Tuesday 16 June 2009

Bravo majstori!


Stvarno, kako da im čovek ne čestita?!
Izgubili su na izborima po Zemunu i Voždovcu. U Kosjeriću, kao i da nisu dobili, isto im se hvata.
Izgubili su i u Boru - bez izbora. Muvali se sa ničićevcima i koštunjarama, prošle godine oborili Rankića da bi ga danas opet vratili. Prevarili vlahe, a vlasi se dosetili pa im neki dan istom merom. Ponovo se okupila ekipa koja je prva jahala Borom posle prošlogodišnjih lokalnih izbora. Pre ovih na koje sada mislim.
Na koga bre to?
Na Demokrate, Bane.
Koji je učinak DS na vlasti, od jesenas pa do juče? Fantastičan! Uspeli su da urade sve ono što Rankić nije mogao. Prošle godine su borski radikali pukli sa vlasti jer su se, onako alavi kakvi jesu, preračunali i imenovanjem svoja 4 odbornika u Opštinsko veće sami sebi izbili kvorum iz šaka i oborili se sa vlasti. Nisu mogli da overe mandate novim dizačima ruku, pa - sikter. Prekomponovala se odbornička većina pa, ako su zaista nešto i uradili, to je bilo da overe mandate svima. Naravno, i četvorki novih radikala.
E zato više nisu na vlasti, kreteni.

Zato Rankić opet jaše, и свој крст носити, јер му је суђено. Nisam obavešten pred kojim to sudom. Ako mu je težak, što nije tražio i on izuzeće kao njegova posestrima negotinska?
A Negotin? Pa i tu su šešeljoni bili podjednako alavi i zajebali kvorum, u sadejstvu sa lokalpatri(di)otima - isto kao i u Boru sa Ničićevom ekipom "Živim za Bor" - pa se sada svi razvlače po sudovima i ministarstvima i umesto da su imali pameti, znali da računaju na prste ili makar poštovali zakone i proceduru, sada ko šta radi, samo love neke veze i vezice po ministarstvima i nadređenim pravosudnim organima, sećaju se davno zaboravljenih školskih drugova i drugarica koji sada tamo rade, nude se ministrima da nešto protumače i ... mlate praznu slamu. I banda na vlasti i taifa u opoziciji. Negotinski odbornik vlaške nacionalne manjine je jedno vreme činio većinu bećarima, pa kao više neće to da radi zbog radikala, rekoše mu tako "iz centrale". U Boru. I šta će sad da radi? Kao, ne znamo ...
Dakle, šta se to dešava u Istočnoj Srbiji - radikali "pucaju" na sve strane, ostaju bez imalo mandata ili su na rezervi, Tom&Jerry ih razbijaju na sve strane - a ovde se sve više utvrđuju u bunkere vlasti.
Totalno pogrešno! Toma i Vučić uopšte ne razbijaju radikale, radi se o tome da su to sve isti prefarbani u navodne napredne narodnjake. U SRS ostaju samo još oni bandoglavi čuvari Šešeljeve biblioteke, koji ama baš ništa ne razumeju, niti su to ikada mogli ili hteli.
Dakle, ostaje jedan jedini logičan zaključak, kao odgovor na pitanje "koga to T&J razbijaju": demokrate. Čak se to ne dešava ni socijalistima, koji i ne mogu da budu nezadovoljni rezultatima izbora u ovih par opština, obzirom da su sasvim solidno prošli - ukoliko je to uopšte reper nečega. Šta su sve i sa kim radili u proteklih 20 godina, uopšte nemaju razloga za strah.

Od kako DS vodi Hadži-Boris Koštunica, sa kompletnom bulumentom japi-supozitorija pod njim, plus replikanti u lokalu, ta stranka sve više tone u sivilo. Katastrofalna kadrovska rešenja po Beogradu, opštinama širom Srbije, ministarstvima, koaliciona popuštanja i propuštanja gde i kada ne treba, patološka netrpeljivost prema Čedi Jovanoviću, eksperimentisanje sa narodom na socijalnom i finansijskom planu, inaćenje sa svetom, unutrašnji sukobi po 2-3 suprotstavljene struje u lokalnim odborima, afere o kojima javnost bombarduju radikali, naprednjaci i narodnjaci preko svojih novina, pregovori koji su vođeni o lokalnoj vlasti čak i sa radikalima (nesrećni primer Negotina, ali ne samo tu), sukobi sa sindikatima na republičkom nivou ... povratak Batića u kućicu.
Pa koji je to đavo ušao u demokrate? Da li uopšte primećuju šta to rade i gde vode ovu zemlju, ili su potpuno obnevideli usled totalne opijenosti vlašću pa više i ne razlikuju ko su oni sami a ko su im koalicioni partneri?
Zbog užasavajuće nezainteresovanosti koju ispoljava vrh DS, uperene ka istoku Srbije, došli smo u situaciju da je bezobzirna hajdučija uobičajeni i najčešće praktikovan manir lokalnih vlasti u gradovima Borskog i Zaječarskog okruga, ili Timočkog regiona - da se ne uvrede neki. Nekontrolisano divljanje lokalnih aga i begova se nikako ne sankcioniše, iako je zakonski potkrepljenih povoda za to bilo napretek. Dopušta se da lokalnu politiku, tumačenjem navodnih stavova ministara, inače članova DS, vode hajduci i uskoci, sa njima plivaju i radikali (Negotin, Bor, Zaječar), žuto-crvena opozicija živi u oblacima i kuka kako im stalno neko kvari višemesečne planove i radove. Neko!
Kažu, ministar nije baš rad da u Negotinu uvede privremene mere u opštinu, kao - zbog suda. Glup mu razlog, šta li je. Kakav bre sud, čoveče božji?! Sud radi svoj posao maksimalno, i donosi odluke koje ne mogu i ne smeju biti nikako drugačije. Zbog suda, a ne zbog onih koji krše zakonski propisanu proceduru! Usled takvog katastrofalnog prolupavanja onih "odozgo", neobaveštenosti pa i smušenosti ovih "odozdo", lokalnog TV medija koji je na samrti i građane ne obaveštava ni o čemu, budala koje po kafanama naglas vode buduću kadrovsku politiku DS - samo kad ujašu u opštini, eto, zbog svih njih takvih ekipa okupljena oko Radmile bezbrižno očekuje ono što je neminovno - vanredne lokalne izbore.
Vanrednih lokalnih izbora u Negotinu će biti, ako je imalo reda i zakona u ovoj zemlji. Za to je svojim ponašanjem direktno zaslužna Radmila Gerov, predsednica opštine, i njena koaliciona radikalska bulumenta.
A ako, kojim slučajem, izbora u Negotinu ne bude, za to će direktnu odgovornost snositi Demokratska Stranka, od vrha pa naniže. Ministar za lokalnu samoupravu naročito, onaj što ne bi da reaguje "zbog sudova" (kao da su oni za nešto krivi), ali ako se nađe neki drugi povod bilo bi lepo, plus "ovaj Zakon je bez veze i treba da se menja".
Jašta je bez veze, ali ga primenjuj čoveče - dok ga ne promeniš! Pa neću valjda ja, ili Radmila, Rankić, Ničić ili Šešelj da ga menjamo?! Ma jeste, razumem ja vas gospodo žuta, onaj baksuz Čeda mnogo traži ...
... da se opametite već jedared.
Obaveštavam sve one usijane glave u DS da, ako su i dalje toliko ubeđeni kako tamo neke zamlate iz tzv. Građanskog Kruga i još neke internet-budale pride, ometaju i ruše nadljudske napore lokalne opozicije da sruši nenarodnu vlast u Negotinu (u tolikoj meri da ste čak i lokalnom mediju blagopočivšem preporučili da nas nikako ne pušta u program) - evo jednog poslovnog predloga:
Pokupite tih nekoliko pomenutih i zatvorite nas bez telefona i interneta, recimo u neke bungalove na Zlatiboru ili Kopaoniku, što dalje od Negotina. Na 3 meseca. Ako za to vreme srušite Gerovku sa vlasti, priznajemo krivicu i pokrivamo se ušima, na naš račun. Ako vam, pak, to ne uspe - izvolite pa nam platite smeštaj i sve ostale troškove našeg boravka tamo. Fer & pošteno. Da napomenem - rušenje sa vlasti podrazumeva pobedu na izborima a ne uvođenje Privremene uprave.
Šta ćete, kada smo toliko jaki - po vašim kriterijumima.
...
Radmila Gerov sa svojim satelitima mora da snosi posledice za svoje ponašanje usled koga ovaj grad ode, ne više ispod nivoa Dunava, nego - pod zemlju. Pod beton. Za bilo koju drugu soluciju koja se desi, osim pomenute, punu odgovornost snosiće samo demokrate i niko drugi. Zato, opametite se dok još nije kasno, oni gore više ne smeju da ne reaguju a vi ovdašnji samo da o tome kukate. Trgnite se bre ljudi, poslednji je trenutak za to.
Posle ovoga nam svima još samo sledi - rigor mortis. I ravna linija na EKG.

***
Svako, koga to interesuje, imaće šansu da o borskim (ne)prilikama i posledicama koje ostavljaju po Negotin upita i neke od ljudi koji situaciju daleko bolje poznaju od mene i aktivno se protiv nje bore. Borske blogere RainDoga, Armageddona i ostale.

Prvi put zvanično najavljujem:

BLOGOSFERA09 NEGOTIN
sala ADF, petak 26.06.2009. u 19h
ulaz obavezan
MISLITE DUBOKO

Naravno, reč je o javnom panelu na temu savremenog elektronskog društva, interneta, web-novinarstva i alternativnih vidova informisanja, o blogovima, fejsbuku, forumima, tviteru i ostalim elektronskim stilovima života.
O politici - potom.

7 comments:

drjackas said...

Ma ne mogu da verujem! Stvarno spocitavaju ometanje u pokusaju svrgavanja sa vlasti???
Kako more? Nije mi jasno!

Reminder said...
This comment has been removed by the author.
Reminder said...

Ko ovde misli duboko, pada veoma nisko i na kraju ga duboko i zakopaju oni koji misle plitko ili uopste i ne misle jer nemaju cime.
Vidimo se u petak. Da mislimo duboko, svi zajedno. Da mislimo i da se bas zamislimo.
Pozdrav !!!

drjackas said...

Al' ih gledamo!!! A???

Reminder said...

Neko nas posmatra.
svevidece oko.

Nitogen said...

26. 06. ...hehe,vragolane mali! Tempirao si da bude dan posle dana "D", taman da uzmeš prasetinu i jagnjetinu odozgo ;)

Radmilo Kračunović said...

1. Janjetinu ne podnosim, od samog mirisa mi je muka.
2. Islam brani praktikovanje gicetine, ne stoga što je svinja prljava životinja (po Kuranu), nego zato što se svojevremeno Muhamedu vojska potrovala ukvarenim mesom prilikom opsade Jerusalima. Nisu poneli one ručne frižidere sa amonijakom.
3. Vrućine (zapuk) koje su vladale na Srednjem Istoku pre 13-14 vekova, danas stigoše i do nas. Četeresuladu, jelte. Ovi naši Muhamedi, proroci se zjbavaju sa tim krkanlucima, potrovaće sopstvene odbornike.
4. Posle ćemo opet da im mi budemo krivi, naravno.
5. Nemam nameru da im spašavam živote. A ujede ih neka Zmija ...



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...