Thursday 18 June 2009

Bela Rada & Crna Čokolada


Večeras je na TV Zaječar prikazana nova epizoda crnohumorističkog serijala "Pitajte predsednika".
Epizoda #69: "Leteći Cirkus Negotinske i Timočke Krajine".
Gledaoce iz studija, ove večeri, zabavljala je predsednica opštine Negotin. Najveći stručnjak za masne političke viceve u ovim krajevima, a i šire.

BELA RADA ...

Ovoga puta nije bilo baš "ono" belo odelo, preovlađivali su cvetni dezeni. Zaječar je bre to, a zna se otkuđe je precednik po tuna. Odakle bre, beše? Pa iz Braćeeeevac, bre, isto ko i Cveeeeetko! Otuda ti cveeeetni dezeni.
Majstorica je ovoga puta, na radost gledališta, izvela svoj omiljeni mađioničarski trik - kako pretvoriti žutog ministra u portparola PNTK, koji vergla po notama ćirilicom ispisanim (by heart & by brain).

Dakle, u sklopu sveopšte hajke na opozicione vukove i lisice, zbog besnila ili čega već, emitovan je edukativno-rekreativni propagandni klip u kome portparol PNTK Milan Markow, iznosi stavove svoje predsednice Radmile Gerow, da se sirota ne zamara pričajući. Vrućina neka, pa zato. Objasni nam čovek u sitna crevca kako će njihova stranka, čim se formira nova vlast (?!) u Negotinu, ako se formira, da eliminiše sve nepoželjne elemente koji remete miran san lokalnog parlamenta, jašta nego članove OIK koji bojkotuju predsednicu njegovu, i da će sve sudije koje su bezobrazne i pristrasne da se puše kad njihovi dođu na vlast i sprovedu reizbor, a ne tamo neka ministarka Malov, iz tamo neke demokracke, šta pa ta zna o pranju pravosuđa?!
Uslovi za raspust lokalne vlasti u Negotinu nisu se stekli, kako ono reče. Jeste kraj školske godine, pa šta! Jel' vam krivo, a?! Neka vam je, ko vas šiša i pelješi vam džepove primajući platu iz budžeta države. Pa što ste na republičkim izborima glasali za PNTK da vrši vlast, što niste za DS?! Ima da čekate naredne četiri godine, pa ćemo onda da vidimo - ako tada Demokratska stranka još uvek bude postojala.
Dat je, inače, i nagoveštaj da je aktuelni predsednik Republike Srbije već potpisao pristupnicu za PNTK, jedino je malo problematično njegovo prezime jer ga je veoma teško prekomponovati da se završi ispravno. Dat mu je veoma suptilan predlog, skoro pa cunning plan, kako ne bi bilo loše kada bi hteo da promeni prezime u Borisow. E, to bi baš bilo fino!
I tako, rešeno je pitanje preregistracije PNTK, u vezi potrebnog & dovoljnog broja potpisa građana, obzirom da je započeto masovno prečlanjenje iz žutih u kaki-uniforme. Postavlja se pitanje kako će onda DS uspeti da se preregistruje, i to po sopstvenom zakonu, sada kada im članstvo padne čak ispod zemunjarske kvote?
"... i rece ministar markovic ..."
Ko? Šta?
Posle ove tačke, naravno sledila je neizbežna muka komunalska. Raspad, ali za to je krivo postavljanje partijskih kadrova na rukovodeća mesta u toj firmi. Naravno, krivi su i naprednjaci jer neće da se politički povuku sa direktorskih mesta i ustupe ih nepolitičkim radikalima. Sve na zahtev Nje, parapolitičke.
Pade i kritika na račun beogradskih debeloguzana koji gledaju samo sopstvene guzice a za razne Negotine širom Srbije ne haju. Portparol? Molim, kakve on pa sad ima veze sa Beogradom i ministarstvima - pa on je naš?! Značiznači, na njega se to ne odnosi ...
Paljba, kao u najbolja vremena kaćuša i boljševizma, po tamo nekim ministarstvima koja iskaju da smanjuju plate Njenim nameštenicima, pardon službenicima opštine. Eto, i njeni pravnici (...) će sada da imaju samo 25 hiljada dinara, a onima gore i dalje ostaju jake plate.

... CRNA ČOKOLADA

Kad smo već spomenuli pravnike sa 25 hiljada u džepu, očigledno da takvi nemaju ni za lebac. Tako smo došli bliže odgovoru na pitanje odakle onaj trač koji ceo dan kruži gradom, ali i Negotinskim Forumom, kako je jedan od nosilaca visokih, najviših, činova u lokalnoj NTK komandi uhićen(a) u marisanju čokolade i još koječega "zahtevnijeg" u jednom lokalnom hiperdućanu.
Znajući o kakvima se ovde radi, najverovatnije da je u pitanju bila čokolada za muvanje. Crna, najcrnja, da se stisne ... znate već šta.
Takozvane hormone sreće endorfin i oksitocin kod ljudi luči hipofiza, npr. prilikom seksa. Oni izazivaju osećaje zadovoljstva, nežnosti i privrženosti. To su, inače, trenutno osećaji koji su najviše bili poljuljani poslednjih dana u vrhu lokalne vlasti u Negotinu.
U situaciji nedostatka pomenute fizičke aktivnosti, apsolutno identičan efekat daje čokolada.
Sada je sve jasno.
...
Posle konačnih rezultata lokalnih izbora u Kosjeriću, koji su okončani u četvrtak ponavljanjem glasanja na jednom biračkom mestu, pobedom LDP (preko 23% glasova izašlih birača) i ulaskom te stranke u lokalni parlament, čini se da je izbijen kamen podmetnut pod točkove kola DS parkiranih na nizbrdici velikog tranziciono-kriznog nagiba.
Prošao je još jedan Vladin četvrtak, i to prvi od onih koji se "ozbiljno" spominju. Negotin nije bio na dnevnom redu sednice Vlade, a i zašto bi kada je kvaziministar već imao šou.
Sinhronizovani desant na Okružni sud i Okružno tužilaštvo u Negotinu, koji je u toku a sprovode ga istovremeno i "odozgo" i "odozdo" elementi piramide vlasti, nema za cilj hvatanje ni Maršala niti Draže. Neko bi pomislio da to ima veze sa očuvanjem lokalne koalicije koja je zajašila Negotin i vlada. Ne, to je sekundarni, čak pre kolateralni cilj ove operacije pod šifrom "Magarčew Skok". Osnovni zadatak je eliminisati pomenuti Sud i Tužilaštvo iz predstojećih postupaka po krivičnim prijavama protiv vrha lokalne vlasti, koje pljušte na sve strane.
Ima li još nešto što nije jasno?!

***
Predstojeća BLOGOSPHERA09 u Negotinu nema ama baš nikakve veze sa "politikom". To svima mora da bude jasno. Ima mnogo više veze sa stvarnim životom nego sva ova gore pominjana cirkusijada.
Danas su u Negotinu bili borski blogeri, pao je i konačan dogovor oko celokupne organizacije našeg okupljanja idućeg petka. Mi smo sve organizovali, na vama je da dođete.
Pozivamo sve koji su toga dana u Negotinu da dođu - negotince, borane, zaječarce, nemce ...

10 comments:

Reminder said...

PNTK ? Da li to znaci
Pare
Negotinu
Treba
Krasti

Ne znam. Zato i pitam ?

drjackas said...

a jel mogu i iz bracevca? blogeri?
Bas mi je krivo sto nisam gledao tu emisiju...

Anonymous said...

crni ministre!!! nisi svestan sta si izjavio,pa sad ce Ljubisha da te izbaci iz stranke,gotov si covece! evo, vec pise sitnu knjigu pa je salje Belom gradu, na ruke Tadicu Borisu!

Peščanik said...

.....

Eno politike! Žmiri na jedno oko. Zatim na drugo.
Nekad i na oba. Premeće se. Sa noge na nogu.
Kaže: Ura! Zatim: Dole! Pogledam dole,
od ure ni traga. Baš me slaga.

Sto rece D.S...

Anonymous said...

Nasa predsednica je pobedila slobodnom voljom gradjana i ne znam sto neko zeli da joj smeta. Umesto da vodi uspesno politiku nase Opstine i da brine o nekim veoma bitnim stvarima koji su u interesu gradjana, ona mora jos da se bavi raznim podmetacinama i opstrukcijama od strane opozicije.

Archfiend said...

vidim ja da je na ovom blogu VRAG ODNEO SALU, zato sam i dosao da vidim ko se to sprda sa mojom legijom

Vase duse bice mi poslastica.

666

Anonymous said...

Brate,
non stop se pise o nekim BELIM RADAMA,
KOMENTARISU NEKE VILLE RAVIJOJLE,
DA LI JE OVO BLOG ILI EPSKA NARODNA PESMA ???

Radmilo Kračunović said...

Epske narodne pesme jesu preteča blogova. If you know what I mean ...
Nego, promaši ti temu za komentar, poezija je na artterorističkim stranicama. Ovde se radi o čokoladi.
Ili o glavi, ovom gradu i mravima koji žive u njemu i pokušavaju kako tako da odrade svoje male životne vekove što dalje od čizama nedozrelih derišta koja bi da ih na svakom koraku zgaze - iz besa.
Predlažem ti da dođeš u naredni petak i blogere-profesionalce upitaš baš to što i ovde:
Šta je to u stvari blog, i ima li uopšte ograničenja u kreativnosti na ovaj način?
btw Zašto vičeš?

Peščanik said...

نبل لم يعد لدى الناس في هذه المدينة الصغيرة

Prevesce nekako vec.

Reminder said...

Sto se tice prevoda, odgovoricu sledece:
ima jos uvek plemenitih ljudi, kako u ovoj drzavi tako i u ovom gradu, ali oni se, to je sigurno, ne bave politikom. To je nespojivo.

Svaka cas za mozdanu zavrzlamu. Najpre sam pomislio da je to samo obicna zvrljotina ali su me elektronski prevodioci u to razuverili.
bugün hayır sırları !



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...