Thursday, 2 April 2015

No way out


Aktuelno politikantsko smeće ima samo jedan zadatak, cilj kome služi:
Da nam odvrati pažnju od ovakvih stvari.

izvor: Twitter

Dođe mu kao neka osveta Titanika svim ledenim bregovima i santama Sveta...

***
Možda će nekome i nekada uspeti da pobegne iz Srbije, od ludaka koji su preuzeli komandu nad ludnicom, ali taj neće imati gde da ode. Pardon, da otpliva. Nekada davno su nam zajednički preci izgmizali iz vode na kopno, eto, da bi danas njime vladali ljudoliki gmizavci.
Palanačka filozofija "šta men' bole za oni preko brdo" nema baš neki perspektivan rok trajanja. Takvi će teško moći sebe da zamisle u situaciji sa slike, kako (umesto na santi leda) poput belih medveda sede na vrhu tog istog brda dok voda oko njih sve više raste. Njima voda ne bi smetala, niti ih podavila - kako oni u svojim glavama misle da "misle" - jer mrtvim dušama disanje ionako predstavlja bespotreban luksuz.
Globalno zagrevanje kao da ne dotiče Srbiju, udavljenu poplavom bezumlja. Pitanje je samo ko će se pre podaviti: mi - ispod brda, ili oni - koji misle da su na vrhu, a zapravo nisu nigde.
Niko i ništa.
To je ta perspektiva dna depersonalizovano-kolektivnog egoizma anomije palanaštva. Pa ko voli... Imam utisak da je u Srbiji non-stop Dan društvenog autizma - neosetljivosti na Svet oko sebe, neosetljivosti za sebe same. Baš: mrtve duše kojima Čičikov uopšte nije potreban da bi trgovale same sobom. Savršenstvo koje ni Gogolj ne bi mogao da osmisli bolje.


Mi smo se odavno podavili u Mrtvom moru, i lepo nam je. Ne treba tu ništa dirati.

No comments:Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...