Sunday 28 June 2009

Otisak Nedelje - 28.06.2009.


Malo Pekića, malo više komunalizma, još više raznih navlaka ... to je otisak Otiska od prošle nedelje. A ove?

Predlog #1 - English, opa bato!

Hajde da ih prvo pohvalim, makar za nešto. Konačno su aktivne i stranice opštinskog sajta na engleskom jeziku. Za početak dovoljno, kasnije ću da ih detaljno prelistam - svi znamo o kome se radi ... Obzirom da je toliko mnogo gastarbajtera iz ovog grada po Nemačkoj, trebalo bi da razmisle i o stranicama na tom jeziku. Jašta - i zbog herr Wagnera.
Kada bi se samo manje pravili Englezi - ali, znam im znanje. Iz škole.

Predlog #2 - Webcamera Obscura

"... u kraćem vremenskom periodu ... do kraja jula ..."
Baš kraći, pogotovu što to pomračenje opštinske web kamere traje već mesecima pre objavljenog izvinjenja. Otprilike kada su počela sva ona silna krpljenja rupa i naprslina po štampanom centru, februar-mart. Kako reče jedan od dunđera sa čekićem u ruci, da podsetim, "puklo od sunce" - u sred zime. Krajem jula? Pa, ionako svako leto traje do Svetog Ilije, kada noći ali i dani počinju da bivaju svežiji. I beton, naravno.
Kada bi zaista radila ta kamera, čudo jedno od zakrpa bi moglo da se vidi u centru. Plus, svako bi mogao real time da prati sve etape tehnološkog postupka pucanja, čukanja, ljuštenja, farbanja, polevanja, lakiranja - pa opet pucanja, čukanja ... betona.
web - mreža, internet
camera - soba, prostorija, kamera
obscura - tamno, zatamnjeno, mračno, skriveno
Prevedite sami naslov ovog predloga.

Predlog #3 - JKP Gestätner

Nastavljamo sa upotrebom stranih jezika na webteritoriji opštine Negotin.

Protekle nedelje je konačno istekao v.d. mandat v.d. Mučenici pa se konačno i ona predala u ruke svog v.d. Naslednika, čuvenog po pređašnjim uspesima. Deda Mraz je došao u firmu, okružen saradnicima, i odmah obećao deblokadu računa i isplatu zaostalih 70% od aprilske plate. A leto je tek počelo, šta li će na zimu?

Konačno je u tu komunalnu nesreću došla prava, muška, čvrsta ruka koja će sve da sredi! Ono, jes' da je i taj iz radikalskog mitraljeskog gnezda al' onog pravog, ne izdajničkog! Mislim, ex-radikalskog.

Jedan od tipova štamparskih mašina, u narodu poznat i kao geštetner, predstavlja mehanički uređaj za dupliranje (mechanical duplicator). Šta li će sve da se odsad duplira i štampa u JKP, stra' me vata?! Nekada smo imali i to čudo u firmi, dok nisu nabavili foto-kopir aparat i kamaru laserskih printera. Interesantan je i model sa slike - rotary. Bojim se da JKP Badnjevo ne doživi sudbinu RTV Krajine ...
btw Geštetner je bio omiljeno oružje crvenih i pre ali i posle Nemaca. A danas su opet tu i crveni i Nemci, samo izgleda sa iste strane fotokopije života.

Pouzdano znam da neki od čvrstorukaša i dalje imaju noćne more kada sanjaju ovu, gornju ruku.

Predlog #4 - Body & Soul

Da podsetim: na današnji dan, 2001. godine, telo je oterano iz ove zemlje. Neku godinu kasnije je vraćeno, ali ne više u ispravnom stanju.
Na žalost, duh je tu i dalje sveprisutan. Plus, radi pa cepa.

Predlog #5 - 3 u 1

Ovaj Vladin četvrtak doneo nam je dve vesti:
1. šipak&ćorak negotinskoj opoziciji po pitanju uvođenja privremenih mera u opštinu Negotin,
2. shodno ljubavi predsednika njegove stranke prema gicetini, ministar nadležan za vest#1 na svom mobilnom telefonu ima odgovarajući gicgrok zvuk, koji se aktivira samo kada njegov doživotni zdravstveni kolega priča o "svinjskom gripu".
Ne izmišljam ja tu ništa, objavile neke novine, pa još staviše i sliku da se neko slučajno ne zabuni glede identiteta. Kako sam mu video sliku, tako mi je sinulo! Pa ja ovog već od negde znam, imam ga garant u nekom stripu.

Gradski Oci (Alan Ford). Original! Stvarno - 3 u 1.


Ovo siroče zaista nije ni za šta od navedenog krivo. I ne zove se Kalimero.
U Negotinu definitivno neće biti izbora na jesen, očekuje se veliki talas obolelih od s.g. pa će biti zabranjena sva okupljanja građana - vašar, izbori, protesti radnika i građana nezadovoljnih grejanjem, redovi za posao ili hleb ...

Predlog #6 - Умрао Ђексон!

Đavola umro! Kako može da umre neko ko već dvadeset godina nije živ?!

U šta se pretvorio taj lik, ne bi me čudilo da su mu uvalili neke buđave kineske baterije umesto trajnih. Nije umro - isključio se. Crko. Pahomije će da ga opoje, viđen je kako vadi vizu za Ameriku.

Predlog #7 - Još jednom o ...

Pa kako da ovo ne bude jedan od predloga?!!!
I nije bilo dosta toga u Negotinu, već je najavljeno i naredno okupljanje za sledeću nedelju - ovoga puta u Majdanpeku.
Širi dalje ... ha?!

***
Šta je bilo, sad ti je krivo? Zašto se šunjaš tako iza leđa, malo li je bilo ono u petak oko komiteta. Mogao si i da uđeš, niko te ne bi ujeo. Ali ni spomenuo ...

9 comments:

RainDog said...

Za sada sam suzio svoj izbor na 4, 5 i 6, a kasnije ću da razmislim koji je najbolji.

Reminder said...

Nije umro plastični Maki. Svi znamo da se plastika teško razlaže tako da će on još dugo dugo trajati pod zemljom. Ko zna jos koliko hiljada godina. Samo pod uslovom da ga ne kremiraju.
Najbolje bi bilo da ga recikliraju, da svu tu plastiku istope i naprave neku igračku. Da se deca igraju.
Ipak je dotični voleo decu. Naročito mušku .

Radmilo Kračunović said...

Pa, na šta je ličio mogu od njega da naprave i buzzcock, ali da ne stave one kineske baterije, nego Duracell.
Šta ti je karma, čudo jedno ...

Anonymous said...

mozda zavrsi u nekoj silikonskoj sisi

Radmilo Kračunović said...

Jes, pa da otpadne! Mislim, da prestane da radi kao "dotični".

Radmilo Kračunović said...

Narode, imam i jedno pitanje za vas:
Koga je MJ glumio u The Mummy 3?

Archfiend said...

predlog broj 7,

drago mi je što Negotinci, ovog puta, nisu ispali glupsoni i primitivci,kao u većini slučajeva. Ipak je bilo par ljudi koji su, barem trudili, da osvetlaju obraz. Sad, da li su uspeli, to je pitanje.
BITNO je da je uspela Blogosphera.

Peščanik said...

Zelim da vas pohvalim sto pruzate jednu realnu sliku kroz pisanu rec, realnost nasih zivota! Pre svega zivota Nigotinaca i onih koji to nisu u Negotinu.

b.r 7

Anonymous said...

glasam za predlog 10



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...