Thursday, 11 June 2009

Vraćajte pare!


Uzmi novce i bježi (take the money and run) ...

Kako sam naslov posta kaže, stvar je u parama iz budžeta opštine Negotin koje su isplaćene odbornicima i članovima Opštinskog veća koji su bili prisutni na četiri sednice lokalnog parlamenta, koje su potom zbog poništenja nezakonite odluke o potvrđivanju mandata nekim odbornicima, posledično i same postale - neodržane.
Radi se o dnevnicama i naknadama za putne troškove dolaska odbornika na sednice SO Negotin.
U Negotinu jesu održane, počev od aprila ove godine, četiri sednice koje su potom sudskom presudom ispale ništavne - VIII, IX, X i XII. Ona XI, svečana, održana je kao ... svečana, pa eto niko nije imao petlju da zatraži proveru kvoruma u sali. Opozicija se nije žalila. U sali nije bio Uruković iz Dušanovca, ali jeste bio Urukov iz Bugarske.
Inspirisani skoro identičnim komentarima na prethodni post, rešili smo da ponovo postavimo jednu anketu.

Da li članovi spomenute ekipe asova treba da vrate pare koje su uzeli za šatro-sednice?
Po pitanju vraćanja para, dilema DA ili NE je apsolutno nesvrsishodna. Samo DA - pare moraju biti vraćene u budžet jer nelegalne sednice nemaju nikakvu korist po građane opštine Negotin. Dakle, nesporno - novac neko treba da vrati jer ga nije zaslužio.

Zato, pravo pitanje za anketu je sledeće:

Ko treba da vrati pare?

Ponudili smo sledeće odgovore:

1. Svi (odbornici, članovi Veća),
2. Samo ono troje koji i dalje nisu legalni odbornici,
3. Jedino predsednik, zamenik i sekretar SO Negotin jer su dopustili i nisu sprečili održavanje sednice bez zakonski utvrđenog kvoruma; da vrate pare, ali za sve prisutne, ne samo za sebe.
4. Činjenično, pare treba da vrate svi koji su ih dobili jer njihovo prisustvo nije opravdano rezultatom, ali pored toga kaznu treba da plati onaj ko je dopustio održavanje sednice bez kvoruma - predsednik SO Negotin, fraće Gune.

Ovog puta nećemo dodati stavku "pare treba da vrati i savetnik za metalurgiju, Rankić, zato što u Negotinu prima platu a sve vreme provodi u Boru i trebi tamošnju politiku". Za tu muku nije kriv on nego ONA koja mu je to i omogućila.
Sve u svemu, radi se o cifri negdecirkaoko par stotina tisuća rajhsdinara. Novih, jakako.
Sitnica. Zar ne, Bing?
Da bi pare i zaista bile vraćene neko će morati da podnese tužbu. Dok su ovi i ovakvi na vlasti, mrka kapa. A kada dođu drugi? Valjda neće da dođu do izražaja i razni koalicioni potencijali ... baš odmah.
Glasajte, da im kažemo šta mislimo o njima "sadašnjim" i njihovoj brizi za nas i naše pare. Kako bi Onima Posle, unapred, džentlmenski, dali do znanja šta i njih čeka ako se ne sete ... Da ne kažu kako nisu bili na vreme obavešteni.

***
U četvrtak je radikalska diverzantska trojka bila u JKP i po drugi put pokušala zauzeće komandnog centra. Pokušala, ali i bila brojčano nadmašena od naprednjaka komunalskih. Drugi ćorak za dva dana. Padoše već i neki razgovori - što kod policijota, što u prosekturi.
Za petak, 12. jun, najavljen је dolazak i delegacije MUP во фирмата - oko 9 sati.
Matine, za komunalce.

6 comments:

Anonymous said...

Eve ja da glasam!
Broj patru, s tim da kaznu plati i sekretar!

LALE said...

Zapravo, u slučaju nekakve krivične prijave za ovo i ono, tj. praktikovano u našoj skupštini, odgovorna lica jesu predsednik i sekretar. Po pitanju podpredsednika, na njemu je više neobavezna obaveza da upozori predsednika ako krši nešto. Ruke, na primer. Ili jezik.
Neće bre da se vidi dobro ako sve ovo napišem u onom "vote" okviru. Baš se različito vidi, zavisno od monitora ili rezolucije. Zato sam i napisao malo više detalja u postu, koji je povezan sa samim glasanjem.

drjackas said...

"...odgovorna lica jesu predsednik i sekretar"
To ti ka'em!

LALE said...

Па некој треба ги пријави ... обојицу.

drjackas said...

Cudi me za ove da znali i zalbu da sastave! Kad bolje razmislim, nisu ni morali da sastavljaju, samo su prepisali prvu u nizu. Jadne li opozicije!!!

Nitogen said...

Хоће,хоће,вратиће новац и још ће да се извине...хау јес ноу!Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...