Monday 23 April 2018

Frauen Warte


Davanje jednakih prava ženama, kako to marksizam propoveda, njima zapravo ne donosi nikakvu jednakost. U stvari, žene se tako zapravo lišavaju prava, zato što ih to uvlači u društvene poslove u kojima su one inferiorne. Žene imaju svoje bojno polje - svakim detetom koje donesu na svet, one biju sopstvenu bitku za naciju.

Stav nacista prema ženama odražavao je tradicionalističko patrijarhalno gledište Hitlera i ekipe ludaka oko njega, po kome su žene prirodno najbolje "opremljene" da budu supruge, majke i domaćice. Sprovođenjem takve politike i žestokom propagandom, nacisti su uspeli da odstrane žene-profesionalce iz mnogih oblasti istovremeno ih odvraćajući od plaćenih radnih mesta, žestoko marginalizujući i satanizujući one malobrojne preostale neudate i zaposlene.
Pored toga, jedna od omiljenih "tehnologija" nacista bila je promotivna propaganda za povećanje nataliteta, obećavanje posebnih povlastica i nagrada za trudnice, poput državnih kredita i medalja ("Zlatni krst nemačke Majke" za osmo dete) za one sa četvoro i više dece. Paralelno sa tim, išla je besomučna partijska propaganda podržana državnim merama zabrane abortusa i upotrebe kontraceptivnih sredstava - s tim da se sve to odnosilo samo na Arijevke, Nemice. Za sve ostale pripadnike "nižih" naroda, depopulacija je bila preporučena - svim sredstvima.
Nacisti su, takođe, rešili da "refeminizuju" žene donošenjem niza uredbi i propisa o tome kako žene treba da izgledaju i ponašaju se. Angažovali su brojne modne kreatore čiji je zadatak bio stvaranje ženske garderobe koja odražava nacionalsocijalističku rodnu percepciju.
Pored raznih ženskih naci-organizacija, postojali su i brojni časopisi kroz koje je nacionalsocijalistička propaganda trovala nemačke žene, "učeći" ih poslušnosti prema muškarcima, spremajući ih za brak i materinstvo. Jedan od takvih časopisa bio je "Frauen Warte" (Žene čekaju), ilustrovani magazin za žene koji je uzlazio svake druge nedelje. Naslovna strana broja 20 (1938) neodoljivo podseća ne nešto ovdašnje... podjednako smrdljivo:

1938 - 2018

Problem svih nas leži u tome da ove desno u Srbiji danas podržavaju skoro svi - i isti - koji su onomad u Nemačkoj podržavali ove levo. Kao da se ama baš ništa nije dogodilo i naučilo u proteklih osamdeset godina. Jedino je onaj seljak sa Hitlerovih plakata nestao kod srBskih Hitlera po sokacima bezumlja, učlanio se u Partiju i zaposlio u državnoj firmi. Mora da su i za to krive žene, čim je država preko svojih zvaničnih glasila (Politika, Novosti) krenula u kampanju "borbe za povećanje broja trudnica među ženama sa srednjom i osnovnom školom" (...) i u "vangradskim, ruralnim sredinama". Zato što su one fakultetski obrazovane "sebične i neće da rađaju"?
Opravdana je sumnja da čak ni sam autor teksta u Novostima ne zna šta tačno znači sve što je u njemu napisao. Ili je možda samo prepisao iz nekog od brojeva "Frauen Warte"?
Kako se zove društvo u kome država vodi licemernu favorizovano-populacionu propagandu, dok u svim oblastima života sprovodi maksimalno depopulacionu politiku?
Ne, u srpskom društvu uopšte nije na delu tiha, puzajuća fašizacija. Lorens Brit i Umberto Eko su sve to izmislili.

No comments:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...