Wednesday 25 April 2018

Živinarska farma



Seća li se neko smešnog petla Sofronija iz crtanog filma? E, taj sutra dolazi u Niš kako bi snagom svoje neodoljive harizme zaustavio "tupave proteste". Sa sobom Sofronije dovodi gomilu koja nije u stanju da bilo šta zamisli bez njega, suverenog vođe kokošarnika. Sofronije je alfa kokot i gazi svoju vrstu, nesklonu otporu, bez milosti i bez pameti. Vođa kokošinjca je uveren da ga Niš voli i da će mu pokazati ljubav. Kakvu ljubav? On nije od bića koja se mogu voleti, a čezne da svi osećaju prema njemu divljenje i da ga ne teraju kao mušku kokošku. Iš bre, šetaj! Ali on je rekao da se odaziva na Aleksandar, a ne na iš! Znači, ako čuje to što će svakako čuti, praviće se gluv i lud.
Zašto iš? Zar zbog toga što se rimuje sa gradom samo u prvom padežu? Nije valjda da meraklije ne shvataju predsednika SNS-a ozbiljno, pa u njemu vide pernatu živinu koja je zabasala tamo gde joj nije mesto?

***
Crtani film u kome živimo prepun je analogija sa Sofronijem i njegovim živinarnikom.
Nepunih deset godina od osnivanja kradikalske "velike partije", njihov definitivni slogan svih kampanja i celokupnog vladanja može biti samo jedan. Ovaj:


I ne samo to.


Sine Nebojša!

Ja ću ti pokazati kako se prave eroplani... Odeeee!

U redu, umuknucu (jednom sam tako skoro umro od gladi).


- To nije pile, sinak, ja sam pile. Hoću reći - petao, da.
- Ne lupaj, ti nisi pile. Ti si lajavi krelac.

Vaistinu ludo, burazere, da luđe ne može biti.
Antikontramitingaško "Iš iz Niš!" je danas u potpunosti opravdalo svoje postojanje.

No comments:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...