.2009. - Okružni sud poveo sa 3:0 protiv inadžija
12.05.2009. - Održana 11. svečana sednica SO Negotin, povodom Dana opštine
01.06.2009. - Gune bez ostavke zakazao 12. sednicu SO Negotin za petak, 5. jun
...
Naravno, tri tačke jer ova sumanuta priča još uvek nije gotova. Nijedan od ovnova na negotinskom političkom brvnu ne popušta ni za milimetar. Oni što nisu u pravu to neće da priznaju, oni što jesu u pravu to ne mogu nikako da ostvare. A Palanka i dalje čeka.
Nameće se utisak kako negotinska vlast svesno i programirano čika opozicione demokrate i socijaliste time što namerno zakazuje sednice Skupštine opštine za petak, dan posle Vladinog četvrtka, kada se očekuje rasterivanje aktuelne lokalradikalske koalicije na vlasti. Da bi se naslađivali laprdanjem na samoj sednici kako su, eto, žutocrveni kilavi i nesposobni, da samo obmanjuju narod, da ih "gore niko ne šljivi" i sve u tom već dosadnom stilu.
Takav im je i Dnevni red, te najavljene dvanajeste sednice SO Negotin.

Opet pod rednim brojem 1 - mandati. Zašto, ako su do sada to bili već tri puta i ako bećari ne priznaju tri sudska rešenja kojima se ti mandati ne dodeljuju njima zbog nepoštovanja propisane procedure? Zato, jer znaju da im se bliži kraj i žele da za sobom ostave minsko polje prepuno rupa u budžetu i betonu, probleme sa školama i mesnim zajednicama, višak zaposlenih u firmama i ustanovama koje drže na uzdi. Da, po starom oprobanom receptu iz 2001. godine, rasture najavljeno privremeno opštinsko veće u paramparčad.
Pored napisanih 14 tačaka Dnevnog reda sednice, postoji najmanje još jedna, nenapisana - u najavi. Smena dosadašnje v.d. Izdajnice radikalske sa mesta cugsfirera JKP Badnjevo. Kandidat za prestoličavanje - poznat još od januara. Štampač "Velike Srbije za Negotin", ko bi drugi. Mada se danas stidljivo, u čaršijskim abrovima, pojavila i priča o mogućem postavljenju aktuelnog savetnika za metalurgiju biznisa javnih preduzeća na to mesto. Jašta da mislim na Rankića Borskog. Onog što prima platu u Negotinu da bi vodio lokalnu politiku u Boru.
Očekuje se da Okružni sud u Negotinu i ovaj pokušaj proglasi nezakonitim, u najkraćem roku.
Idemo dalje, na 13. sednicu. Pa da vidimo kome će da bude baksuzna ...
Poznata nam ekipa mahera/stručnjaka za izokretanje stvarnosti i izvrdavanje zakona - ponovo jaše.
Čuvena Grupa 17+7=24-3.
Stvarno, dokle će više ludaci da zbunjuju narod?

***
Za kraj jedna pikanterija:
Pogledajte dobro kako se zove bugarski generalni konzul, koji je prisustvovao svečanoj sednici SO Negotin 12. maja.
Georgi Urukov.
Đorđe Uruković!

... da li da se smejem, da li da plačem ...

1 comment:

Anonymous said...

Bilo je mnogo više tačaka od prethodno najavljenih na dnevnom redu današnje sednice SO Negotin.Nije mi jasno mnogo šta sa ove sednice, ali to je i nebitno pošto su opet radili bez kvoruma.
Zašto je Slobodan M. smenjen , pa postavljen za v.d. direktora istog preduzeća. A kao što pročitah, postavi se i novi direktor u JKP.Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...